Mevsimsel geçişlerinde kendinizi iyi hissetmenize sebep olacak ve bu kış döneminde oldukça ağır geçirilen grip ve benzeri hastalıklara karşı tüketilmesi tavsiye edilen doğal ürünler şifa dağıtıyor. Düzenli bir şekilde tüketilen ve birçok vitamin takviyesi bulunan bu ürünler hastalıklara karşı vücudumuzun direnç kazanmasına yardımcı oluyor. Özellikle uzmanlar bu hastalıklara karşı zerdeçal, zencefil, nar çiçeği, adaçayı, kuş burnu, çörek otu gibi bitkilerin sıcak suyun içerisinde demlendirilerek veya pekmez, bal ve yoğurt gibi ürünlerle macun halinde karıştırılarak hazırlanarak tüketilmesini tavsiye ediyor. 

ÇEŞİTLİ BİTKİLER VAR

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bedesten Çarşı Esnaflarından Yusuf Çatlıoğlu, grip ve benzeri hastalıklara karşı vücudun direncini artıran doğal bitkilerin kullanılmasına dikkat çekti. Bu bitkiler hakkında bilgiler veren Çatlıoğlu, “Vatandaşlarımızın son günlerde artan grip ve hastalıklara karşı zencefil, ada çayı, nar çiçeği gibi doğal olan bitkileri tüketmelerini öneriyoruz. Nar çiçeği çocuklarımızın da sevebileceği bir ürün limonata gibi soğuk su içerisinde bekletilerek ve şeker atılıp içilebilir. C vitamini bakımından oldukça zengin bir bitkidir. C vitamini içerdiği için bağışıklık sistemini kuvvetlendiren bir ürün bunlardan başka, ekinezya, tarçın, zencefil, zerdeçal, çörek otu, çörek otu yağı bunlar bağışıklık sistemini güçlendiren bitkilerdir” dedi.   

VÜCUT DİRENCİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Bu bitkilerin düzenli kullanılmasıyla bağışıklık sistemi ve hastalıklara karşı vücudumuzun direnç kazanacağı konusunda daha güçlü olacağına dikkat çeken Çatlıoğlu, “Grip ve benzeri hastalıklara karşı en iyi korunma yolları bağışıklık sistemini güçlendirmektir. Düzenli kullanmak şartıyla bağışıklık sistemini destekleyen ve vücut direncini güçlendiren bu bitkiler; antiseptik özelliği olduğu için doğal antibiyotik görevi yapar. Dolayısı ile bu bitkilerin tüketilmesini tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.

ATOM ÇAYI

Bu doğal bitkilerin karışımıyla yapılan ve halk arasında atom çayı olarak adlandırılan içecekle ilgili de bilgi veren Çatlıoğlu, şunları söyledi, “Atom çayı dediğimiz bu ürünler doğal olan bitkilerin karıştırılmış ve hazır bir şekilde kullanım haline getirilmiş şeklidir. Birçok hastalığa ve rahatsızlığa karşı iyi geldiğini ve diğer bitkilerle aynı etkiye sahip, bu ürünlerini kullanılması da oldukça faydalıdır.”

SEFA SALİH KULA

Editör: TE Bilişim