Konya’nın birlik ve beraberliğine örnek olan dost meclislerinden biri de birçok işadamı ve Konya basın mensuplarından oluşan gurup. Yaklaşık 1 yıl önce Konya’nın önemli müteahhitlerinden Mekan Özbeyt İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Mekan Giyim Sahibi Abdullah Karabağ’ın yaptığı dostane davet, oluşan birlikteliğin başlangıcı oldu. Birçok önemli ismin katıldığı bu davet, arkadaşların beğenisini kazanınca, bu davetlerin farklı kişilerin ev sahipliğinde devam etmesi kararlaştırıldı. Böylece haftada bir gün olmak üzere bu dost meclisi devam etti. Oturmalar sürdükçe sayının da artması, birlik ve beraberliği daha da perçinledi. Oturmalardan birine Vali Cüneyit Orhan Toprak ve Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz’ın da davete icabet etmesi, muhabbet ortamına renk kattı. Tamamen dostluk, arkadaşlık ve muhabbet üzerine kurulan bu dost meclisi, beraberinde kaynaşma ve dayanışma ortamını da oluşturmuş durumda. Koronavirüsten dolayı bir süre ertelenen oturmaların, koronavirüs günlerinden sonra da devam edeceği bildirildi. Gerçekleştirilen dost meclisine ise katılan isimler şöyle; Mekan Özbeyt Yönetim Kurulu Başkanı, Mekan Giyim Sahibi Abdullah Karabağ, Yıldızhan Turizm Sahibi Nuri Yalçın, Sarraf Altuntaş Sahibi Abdullah Altuntaş, Abdullah Koca İnşaat Sahibi Abdullah Koca, Albayrak Oto Fren Sahibi Ahmet Albayrak, Vezir İnşaat Sahibi Mevlüt Yetişir, Ünver İnşaat Sahipleri Yasin ve Mustafa Ünver, Desina Koltuk Sahibi Ahmet Erdoğan, Korukent Restoran Sahibi Adem Seren, Halk Etliekmek Sahipleri İsmail ve Oktay Küçüker, Kuaförüm Jix Sahibi Mehmet Ali Çıkmaz, Konessa İnşaat Sahibi Muhammet Ali Küçükyaman, Asi Künefeleri İç Anadolu Bölge Bayi Mustafa Gülsever, Altunşimşek Kasabı Sahibi Mustafa Şimşek, Kibrit Pardesü Ortaklarından Mahmut Kaynak, Çiviciler Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Çivici, Bircanlar İnşaat Sahibi Mehmet Bircan, Konya Yenigün Gazetesi S. Yazı İşleri Müdürü A.Akif Solak, Konya Yenigün Gazetesi Reklam Koordinatörü Fahri Altınok, Konya Yenigün Gazetesi Muhabiri Muhammed Esad Çağla, Konya’nın Sesi Gazetesi Reklam Koordinatörü Mevlüt Boyalı, Konya’nın Sesi Gazetesi Reklam Koordinatörü Mustafa Koca, Konya’nın Sesi Gazetesi Muhabiri Samet Aktaş, Anadolu’da Bugün Gazetesi Muhabiri Ferit Hepokur.

DOST ORTAMI ÇOK BEĞENİLDİ

Oturma gurubuyla ilgili bilgiler veren Mekan Özbeyt İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Mekan Giyim Sahibi Abdullah Karabağ, yaklaşık 1 yıl önce tanıştığı basın mensupları ile iş çevresinden dostlarını yemekte ağırladığını anlattı. Bu oturmanın misafirler tarafından beğenildiğini, güzel bir sohbet ve dost ortamının oluştuğunu belirten Karabağ, “Davette arkadaşların çok olumlu tepkilerini aldık, kendileri lütfen bunu devam ettirelim, muhabbeti çok güzel bir ortam oldu diye firma sahibi arkadaşlar bizleri de kendilerinin düzenleyeceği yemekli veya çay-kahve ikramlarına davet ettiler. Biz de bunu özellikle gazeteci arkadaşlarımızla paylaştık. Yenigün Gazetesi’nden Fahri ve Akif kardeşim, o zaman memleket gazetesinden şimdi Anadolu’da Bugün Gazetesi’nde görev yapan Ferit Hepokur abi Konya’nın Sesi Gazetesi Mevlüt Boyalı kardeşimle konuyu istişare ettik. Kendileri de arkadaşların çok kaliteli, Konya’mıza değer katan firma sahipleri ile birarada olmaktan daha güzel ne olabilir gibi olumlu tepkiler alınca, davet eden arkadaşlara konuk olmaya başladık” dedi.

