Oto Galericiler Sitesi’nde işletme sahipleri olan amca çocukları Mustafa Abaz (24) ve Mustafa Abaz (31) aileden gelen hayvan sevgisini iş yerlerine de taşıdılar. Galericilik işi ile uğraşan 24 yaşındaki Mustafa Abaz, 30’a yakın kuşları olduğunu ifade ederek, “Kuşlara olan ilgim babamdan geliyor. Babamın küçükken kuşlarla ilgilendiğini görürdüm. Daha sonra bende de kuşlara olan sevgi başladı. Şimdi dükkanımızın önünde kuşlara bakıyorum. Yaklaşık 30’a yakın kuşum var.  Kümesim küçük olduğu için damızlık ve yavru kuşlarımı ayrı bir yerde tutuyorum.  Müstakil evimiz olsa kuşları oraya götürürdüm. Ama olmayınca ben de hem ticaretimi yapıyorum hem de sevdiğim kuşlarıma bakıyorum. Bu tür kuşlar oyun kuşları olarak geçiyor. Kuşlarımın hepsinin ayrı isimleri var. Gök, Ak, Elifli, Deve Tüyü adını verdiğimiz kuşlardan bazıları” diye konuştu. 

“PORTATİF KAFES YAPTIRDIK”

Son zamanlarda kuş hırsızlığının arttığını söyleyen Abaz, sözlerine şöyle devam etti: “Kuşlara merakı olmayan insanlar bile son zamanlarda kuşlarla ilgilenmeye başladılar. Çünkü kuş besleyenler arttıkça düşük fiyatlar için bile kuşlar kaçırılmak isteniyor. Bizde kendi önlemimizi alıyoruz. Emeğimiz boşa çıkmasın istiyoruz. Bu doğrultuda portatif kafes yaptırdık. Kuşlarımızı akşamları dükkanımızda gündüzleri dışarıda tutuyoruz.”  

“TAMAMEN HOBİ OLSUN DİYE BAKIYORUM”

Galerici esnafından diğer Mustafa Abaz ise dükkanının önünde tavuk besliyor. Tavuklara karşı merakı olduğunu dile getiren 31 yaşındaki işletmeci, “Yaklaşık olarak 2 aydır tavuk dükkanımızın önünde tavuk besliyorum. Organik yumurta olsun diye değil tamamen kendi şahsi hobim için bu işi yapıyorum. Kafesimizde 5 tane tavuğumuz var. Bu türler Çin tavuğu olarak geçiyor. Diğer bir ismiyle süs tavuğu olarak da geçiyor. Yumurtaları normale göre daha küçük oluyor. Tavuk bakmayı seviyorum. İşletmemizin önünde olması onlara bakımımızı zorlaştırmıyor. Çünkü severek bu işi yapıyorum. Tavuklarımız için özel bir yer bile ayırdık.  Aileden gelen bir hayvan sevme merakı var. Bende bu merak tavuk bakmak üzerine oldu” diye konuştu.

UFUK KENDİRCİ

Editör: TE Bilişim