Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Cuma günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıda “100 günlük eylem planı” kapsamında Türkiye’nin çeşitli bölgelerini kapsayacak şekilde 400 projeyi kamuoyuna duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 100 günlük eylem planı çerçevesinde Konya’ya da çeşitli müjdeler vermişti. Özellikle Konya’nın yıllardır beklediği ve yatırım programına alınarak ihale aşamasına getirilen Konya Metro Projesi’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 100 günlük eylem planına alınması, Konya’da heyecan uyandırdı. Bunun dışında Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımları devam eden yeni gar binası, lojistik merkez, Meram Millet Bahçesi’ni de 100 günlük eylem planına aldı.  Böylece yeni gar binasının ve lojistik merkezin hizmete sunulma süresi de kısaltılmış oldu. Ayrıca eylem planı çerçevesinde Konya Bölge Adliye Mahkemesi (BAM)’nin de açılacağı duyuruldu. Konya hukuk camiası bu kararın oldukça yerinde olduğunu değerlendiriyor.  100 günlük eylem planı çerçevesinde Konya’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen müjdelerle ilgili konuşan AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, yatırımların takipçisi olacaklarını söyledi. 

‘HEDEFLERİMİZE İLERLİYORUZ’ 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun 100 günlük icraat programı kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Konyalılara verilen müjdelerle ilgili önemli bilgiler paylaştı. Sorgun, AK Parti Konya milletvekilleri olarak projelerin her zaman takipçisi olduklarını söyledi. 100 günlük eylem planı çerçevesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Konya’ya önemli müjdeler verdiğine dikkat çeken Sorgun açıklamasını şöyle sürdürdü, “İnşallah Konya’da üç tane millet bahçesi olacak. Bunlar eski stadyum alanı, havzan ağır bakım arazisinin olduğu yer ve Dutlukırı. Stadyum alanında yıkım çalışmaları başladı. Hatta bir kısım alan Pazar alanı olarak kullanılıyor. Onun da proje çalışmaları devam ediyor. Meram’daki Havzan Ağır Bakım alanında 650 bin metrekarelik geniş bir park alanı oluşturulacak.  Bu alandaki çalışmalar da devam ediyor.100 günlük icraat programı kapsamında tamamlanacak olan millet bahçesi Dutrıkırı’nda bulunan alan.Cumartesi günü şehrimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Sağlık Bakanımız ile birçok Konya projesini görüştük. Konyalı bakan olmalarından dolayı şehrimize aidiyetlik konusunda ilk ziyaretlerini şehrimize yaptılar. Birçok konuyu da Belediyelerimiz ile toplantılar yaptık. Bakanlıklarımıza bağlı genel müdürlükler, başkanlıklar, bakan yardımcıları birlikteydi. Bizler bir kısım ziyaretler yaparken o ekipler çalıştılar. Sonradan o çalışmalar üzerine bakanlarımız, milletvekillerimiz, il başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız bu çalışmaları birlikte değerlendirdik.  Çok hayırlı ve bereketli çalışmalar oldu. Milletimize verdiğimiz sözleri tamamını hedefler koyarak gerçekleştireceğiz. 100 günlük hedef içerisinde Konya YHT gar açılışı var. Normalde YHT garının açılışı yılsonuna olacaktı ama 100 günlük hedef içerisinde daha öne çekilmesi demek. Hızlı Tren garında çalışmalar daha da hızlanacak.  Yine 100 günlük hedef içerisinde yer alan Konya Lojistik Merkezi’nde çalışmalar devam ediyor. Bütün bunlar halkımıza taahhüdümüz. İnşallah bu çalışmalarımızı yerel yönetimlerimiz ile teşkilatımız ile bizler milletvekilleri olarak hep beraber bakanlarımız ile birlikte takip edeceğiz.  Yine Konyalı’ların merakla beklediği Konya metro ihalesi de Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi birkaç şehrimiz ile birlikte yapılacak.  Projelerin takipçisiyiz.” 

KARARLAR HIZLI ALINACAK

100 günlük eylem planı çerçevesinde Konya’da kurulacak olan Konya Bölge Adliye Mahkemesi’ni değerlendiren Konya Baro Başkanı Av. Mustafa Aladağ da, bunun Konya için elzem bir ihtiyaç olduğunu bu nedenle alınan kararın oldukça isabetli bir karar olduğunu söyledi. “Bugün için Yargıtay’da bekleyen milyona aşkın dosya var” diyen Aladağ, sözlerine şöyle devam etti, “Yargıtay’dan dosyanın dönüş süreci çok ciddi zaman kaybına sebep oluyor. Geciken adalet adalet değil diyor vatandaşımız ve sonuca hızla ulaşmak istiyor. 2005 yılında bölge Adliye Mahkemeleri kararlaştırıldı. Ancak bu mahkemeler gecikti. 2 yıl önce çalışmaya başladı. 15 bölgede kurulması kararlaştırıldı ama 7 bölgede açılmıştı. Son olarak Konya ve Sakarya’da da açılmasına karar verildi. 8 ceza 8 hukuk şeklinde daireden oluşan, toplam 64 hakim, 7 savcı ve bir de Bölge Adliye Mahkemesi Başkanından oluşan dairenin kurulması kararlaştırıldı. Hakim savcı ataması yapıldı. Bugüne kadar Konya Ankara’ya bağlıydı. Ancak artan dosya nedeniyle sonuçlar gecikmeli gerçekleşiyordu. Niğde, Akşehir ve Karaman da Konya’ya bağlandı. Konya halkı artık Ankara’da dosyam ne oldu diye düşünmeyecek. Kararlar daha hızlı alınabilecek.”

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim