Konya’nın hem sembolü hem de tarihi buluşma noktalarının başında gelen,1994 yılında Ali Yücel tarafından kurulan Petek Pastanesi kurulduğu günden bu yana Konyalıların damaklarında unutulmaz lezzetler bırakıyor.

Petek Pastaneleri kaliteden taviz vermiyor. Günlük olarak müşterilerine taze ürünler sunan Petek Pastanesi Konyalıların uğrak noktası haline geldi. 

Petek Pastanesi Konya’da Vatan Caddesi üzerinde ve Kent Plaza Alışveriş Merkezi’nde(AVM) bulunan şubeleri ile vatandaşlara hizmet veriyor.

KONYA’NIN EN ESKİ PASTANESİYİZ 

Konya'da çikolata alanında yeniliklere imza atan Petek Pastanesi, hakkında bilgi veren Petek Pastaneleri Sahibi Ali Yücel, “Meslekte 24 yıldan beri mücadele ediyoruz.  Petek pastanesi Konya’nın bilinmiş ve eski pastanelerindedir.  İnsanların mutlaka bir doğum gününde, evliliğinde,  nişan töreninde yada ‘hadi serin bir şey yiyelim. Şöyle güzel ferahlatıcı bir dondurma yiyelim’  dediğinde insanların mutlaka bir kerede olsa gelmiş oldukları Konya’da geçmişi olan önemli değerlerden sayılabileceklerden bir tanesi petek pastanesi. 24 yıldan beri bu işletmeyi ben yürütüyorum.  Biz bu işe ve mesleğe başladığımızda bu iş ile ilgili hiç fikrimiz yoktu.  Tesadüfen bu iş başladık ama bir müddet sonra bu işin biraz daha takip, tedarik, bilgi istediğini ve özen gösterilse uzaktan değil illaki yakından mutfağa girerek bir çalışma yapılırsa iyi neticeler alınabileceğini gördük.  Sonrasında ise Konya’da hatırı sayılı 5-6 tane geçmişi ve kökleri olan pastane var. Amacımız bunların arasında öncelikle yer bulabilmek. Petek Pastanesi gerçekten marka değerini yüksek, insanların tercih sebepleri içerisinde yer alan bir noktaya getirebilmek için çabaladık, gayret ettik ve öylede devam ediyoruz” dedi. 

3 ŞUBEMİZ İLE YAKINDA KONYALILARLA BULUŞACAĞIZ 

Petek Pastanesi olarak 2 şube ile hizmet verdiklerini ifade eden Yücel, yakında 3.Şubelerini  Konyalılarla buluşturacaklarını ifade ederek, “Petek Pastanesi olarak Konya’da 2 şube ile hemşerilerimize hizmet veriyoruz. Bu şubelerimiz Vatan Caddesi şubemiz ve Kent Plaza şubemiz. İnşallah yakın zamanda Havzanda şimdiye kadar alıştıklarımızın dışında biraz daha geniş çaplı hem fizikken büyük hem de içerisindeki detaylar açısından restoranı’da içerisinde barındıran güzel bir yer açacağız. Bu bizim pastacılıkta da gelişebilmemizin başka bir yolu yöntemi yok. Mecburen pastaneyi büyük yapabilirsiniz, çok büyük fiziki alanlara taşıyabilirsiniz ama bunu biraz daha hem marka boyutunda hem de rekabet boyutunda yukarıya taşıyabilmek için de yanına bir şey ilave etmek gerekiyor.  Bizde iddialı bir Petek Pastanesinin yanında iddialı bir restoran markası ile dünya mutfağının olduğu bir konsepti hazırlıyoruz. İnşallah şubat sonunda bitirmeyi planlıyoruz. İnşallah Konyalı hemşerilerimize güzel bir mekan kazandırmış olacağız. Gerçekten tercih sebebinin daha çok olduğu bir Petek Pastanesini sunmuş olacağız” ifadelerini kullandı.

 BUTİK ÇİKOLATA İLE ÖN PLANDAYIZ

Petek Pastanesi Türkiye’de az sayıda olan Konya’da ise Tek Butik Çikolata üretebilen işletmelerinden bir olduğunu ifade eden Ali Yücel, “2005 yılından beri Avrupa’nın en iyi çikolataları olarak kabul edilen küvertürleri işleyerek üretmekteyiz. Yılların verdiği deneyimimizle, elde ettiğimiz reçeteler sayesinde ürettiğimiz kremalarla dolgularını yapıyoruz.Bazı çeşitlerimiz sadece bize özeldir. Türk damak tadına uygun kuru yemişler ve doğal meyve özleri kullanılarak yapılmaktadır.Petek Butik Çikolatayı yemeye başladığınızda, kendinizi tutamayıp birden daha fazlasını isteyecek, her çikolatada yeni bir mutluluk ile tanışacaksınız.Az miktarlarda mutfağımızda özel ürettiğimiz özel çikolata, bütün lezzetini içine hapsetmektedir. Onun içindir ki Butik Çikolatanın tadı da şeklide özeldir ve zevkinizi yansıtır.  Bunlar bizim hem marka değerimizi, hem de müşteri açısından tercih sebeplerimizden bir tanesidir. İnşallah yeni yerimizde de bunu daha fazla fiziki anlamda sunma imkânı olacak. O zaman daha belirgin şekilde Petek Pastanesinin ürettikleri ve sergiledikleri açıkça ortaya çıkacaktır” dedi.

ÜRETTİĞİMİZ ÜRÜNLER İLE İDDİALIYIZ 

Pastacılık mesleği içerisinde barındırdığı çeşitler açısından çok önemli bir meslek olduğunu ifade eden Yücel, “Pastacılık mesleği, içerisinde barındırdığı çeşitler açısından çok önemli bir meslek.  Biz bu manada bakıyoruz. Birbirinden farklılık görmüyoruz çıkardığımız ürünler arasında. Dondurmamız Türkiye’deki birkaç dondurmacılardan bir tanesidir Petek Pastanesi. Konya’daki iddialı baklavacılar kadar iddialı bir baklavamız var. Yaş pasta da ise bize bir tarttı olabileceğini düşünmüyorum.Vatan caddesinde ve Kent Plaza bulunan şubelerimize tüm Konyalı hemşerilerimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim