Yeni bakandan umutlular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile değişen yeni kabinede Milli Savunma Bakanlığı’na Nurettin Canikli getirildi. Yeni bakanın yeni bir strateji olduğunu düşünen milyonlar, yeniden bedelli askerlik yasasını gündeme taşımaya hazırlanıyor. Umutlandıran haber ise Nurettin Canikli’nin üç yeğeninin bu yasadan geçmiş dönemlerde faydalanmış olması. Bununla birlikte sosyal medya üzerinden toplanan asker adayları, yapmış olduğu çalışmalar ile bu yasayı gündemde tutmak için çeşitli organizasyonlar gerçekleştiriyor. Nurettin Canikli’nin yeğenlerinin de faydalandığı bu yasanın aslında bir ihtiyaç olduğunu düşünen adaylar, konuyu hem sosyal medya üzerinden hem de başvuru noktalarından sürekli dile getiriyorlar.

Henüz bir görüş yok

Neredeyse her platformda Nurettin Canikli ismini etiketleyerek sorunlarını ve taleplerini dile getiren milyonlar, henüz yeni bakandan bir cevap alamadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘’Kabine gündeminden bedelli yok, dedikodusu var’’ sözü her ne kadar bekleyenleri hayal kırıklığına uğratsa da Nurettin Canikli’nin konu ile alakalı olarak ne düşündüğü büyük önem arz ediyor.

Bilgi kirliliği var

Tüm bu gelişmeler devam ederken yaşanan bir diğer önemli konuda maalesef sosyal medya üzerinden bilgi kirliliği ortamı oluşturulması. Farklı ortamlarda sadece beğeni ve takipçi kazanmak isteyen binlerin tek konu başlığı bedelli askerlik ile yazılan yazılar. Milyonların bir umut ile beklediği yasa ile alakalı gelişigüzel yapılan yorumlar ile umut tacirliği yapan kişiler, farkında olmadan büyük bir kaos yaratıyor. Amacının dışına çıkan her oluşum konunun dağılmasında büyük bir rol oynuyor.

Gündeme gelmesi bekleniyor

Siyasetçilerin her seçim döneminde mutlaka gündemlerine aldıkları bu yasanın yeniden gündeme gelmesi bekleniyor. Özellikle son zamanlarda milyonlarca kişinin ısrarla talep ettiği bedelli askerlik konusu, hükümet tarafından kayıtsız kalınacak gibi gözükmüyor.

SAMİ KAYALAR

Editör: TE Bilişim