Otomobillere cam filmi takılması Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile yasaklanması  vatandaşların ve esnafların tepkisini çekmişti.  Konu üzerine harekete geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlıklara cam filmi konusunda çalışma yapmaları için talimat vermiş ardından cam filmi  ile ilgili çalışma başlamıştı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cam filmi konusuna ilişkin açıklamalar ise özellikle esnafı rahatlattı.  Bakan Soylu, çözüm netleşene kadar ceza kesilmemesi talimatını verdiğini ifade ederek, " Belli bir standart geliyor. Ön, arka, yan camlarda ne kadar olacak, kimler üretebilir. Her şeyin yukarıdan aşağı standardize edildiği bir süreci arz edeceğiz" dedi. 

Aynı zamanda Bakan Özlü de bu konuda yeni bir kriter getireceklerini belirtti. Bakanı Faruk Özlü, cam filmi konusuna açıklık getirdi. Resmi Gazete'de yayımlanan yasağın ardından araç sahiplerinin çözüm beklediği cam filmi için açıklama yapan Bakan Faruk Özlü,  "Cam filminde emniyetin görüntü olabileceği bir limit ile kriter getireceğiz. O kriteri aşanlar yasağa takılacak, o kriterin altında kalanlar serbest olacak. Teknik bir çalışma yapacağız, müştereken karar vereceği" şeklinde ifadelere yer verdi. 

HEM SÜRÜCÜLER HEM ESNAF MEMNUN 

Araçlar cam filmi konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatının ardından bakanlardan gelen açıklamalar hem sürücüleri hem de cam filmi ile uğraşan esnafı rahatlattı. 

Kararın ardından sürücüler cam filmi işlemi yaptırmaya devam ederken, araçlarından cam filmini söktürenler ise kararın resmileşmesi ardından yeniden araçlarına uygun kriterlerde cam filmini taktıracaklarını ifade ediyor. 

Otomobil cam filmi işyeri sahibi Durmuş Koç, “Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından sektörümüzde bir rahatlama meydana geldi. İlgili bakanlıklar cam filmi yasağını TSE standartlarına oturtulacak.  Firma olarak TSE standartlarına uygun çalışmalarımızı gerçekleştiriyorduk.  Firma olarak günde 25 araca cam filmi gerçekleştirirken şu anda günde 5 araca düşerek araçlara cam filmi yapıyoruz. Şu anda film söktüren vatandaşlarımızın canı acıdığı için belirsizlik bitiminin ardından araçlarına film yaptıracaklarını ifade ediyorlar.  Elimizde bulunan ürünlerin AB standartlarına getirdiği zaman çalıştığımız firmalar elimizdeki ürünleri değiştirecek. Cam filmi yasağının yeniden gözden geçirilmesi ile birlikte cam filmi işi yapan esnaflar olarak iflastan kurtulduk ve aramızdan ayrılmak zorunda kalan arkadaşlarımızı tekrar aramıza katılmaya başladılar. Bu süreçte bizlere destek vererek kamuoyu baskısı oluşmasında destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Şu an araçlarında cam filmi olan vatandaşlarımız ise cam filmlerini söktürmeleri konusunda acele etmesinler” ifadelerini kullandı. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim