Geçtiğimiz haftasonu itibariyle soğuk ve yağışlı havanın etkisine giren Konya, beyaz gelinliğini giymiş durumda. Aralıklarla devam eden kar, bazı zorlukları beraberinde getirse de, Konya Ovası'na can oldu. Soğuk ve karın zorluklarını en fazla yaşayanlar hayvanlar oluyor. Kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar, bu zamanlarda hayatta kalma mücadelesi veriyor. Yiyecek bulma yarışına giren hayvanlar, buldukları yiyecekleri de kaçırmamaya çalışıyor. 

TİCARET BORSASI KUŞLARIN ADRESİ

Yiyecek bulma yarışına giren hayvanlar, yiyebilecekleri her şeyi değerlendiriyor. Bu kapsamda Konya Ticaret Borsası (KTB) bölgesi, kuşların karınlarını doyuracakları en ideal bölge olmuş durumda. Çünkü bölge, buğday kamyonlarının çok sık geldiği bir bölge olarak dikkat çekiyor. Kamyonlardan dökülen buğday taneleri, kar nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için günü kurtaran özel bir yiyecek halini alıyor. Bu durumu avantaja çevirmek isteyen kuşlar ise buğday tanelerini tek tek toplayarak, karınlarını doyurmaya çalışıyor. Sürü halinde bölgeye inen kuşlar, karınlarını doyurmak için birbirleriyle yarışa giriyor. 

'YİYECEK BIRAKIN' UYARISI

Kış şartlarında sokakta yaşayan hayvanlar için "doğaya yiyecek bırakın" uyarısı  yapılıyor. Bu uyarıları dikkate alan bazı duyarlı vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları da, çeşitli doğaya yiyecekler bırakarak hayvanların yiyecek ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyor. 

METE ALİ MAVİŞ

Editör: TE Bilişim