DAVETLİLER DE KATILDI

Oturmaların her hafta farklı kişinin ev sahipliğiyle devam ettiğinin altını çizen Karabağ, şöyle devam etti, “İlk olarak AHM İnşaatı ziyaret ettik. Daha sonra Korukent Restorant sahibi Adem Seren kardeşimin arabaşı ikramı çok kaynaştırıcı bir birliktelik oldu. Muhabbet güzel olunca gazete ve iş dünyasından her geçen gün daha farklı arkadaşlar katıldı. Kent Plazada Jıxtown Erkek Kuaförü Mehmet Ali Çıkmaz kardeşimin davetlisi olduk. Ardısıra Ünver İnşaat Yasin ve Mustafa Ünver kardeşlerimin ofisinde verdiği davetle iyice büyüyen bir arkadaş gurubu oldu. Desine Koltuk Ahmet Erdoğan beyin fabrika yemek daveti ve muhabbeti güzel ortamından keyif aldık. Halk Etliekmek İsmail ve Oktay Beyler tüm arkadaşlarımızı nezih restoranlarında ağırlarılar. Altunşimşek Kasabı Mustafa Şimşek kardeşimin Hatıp Bağ evinde Konya protokolünden değerli isimleri de misafir etti. Özellikle davetli olarak katılan Konya protokolünün değerli üyeleri, güzel ortamdan keyif alıp şehrin önde gelen firmaları ve Konyamızın çok değerli basınını böyle güzel toplantılarının yapılmasının güzel bir örneğini sergiledikleri için memnun olduklarını ifade ettiler.”

OTURMALARA KORONAVİRÜS MOLASI

Son olarak Konya Yenigün Gazetesi’nin davetlisi olarak dost ortamını devam edeceğini ancak koronavirüs nedeniyle oturmanın ileri bir tarihlere ertelendiğini dile getiren Karabağ, “Yenigün Gazetesi’nde yemekli yine güzel bir toplantımız olacaktı ama maalesef bir anda koronavirüs diye bir çağın vebası çıktı, hiçbir arkadaşımızın zarar görmemesi adına toplantılarımıza bir süre ara verme kararı aldık. İnşallah güzel günler var önümüzde. Bir süre sonra ülke ekonomisine, reklam gelirlerine katkı olması, firma sahiplerinin de işlerinin büyümesi ve şehre bir tık katkımız da olması adına tekrar bu oturmalarımıza devam edeceğiz. Toplantılarımıza katılan gazeteci veya iş insanı arkadaşlarımızın hiçbir parti veya sivil toplum gibi bir birliktelik amacı olmadı.  Tamamen doğaçlama gelişen bu güzel birliktelikte günün haberlerini, iş dünyasında güncel ne yapılıyor, hangi firmaların nasıl ekonomiye katkısı olur, nasıl yatırım yapılır gibi konular konuşmaktaydı. Ayrıca bu birliktelikte örf, anane, ahilik pekiştirmesi olduğu için arkadaşların tümü keyif almasa gelmezlerdi. İsmini unuttuğum birçok arkadaşımdan özür dileyerek tekrar güzel günlerde buluşmak üzere tüm iş adamı ve çok değerli basın çalışanı arkadaşlarıma selamlarımı iletirim” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Gerçekleştirilen dost meclisine ise katılan isimler şöyle; Abdullah Karabağ, Nuri Yalçın, Abdullah Altuntaş, Abdullah Koca, Ahmet Albayrak, Mevlüt Yetişir, Yasin ve Mustafa Ünver, Ahmet Erdoğan, Adem Seren, İsmail ve Oktay Küçüker, Mehmet Ali Çıkmaz, Muhammet Ali Küçükyaman, Mustafa Gülsever, Mustafa Şimşek Mahmut Kaynak, Mesut Çivici, Mehmet Bircan, A.Akif Solak, Fahri Altınok, Muhammed Esad Çağla, Mevlüt Boyalı, Mustafa Koca, Samet Aktaş, Muhabiri Ferit Hepokur.

Editör: TE Bilişim