Beyaz eşya ve mobilyada uygulanan KDV ile ÖTV indirimi 30 Eylül itibari ile sona ermişti.Bu kapsamda beyaz eşya fiyatlarında yükselme meydana geldi. Bakanlar kurulu tarafından Şubat ayında yürürlüğe giren vergi indirimlerinin ilk olarak Nisan ayına kadar uygulanması planlanmış, gelen yoğun talep üzerine indirimler 30 Eylül’e kadar uzatılmıştı.Beyaz eşya satışı ile uğraşan esnaflar ÖTV indiriminin devam etmesini istiyor. Vatandaşlarını tepkisi ise aynı şekilde oldu. Zirve Dayanıklı Tüketim Malları Vestel Vatan Caddesi Şubesi Satış Danışmanı Mustafa Sezer ÖTV indiriminin sona ermesinin ardından satışlarda azalma olduğunu kaydederek; “ÖTV indirimi 30 Eylül itibari ile sona erdi. ÖTV’nin uzamasını elbette isterdik. Böylelikle ürünlerimizi daha cazip fiyatlarla müşterilerimize sunabilirdik. Zaten vatandaşlarımızda bunu çok istedi. Beyaz eşya satışların da bir azalma oldu tabi ki ama televizyon ve elektronik de devam ediyor. Vestel’in uygulamış olduğu kampanyalardan dolayı talep şuanda gayet iyi. ÖTV’nin sona ermesini vatandaşımıza çok fazla yansıtmamaya çalışıyoruz” diye konuştu. 

ÖTV İNDİRİMİNİN UZAMASINI HEM BİZLER HEMDE VATANDAŞLAR İSTEDİ!

Zirve Dayanıklı Tüketim Malları Vestel Vatan Caddesi Şubesi Satış Danışmanı Mustafa Sezer beyaz eşyada uygulanan KDV ve ÖTV indiriminin sona ermesinin ardından satışlarda azalma olduğunu belirtti. ÖTV’ indiriminin uzamasını istediklerini de sözlerine ekleyen Sezer ifadelerine ise şu şekilde yer verdi; “Beyaz eşyada ve mobilyalarda uygulanan ÖTV indirimi 30 Eylül itibari ile sona erdi. ÖTV’nin uzamasını elbette isterdik. Böylelikle ürünlerimizi daha cazip fiyatlarla müşterilerimize sunabilirdik. Zaten vatandaşlarımızda bunu çok istedi. Beyaz eşya satışların da bir azalma oldu tabi ki ama televizyon ve elektronik de devam ediyor. Vestel’in uygulamış olduğu kampanyalardan dolayı talep şuanda gayet iyi. ÖTV’nin sona ermesini vatandaşımıza çok fazla yansıtmamaya çalışıyoruz. Güzel ve ekonomik kampanyalar ile hizmetimize devam ediyoruz. 102 ekran kendinden uydulu Full HD televizyon şuanda bin 499 TL. 122 ekran kendinden uydulu internetli televizyon bin 999 TL. 8 kilogramlık tasarruflu çamaşır makinesi bin 999 TL. 480 litrelik buzdolabı bin 599 TL. Fiyatlarımız oldukça cazip.”

VESTEL FABİRKASI 1 MİLYON METREKARENİN ÜZERİNDE KAPALI ALANA SAHİP!

Vestel’in Manisa’da bulunan fabrikasının kapalı alanının 1 Milyon metrekare üzerinde olduğunu vurgulayan Sezer yerli oldukları içinde gurur duyduklarını ifade etti. Sezer, Vestel’in yerli otomobil projesine de ortak olduğunun altını çizerek sözlerine şu şekilde devam etti; “Vestel markası olarak yüzde 100 yerliyiz. Manisa’da ki fabrikamızın kapalı alanı 1 milyon metrekareyi aşmış durumda. Türkiye’nin değil Avrupa’nın en büyük fabrikasıyız biz. Bununla da gurur duyuyoruz. Yaklaşık olarak 30 binden fazlada çalışan var. 30 bin kişi sadece fabrikamızda çalışan sayısı. Aynı zamanda istihdama da katkı sağlıyoruz. Fabrikamız aynı zamanda devletimize insansız hava uçağını üreterek hizmet veriyor. Yerli otomobil projesine de ortak oldu. Çok farklı hizmetleri ile Vestel markası adına gurur duyuyoruz” 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim