Cihanbeyli ilçesine bağlı Küçükbeşkavak Mahallesi’ne kısa bir süre önce öğretmen olarak atanan İsmalil Karakuş, eğitim vermek için gittiği mahalledeki okulun eğitime elverişli olmadığını görünce kolları sıvadı ve işe koyuldu. Mahalle halkının da desteğini alarak okulda yenileme çalışması yapan İsmail Karakuş, kısa zamanda okulu adeta baştan yeniledi.

2 ay öncesine kadar okulun bakımsızlıktan yıkılmak üzere olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, “Mahallemizdeki okulun içi de dışı da berbat durumdaydı. Neredeyse her yeri dökülmüş bir yerdi. 2 ay önce buraya bir öğretmen atandı. Öğretmenimiz İsmail Karakuş’un gelmesi ile birlikte okulumuzun makus talihi de değişti. Öğretmenimiz, Eylül ayında göreve başlamıştı. Okulun eğitime elverişsiz bir halde olduğunu görünce, mahalle halkını biraraya toplayarak okulun vaziyetini anlattı, eğitime uygun olmadığını söyledi. Biz de kendisiyle aynı kanaatteydik. Okulumuzu el birliğiyle yenileme fikrini ortaya attı. Nasıl yapacağımızı, işe nereden başlayacağımızı bilmiyorduk. İsmail öğretmenimizin çizdiği rota doğrultusunda işe koyulduk.

Öncelikle okulun fiziki yapısının yenilenmesi, eksiklerinin giderilmesi, yıkıklarının onarılması, boyanması ve temizlenmesi gerekiyordu. Bunlar için de bir kaynağa ihtiyacımız vardı. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi için mahalle halkı olarak aramızda para topladık. Yetmedi, gurbetteki hemşerilerimizle iletişime geçtik, onlardan destek istedik. Hayırsever ve eğitim gönüllüsü mahalle halkımızın desteğini de arkamıza alarak okulumuzu baştan aşağı yeniledik.

Bununla da kalmayıp, okulumuzun bahçesini de yeniden düzenledik. Okulumuzu yenilerken, bahçede bulunan hiçbir ağaca zarar vermediğimiz gibi, okuldaki yenileme çalışmasını tamamladıktan sonra, bahçeye 200 yeni çam fidanı diktik” dedi.

Okulun eski halinin fotoğrafı ile yeni halinin fotoğrafını karşı karşıya getirdiklerinde kısa zamanda el birliğiyle yapılan işin sonucunu görebildiklerini dile getiren mahalleliler, “Okulumuzun baştan aşağı revize edilmesi için bize öncülük eden öğretmenimiz İsmail Karakuş’a, yine bu süreçte her türlü desteği sağlayan ücretli öğretmenimiz Songül Bilen’e ve okulumuzun yapımında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

RASİM ATALAY

Editör: TE Bilişim