Hz. Mevlâna'nın 744. Vuslat Yıldönümü Anma Etkinlikleri kapsamında yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda ziyaretçi Konya’ya geliyor. Bu yıl Asya ülkeleri ve İranlıların ağırlıklı olarak ziyaret ettiği Konya, farklı ülkeler de ziyaretçi ağırlıyor. Yurt dışından gelen ziyaretçiler, Hz. Mevlana’yı ya araştırma sonucu ya da Hz. Mevlana ile ilgili herhangi bir belgeseli izleyerek törenlere gelme kararı alıyor. 

‘HZ. MEVLANA’DAN ETKİLENDİK’

Bu kapsamda Hindistanlı bir aile de etkinlikleri yerinde takip etmek amacıyla 4 günlüğüne Konya’ya geldi. Etkinliklerle ve Konya ile ilgili düşüncelerini aktaran Mohammed Ilyas Qureshi, Dubai’de yaşadıklarını ancak aslen Hindistanlı olduklarını söyledi. Annesi ve kardeşi ile birlikte etkinlikleri takip etmek amacıyla Konya’ya geldiklerini söyleyen Qureshi, Hz. Mevlana’yı araştırmaları sonucu öğrendiklerini ve çok etkilendiklerini dile getirdi. Qureshi, “Hz. Mevlana’yı biliyorduk. Derviş ve sufi kişiliğini öğrenince kendisinden çok etkilendik. Hindistan’dayken bir belgeselde de Hz. Mevlana’yı izledik. Bunun üzerine Hz. Mevlana’nın üzerimizdeki etkisi biraz daha arttı ve etkinlikleri izlemek için Konya’ya gelmeye karar verdik. Geçtiğimiz yıllarda gelme girişimimiz oldu ancak bilet bulamadığımız için gelememiştik. Ancak bu yıl kolay bir şekilde bilet bulduk ve Sema programlarını izlemek için Konya’ya geldik. 4 gün boyunca Konya’da kalacağız” dedi. 

‘KONYA BARIŞ VE HUZUR ŞEHRİ’

Qureshi Konya ile ilgili düşüncelerini de aktardı. Daha önce Türkiye’nin farklı şehirlerini de gördüklerini belirten Qureshi, “Daha önce İstanbul’a da gittim. Ancak İstanbul biraz sıkıcı bir şehir bana göre. Konya’ya ilk defa geldim ve çok güzel bir şehir olduğunu gördüm. Konya’nın barış ve huzur şehri olduğunu gördüm. Bu anlamda Konya’yı çok sevdim. Konya’da huzur bulduk” ifadelerini kullandı. 

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim