Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın Selçuklu Belediye Başkanlığı döneminde başlayan ve Büyükşehir Belediyesi'nde de devam eden  “Güle Oynaya Camiye Gel” Projesi, Türkiye'ye örnek bir proje olarak dikkatleri üzerinde toplamıştı. Projeyle küçük yaşlardaki çocukların camiye alıştırılması hedefleniyordu. Bu projenin bir benzeri de Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da onay verdiği  "Haydi Çocuklar Camiye" Etkinliği ile 6-13 yaş aralığındaki çocukların camiye ısındırılması ve çocukların cemaatle namaz kılma alışkanlığı kazanması amaçlanıyor. 

28 ŞUBAT ZİHNİYETİ HAREKETE GEÇTİ! 

Dikkat çeken proje, 28 Şubat zihniyetini harekete geçirmiş durumda. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)'de gerçekleştirdiği konuşmada, “Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından başlatılan “Haydi Çocuklar Camiye” etkinliği 6-13 yaş aralığındaki çocuklarla gerçekleştirilecek. Bu projenin, bu kadar küçük yaştaki çocuklarımıza nasıl bir fayda sağlayacağı düşünülmektedir?” ifadelerini kullanarak projene karşı olan rahatsızlığını dile getirmişti. CHP Milletvekili Başevirgen'in yaptığı bu paylaşıma tepkiler de gecikmedi. 

Başevirgen'in İslam düşmanlığını ortaya çıkaran sözlerinin ardından birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaş projeye sahip çıkarak, CHP'li milletvekiline tepki gösterdi. 

CAMİLERİ KAPATANLARIN TORUNLARI! 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Abdullah Ecevit Öksüz, verilen tepkiye çok da şaşırmadığını söyledi. Bu projeye karşı çıkan zihniyetin dün de aynı karşı koyuşlar sergilediğine dikkat çeken Öksüz, "Böyle bir çocukların camiye gitmesi ile ilgili projeye Türkiye'de karşı çıkabilecek zihniyeti tarihinden, köklerinden biliyoruz. Camilerimizi kapatan, camileri samanlıklara döndüren, Türkçe ezan gibi bir hainliği yapanların torunları şuanda çocukları camiye götürmek isteyenlere "İyi ki götürüyorlar" demez. Bunların açıklamaları bizi çok da şaşırtmadı. Biz bunların dedelerini, kendilerini biliyoruz" diyerek projeye karşı çıkan CHP Milletvekiline tepki gösterdi.  

DAHA FAZLA İLİM İÇİN MÜCADELE ETMEMİZ GEREKİYOR 

 "Ağaç yaşken eğilir" diyen Öksüz, milli ve manevi değerlerin çocuklara aşılanmasını sağlayacak projelerin küçük yaşlarda uygulanmasının önemine vurgu yaptı. bunun için de herkese görevler düştüğünü ifade eden Öksüz, sözlerine şöyle devam etti, "Bizim belli bir yaştan sonra çocuklarımızı camiye, cemaate, güzel ahlaka, dinini, diyanetini tanımaya, yaşamaya özendirmemiz her anne babanın toplumsal, sosyal ve dini sorumluluk taşıyan her bir bireyin üzerinde vazifedir. Böyle bir projeyi uygulayan herkesten Allah razı olsun. Camilerimiz çocuk bahçelerine dönüşsün ben bundan rahatsızlık değil huzur duyarım. bu yaşta camiye alışan çocuğumuz gelecek yaşlarda da hem caminin müdavimi olacak hem de namazla bezenmiş bir hayatı yaşamış olacak. Bu tip karşı çıkışlara aldırmadan biz doğru bildiğimiz yolda Müslümanlar olarak devam etmemiz lazım. Biz çocuklarımızı camiyle, diniyle, değerleriyle barışık bir şekilde yetiştirmeye devam etmemiz lazım. Daha fazla gayret, daha fazla ilim için mücadele etmemiz lazım. Bu tip hareketler hem çocuklarımızın hem de bu projeleri uygulayan ve destekleyenlerin moralini bozamaz. Bizim istikbalimiz köklerimizdedir. Bu tip projelerle gençlerimizi köklerimizle buluşturuyoruz, buluşturmaya da devam etmemiz gerekiyor."

ABDULLAH AKİF SOLAK 

Editör: TE Bilişim