Konya Mesleki Teknik Lisesi makine Teknolojisi Alanından 10 öğrenci, Endüstriyel Kalıp Dalı öğretmenlerinden Ali Dal ve Okul Müdürü Hasan Demirbağ’ın desteğiyle hazırlanan proje kapsamında 3 hafta boyunca Almanya’da staj yapacak. 2 Temmuz’da başlayan staj çalışmaları, 21 Temmuz’da sona erecek. Öğrenciler staj sayesinde endüstriyel mutfak ekipmanları yapımını öğrenerek ve uygulayarak teknolojik anlamda kendilerinin geliştirecek ve Bölge Sanayisinde bulunan 20 civarındaki bu sektörde kalifiye eleman olarak çalışacak. Böylece Almanya’da edindikleri bilgi ve birikimlerini bölge sanayisine kazandırarak katkıda bulunacaklar. Ayrıca bu projenin uygulanması sonucunda Konya Mesleki Teknik Lisesi öğrencileri, Stratejik düşünme, organize olabilme, yeniliğe açıklık, uyum sağlama, araştırmacı olma, kişiler arası ilişki kurma, özgüven becerilerinin geliştirilmesi ve problem çözme yeteneklerinin geliştirilmesi gibi uyum becerilerini de geliştirmiş olacaklar. 

ÖĞRENCİLER BİLGİ VE TECRÜBE SAHİBİ OLACAK

Almanya’daki 3 haftalık staj süreci boyunca öğrenciler önemli bir deneyim kazanacaklar. Öğrenciler zaman kullanımını en aza indirerek zaman israfının önlenmesi, mamul ve hizmet kalitesinin arttırılması, verimlilik için gerekli koordinasyonun sağlanması, süreçlerde sürekli iyileşmenin sağlanması, müşteri memnuniyetinin sağlanması, dil yeteneklerinin geliştirilmesi gibi konularda bilgi ve birikim kazanarak önemli bir deneyim elde edecekler. 

BÖLGE SANAYİSİNE KATKI

Öğrencilerin Almanya’daki bilgi ve birikimleri Konya’ya dönünce bölge sanayisine büyük katkı sağlayacak. Almanya’da kullanılan endüstriyel mutfak ekipmanları yapımını yerinde  görerek ve uygulayarak k bölge sanayisindeki büyük bir boşluğun doldurulması adına büyük bir adım atılmış olacak.  Öğrencilerin Almanya’da edindikleri bilgi ve becerilerini bölge sanayisine aktararak bölge sanayimizin de gelişmesine katkı sağlamış olacaklar. Ayrıca mezun olduktan sonra bu sektörde kalifiye eleman olarak istihdam edilerek sektörde belirli kademelere gelerek sektörlerin ileriye dönük gelişimine katkı vermeleri hedefleniyor. Ayrıca öğrencilerin staj sonrası alacaklarıEuro Pass Belgesi ile bu alanda yurt dışında istihdam kolaylığı elde edecekler. 

ONUR KALKAN

Editör: TE Bilişim