Kule Site’de açılan El Sanatları Fuarı’nda yaptığı gösteriyle dikkatleri üzerine çeken Cam sanatçısı Mehmet Emin Gele, geleneksel el sanatlarını tanıtmayı amaçladıklarını söyledi

Geleneksel sanatları yaşatmaya çalışan ustalar azalmış olsa da, bu sanatları geleceğe taşımak adına hala çalışanlar bulunuyor. Bunlardan biri de Cam Sanatçısı Mehmet Emin Gele. Kule Site’de düzenlenen El Sanatları Fuarı’nda stant açarak cam sanatı üzerine ziyaretçilere bilgiler veren ve sanatın inceliklerini gösteren Gele, vatandaşlardan tam not alıyor. Cam sanatıyla ilgili bilgiler veren Gele, uzun yıllar önce çırak olarak başladığı bu sanatın şimdiler de ustası olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konya’da düzenlenen El Sanatları Fuarı’na gelerek cam sanatını tanıttığını dile getiren Gele, “Türkiye’nin dört bir yanından el sanatları ustaları olarak Konya’ya geliyoruz ve yaptığımız işleri tanıtıyoruz. 1988’de İstanbul’a gittiğimde atölyeye girdim ve girdiğimde çıraktım çıktığımda ise usta olarak çıktım, işi çok sevdiğimden dolayı bırakamadım’’ dedi.

ALTTAN YETİŞEN KİMSE YOK

Gele, son yıllarda en büyük sorunun ara eleman sorunu olduğunu söyledi. Özellikle el sanatları üzerine eleman bulma sıkıntısı çektiğini ve bu sanatı öğrenen yeni yetişen elemanı olmadığını dile getiren Gele, şunları kaydetti, “El sanatlarına yerli ve yabancı insanlar büyük ilgi gösteriyor. Daha önce İstanbul’da atölyem vardı. Orayı kapatarak Safranbolu’ya geçtim. Şuanda tek başıma çalışıyorum.  Alttan yetişen kimse yok. Bu nedenle el sanatlarının gelecekte ki durumu pek iç açıcı görünmüyor.”

SEFA KULA

Editör: TE Bilişim