Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Konya (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin takdiri ile görevden alınan MHP İl Başkanı Murat Çiçek’in ardından İl Başkanlığı’na Remzi Karaarslan atanmıştı. Yaşanan gelişmenin ardından dün MHP Konya İl Başkanlığı’nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Gerçekleştiren devir teslim törenine MHP Konya Milletvekili Esin Kara, MHP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Hüseyin Korkmaz, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Konya İl Başkanı Yusuf Kasım Akta, MHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurhayat Yapıcı, MHP Konya Eski İl Başkanı Av. Murat Çiçek ile çok sayıda partili katıldı.  Gerçekleştirilen devir teslim töreninin ardından MHP Konya İl Başkanlığına yeni atanan Remzi Karaarslan görevine başladı. Başkan Karaarslan konuşmasında "Bu kutsal görev bir bayrak yarışıdır. Dava arkadaşlarımızla birlikte bu güveni boşa çıkarmayacağımıza ve memlekete hayırlı hizmetler yapacağımıza huzurunuzda söz veriyoruz” dedi. Görevi teslim eden MHP Konya Eski İl Başkanı Murat Çiçek ise, davaya hizmet etmeye devam edeceğine dikkat çekti.

‘SEVDAMIZ TÜRKİYE’DİR’

Devir teslim töreninde konuşan MHP Konya İl Başkanı Remzi Kararaslan 50 yıllık siyasi geçmişiyle MHP’nin Türkiye’nin birleştirici gücü, milli ruhu olduğuna dikkat çekerek, “Dün itibariyle mazbatamızı alarak MHP Konya İl Başkanlığı görevimize başladık. Bu zamana kadar MHP Konya İl Teşkilatına hizmet eden Murat Çiçek başkanımıza ve önceki dönem il, ilçe başkanlarına ve teşkilat mensubu arkadaşlarıma hizmetleri için teşekkür ederim. Öncelikle bizlere bu fırsatı veren yüce Allah’a şükrediyorum. Bizlere güvenip bu kutsal görevi tevdi eden saygıdeğer Genel Başkanım Devlet Bahçeli Bey’e, Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilat Başkanımız Prof. Dr. Semih Yalçın Bey’e, Konya sevdalısı Genel Başkan Yardımcımız Mustafa Kalaycı Bey’e minnettarım. Bu kutsal görev bir bayrak yarışıdır. Dava arkadaşlarımızla birlikte bu güveni boşa çıkarmayacağımıza ve memlekete hayırlı hizmetler yapacağımıza huzurlarınızda söz veriyoruz.50 yıllık siyasi geçmişiyle MHP, Türkiye'nin birleştirici gücü, milli ruhu olmuştur. Arkadaşlarımızla birlikte bilgi ve tecrübelerimizi karar alma mekanizmasına aktarmak için, şehrimiz için faaliyet gösteren oda, borsa, vakıf, sendika başkanları, üretim ve ticaretin önemli şahsiyetleri ile istişare yaparak Türkiye’mize ve Konya’mıza faydalı hizmetler sunma hayretinde olacağız. Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli'nin ifade ettiği gibi; Her gün haklılığımız güçleniyor, her geçen gün haklı davamız destek ve teveccüh görüyor. Sevdamız Türkiye’dir. Sevdamız Türk Milletinin yükselişine çağrısıdır. Sevabımız ise yalnızca Allah’tandır” ifadelerini kullandı.

HAKLI BİR MÜDAHALEYDİ

Türkiye'nin güvenli bölge oluşturmak amacıyla Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı, ABD ve Rusya ile yapılan anlaşmalar ile sona eren Barış Pınarı Harekatı’na da değinen Karaarslan, “Türkiye Cumhuriyeti; Türk milletinin haklı, meşru ve tarihi nitelikli yüksek mücadele sürecini sağlam bir inançla, tavizsiz bir iradeyle başlatmış ve Suriye'nin kuzeyine beklenen hamleyi yapmıştır. Terör örgütlerinin belinin kırılması, Türkiye'yi kuşatma ve kundaklama niyetine haiz mihrakların oyunlarının bozulması kaçınılmaz bir mecburiyettir. Dokuz günlük harekât sonrası ABD ve Rusya ile varılan mutabakatla terör unsurları güvenli bölge dışına çıkartılmış, ordumuz güvenli bölgede devriye görevini yapmaktadır. Allah, Türkiye'nin ve Türk Milletinin yardımcısı olsun” dedi.

‘ÖNEMLİ OLAN BAYRAĞI LEKELEMEMEK’

MHP MYK Üyesi Hüseyin Korkmaz da yaptığı konuşmada, görevlerin gelip geçici olduğuna değindi. “Bu bir bayrak yarışıdır” diyen Korkmaz, sözlerine şöyle devam etti, “Önemli olan bu bayrağı kirletmemek ve lekelemeden bir başka arkadaşa devretmektir. Bu hep böyle gelmiştir. Böylede de devam edecektir.  Davamıza hizmet eden herkesten Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum. Rahmeti rahmana kavuşanları rahmetle anıyorum. Yaşayanlara uzun ömürler diliyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde hakkettiğimiz başarıları el birliği ile elde edeceğiz. Hem Konya’mızın hem de ülkemizin önümüzdeki süreçte rahatlığa kavuşacağını düşünüyorum.”

‘MAKAMLAR GELİP GEÇİDİR. ÖNEMLİ OLAN DAVADIR’

MHP Konya Eski İl Başkanı Murat Çiçek de, İl Başkanlığı görevini 4 Temmuz 2014 tarihinde aldığını hatırlattı. Görev süreci boyunca zorlu bir dönem atlattıklarını dile getiren Çiçek, şunları kaydetti, “Bu bir bayrak yarışı ve görev teslimi. Bu anlamda 4 Temmuz 2014 tarihinde liderimizin takdiri ile almış olduğumuz İl Başkanlığı görevini, 18 Eylül 2019 tarihinde yine liderimizin takdiri ile sona erdirmiş durumdayız. Bu süre içerisinde 7 tane seçim geçirdik.  1 Kasım seçim sürecinde MHP ve liderine karşı yapılan operasyonlar ortadaydı. Bizler Konya İl Teşkilatı olarak tereddütsüz bir şekilde liderimizin yanında yer aldık.  15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ülkemiz ve partimiz üzerinde oynanan oyunlar net bir şekilde ortaya çıktı.  15 Temmuz ile birlikte liderimiz yeni bir yönetimin sistemini parlamento sisteminin yetersiz kaldığını ve partili cumhurbaşkanlığı sistemini geçirmesini ifade ederek, bir anayasa değişikliği süreci yaşandı. 16 Nisan referandumunu yaşadık.   16 Nisan referandumu ile yeni anayasa kabul edildi. Fakat bunun fiili olarak hayata geçirilmesi için bir takvim vardı. Seçimler 2019 Kasım ayında gerçekleştirilecekti. Birtakım etkenler sebebi ile liderimizin ön görüsü ile erken seçim yapılarak 24 Haziran 2018 tarihindeki Milletvekili ve partili Cumhurbaşkanı seçimini yaşadık.  23 Haziran’daki İstanbul seçimlerine destek olmak amacıyla İstanbul’da hemşerilerimizi ile buluştuk ve seçim sürecine destek olduk. Zor ve yoğun bir süreç geçirdik. Sahsımla beraber görev yapan tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.  Makamlar gelip geçidir. Önemli olan davadır. Bizler gücümüzü koltuktan almadık. Her zaman liderimiz ve davamızdan gücümüzü aldık. Makam sonrasında liderimizin ve davamızın yanındayız. Bu bayrak değişimi partimiz ve Konya’mız için daha hayırlı olacaktır. Konya’mızın sorunları daha hızlı çözülecektir.  Konya’mızın sorunlarının çözümünde, Konya’mızı temsil etme konusunda il ve ilçe Başkanlarımız ile milletvekillerimize büyük bir sorumluluk katacağını düşünüyorum. Güç vereceğine inanıyorum.”

‘ÜLKÜCÜ ÜLKÜCÜNÜN ÖZ KARDEŞİDİR’

MHP Konya Milletvekili Esin Kara ise, MHP Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in, ‘Ülkücü Ülkücünün öz kardeşidir’ sözünü hatırlatarak, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Kara, “Bayrak yarışında görev alacak bütün arkadaşlarımız liderimizin emrindedir. Hiçbir kimse bir başka şahsın adamı ya da onun sayesinde buraya gelmiş değildir. Buradaki herkes önce Allah’ın takdiri sonrasında liderimizin takdiriyle buradadır. Başbuğumuzun dediği gibi, Ülkücü Ülkücünün öz kardeşidir. Ülkücüler arasında nifak olmaz. Burada iki başkanım iki Ülkücü kardeşimin yanında yer almanın onurunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Remzi Karaaslan önceki dönem il başkanı Murat Çiçek’e plaket vererek teşekkür etti.

Remzi Karaarslan başkanlığında MHP Konya İl Yönetimi şu isimlerden oluştu; Mustafa Aygün, Alptekin İlgün, Ömer Erdoğan Duransoy, Metin Güneş, Yakup Kocabaş, Osman Kılcı, Veysel Eren, Hüseyin Kurşunmaden, Buğra Sucu, Seher Ünver, Orkun Dülger, Kazım Furkan Akbulut, Fatih Ayaslıer, Ahmet Uysal, İlker Atalay, Naim Süleyman Turaç Arnas, Nuri Gökçil, Tuğçe Köseoğlu, Musa Gencel, İsmail Özkan, Selcen Gökdemir, Fatih Uslu, İbrahim Atay, Abdulkerim El, Suat Şahin, Ahmet Küçükdurmuş, Gülay Selek, Ekrem Özdemir, Kemal Hatipoğlu, Mustafa Küçükçalı, İsmail Oral, Yusuf Serdar Yavuz, Gökhan Aydınlar, Akif Aksel, Ümit Karaca, Yılmaz Gün, Emre Karapınar, Yusuf Büyükbardakçı, Hasan Hüseyin Koçak, Ümmet Özkaya, Riza Özdemir, Ali Budak, Murat Koçak, İsmail Bağcı, Ahmet Ertavukçu, Kemal Dığrak, Tahir Özkan, Mustafa Işıklı, İbrahim Pekperdahçı, Hasan Gönen, Hasan Aslandağ, Ayhan Topalak, B. Sefa Fidan, Kürşat Toklucu, Ömer Korkmaz, Gülden Şentürk, Emel Ünver, Hüsamettin Koç, Sefa Doğru, Ahmet Kayaalp, Ali Yıldızlar, Veli Yılmaz, Mahmut Sami Kayacık.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim