Üniversitelere yerleştirme sonucunun açıklanmasının ardından öğrenciler, okullara kayıtlarını yaptırdıktan sonra ilk olarak barınma sorununun çözümüne odaklandı. Kimi öğrenciler yurtlara kayıt yaptırırken kimisi de kiralık ev bulma telaşına girdi. Selçuklu, Meram ve Karatay’da kiralık evlere talebin artmasıyla birlikte özellikle Selçuklu’nun Bosna Hersek Mahallesi’nde kiralık konut bulmak zor hale geldi. Bosna Hersek Mahallesinde 1+1 eşyasız stüdyo daireler 700 TL ile 1000 TL arasında, 2+1 ve 3+1 daireler ise 750 TL ile 1000 TL arasında değişiyor. Öğrencilerin en fazla talep ettiği ise yeni yapı 1+1 eşyalı stüdyo daireler oluyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Gözde Emlak Sahibi Hüseyin Gün, “Öğrencilerin yerleşme süreci yaklaşık olarak 7 Ekim’e kadar sürer. Bosna Hersek Mahallesinde ki evlerin eski olmasından yeni yapılan 1+1 stüdyo daireler daha çok ilgi görüyor. İnşallah Aşağı Pınarbaşı Mahallesinden de imar açılmasını bekliyoruz. Orada da öğrenciye hitap edecek 2+1, 3+1 stüdyo evler inşallah inşa edilecek” dedi. 

KİRALIK EVLER TUTULMAYA BAŞLADI

Bosna Hersek Mahallesinde 1+1 eşyalı stüdyo daireler 700 TL ile 1000 TL arasında, 2+1 ve 3+1 daireler ise 750 TL ile 1000 TL arasında kiralanıyor. Bosna Hersek Mahallesinde kiralık eve olan talebin yaklaşık olarak Ekim’in ortasına kadar sürdüğünü ifade eden Gözde Emlak Sahibi Hüseyin Gün, sözlerine şu şekilde devam etti: “Her sene olduğu gibi bu sene yine yeni kayıt dönemi başladı ve sona erdi. Bununla birlikte kiralık eve olan talepler öğrenciler tarafından arttı. Öğrencilerin yerleşme süreci yaklaşık olarak 7 Ekim’e kadar sürer. Bu süreden sonra Bosna Hersek’te ki evler bitiyor ve Sancak Mahallesinde, okul ile tramvaya yakın olan evlere talep artıyor. Bizlerde öğrencilerin talebi üzerine ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bosna’da eşyasız 1+1 evlerimizin kirası 700 TL ile 1000 TL arasında. 2+1 ve 3+1 evlerimizde 750 TL’den başlayıp 1000 TL’ye kadar yükseliyor. 1+1 dairelerin yeni olmasından dolayı onların kirası yüksek.”

ÖĞRENCİLER YENİ YAPILARA YÖNELİYOR

Evlerin eski yapı olmasından dolayı öğrencilerin yeni stüdyo dairelere yöneldiğini de dile getiren Gün, Aşağı Pınarbaşı Mahallesinden imar açıldığı takdirde sorun kalmayacağını da belirterek, “Bosna Hersek Mahallesinde ki evlerin eski olmasından dolayı kiralık evler çok talep görmüyor. Kosova ve Yazır Mahallerinde yeni stüdyo daireler yapıldığı için, oradaki daireler daha fazla talep görüyor. Bosna’da yeni evler öncelikle seçiliyor geriye de eski evler kalıyor. Ama biz emlakçılar, Ekim’in ortasına doğru öğrencilere ev kalmadı diyoruz. Bosna Hersek Mahallesinde imarlı arsada kalmadı. O yüzden yeni evlerin inşa edilmesi Bosna’da yok. İnşallah Aşağı Pınarbaşı Mahallesinden de imar açılmasını bekliyoruz. Orada da öğrenciye hitap edecek 2+1, 3+1 stüdyo evler inşallah inşa edilecek. Konya genelinde de kiralık ev noktasında sıkıntı yaşanıyor. Çünkü inşaat sektörü bu döviz kurundan dolayı epey bir darbe aldı” diye konuştu. 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim