2018-2019 eğitim-öğretim yılının tamamlanmasının ardından binlerce öğrenci için yaz tatili başladı. Öğrencilerin tatil boyunca zamanlarını değerlendirebilmeleri için Konya’da 2019 yılı Yaz Kur’an Kursları da açıldı. Bu yıl  “Gel bu yaz, Kur’an-ı gönlüne yaz”, “Camiler çocuk dolsun Ahlakı Kur’an olsun” temaları çerçevesinde başlayan Kur’an Kursları kapsamında çocuklara Kur’an-ı Kerim ve Temek Dini Bilgiler eğitimi verilecek. Konya’da yaklaşık 500 civarında Kur’an kursu ve 4 bin camide açılan Kur’an Kursları’nda yaklaşık olarak 5 bin personel eğitim verecek. Kur’an Kursları’nın başladığı bu hafta başı itibariyle Konya genelinde kursa gelen öğrenci sayısının100 bin olduğu bildirildi. Sayının ise önümüzdeki günlerde artması bekleniyor. Kurslar sabah 09.00-12.00 arası eğitim verirken, kurslar 9 Ağustos’a kadar devam edecek. 

ÖĞRENCİLERE SOSYAL ETKİNLİKLER DE DÜZENLENECEK

Konya’da açılan ve tatil boyunca devam edecek olan Kur’an Kursları’nda Kur’an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler derslerinin yanı sıra farklı etkinlikler de yapılacak. İl Müftülüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi ile yapılan protokol çerçevesinde öğrencilere gezi programları ve spor etkinlikleri de yapılacak. 

Ayrıca yine yaz Kur’an kursları dışında 14-18 yaş arası 300 öğrenciye “Yaz Akademisi” programı düzenlendi. Bu öğrencilere de Kur’an-ı Kerim, inanç esasları, siyer okumaları, hadis, ilmihal, adabı muaşeret derslerinin yanı sıra izcilik, okçuluk, yüzme, gezi ve yazar buluşmaları gibi sosyal aktivitelerinde yer alacağı bir eğitim programı hazırlandı. Yine ilahiyat programı haricinde kız öğrenciler için 01 Temmuz-27 Temmuz 2019 tarihleri arasında “Üniversite Yaz Akademisi” programı düzenlendi. Konya Valiliği yanında bulunan İl Müftülüğü Ek Hizmet Binasında gerçekleşecek eğitim programında öğrencilere Kur’an-ı Kerim, siyer okumaları, tefsir okumaları, sorularla ilmihal, adabı muaşeret, öncü şahsiyetler gibi dersler verilecek, gezi ve izcilik gibi sosyal aktiviteler yapılacak. 

AİLELERE KURS ÇAĞRISI 

Din-Bir-Sen İç Anadolu Bölge Başkanı, Kunduracılar Sanayi Camii İmamı Mithat Tömek, Kur’an Kurslarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. “2019 yılı Yaz Kur’an Kurslarımız vatanımız ve milletimize hayırlı uğurlu olsun” diyen Tömek, bu yıl 2019 yılı Kur’an Kursları’nın “Camiler Çocuk Dolsun Ahlakı Kur’an Olsun” sloganıyla başladığını söyledi. Öğrencilere verilecek eğitimlerle ilgili detayları paylaşan ve ailelere de çocuklarını kurslara göndermeleri konusunda çağrıda bulunan Tömek şunları söyledi, “Öğrencilerimize temel İslami bilgiler, cüz, Kur’an-ı Kerim ve temel eğitimler konusunda bilgi verilecek. 9 Ağustos 2019’da son bulacak. Tüm ailelere Yaz Kur’an Kurslarımıza göndermeleri konusunda çağrıda bulunuyorum. Bu 2 ay boyunca yavrularımız ömür boyu kendilerinin zihinlerinden çıkmayacak temel dini bilgilerini öğrenmiş olacaklar. Bu noktada bizler bütün fedakarlığı yapmaya hazırız. Konya’da gündüz ve yatılı Kur’an Kursları mevcut. Bu kurslara öğrencilerimizin gönderilmesi konusunda ailelere büyük görev düşüyor. Ailelerimizle ve bizlerin çabalarıyla bunu başarabileceğimize inanıyorum. İnşallah gelecek nesillerimizin yetişmesi adına Kur’an Kurslarımızı Cenab-ı Hakk bereketli kılsın diye dua ediyorum.”

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim