Bursa 17. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM 2019) ile 12. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı kapılarını açtı. Fuarın açılışına Bursa Valisi Yakup Canbolat, TARMAKBİR Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Önal, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da katıldı.

Türk Tarım Makineleri sektörü adına önemli çalışmalar yapan TARMAKBİR’in Yönetim Kurulu Başkanı, Konyalı Üretici Şenol Önal, Bursa Tarım Fuarı’nı gazetemize değerlendirdi.

Önal, “Güzel bir fuarın açılışını gerçekleştirdik. Burada eski Konya Valimiz, şimdiki Bursa Valimiz Yakup Canbolat beyle de güzel bir tevafuk oldu. Fuarı birlikte gezdik. Bursa Fuarı’na 14 ülkeden 285 firma ve farklı ülkelerden ziyaretçilerimiz var. Afrika, Kuzey Afrika ve Afrika'nın Sahra altı bölgesinden, Arap Yarım Adası'ndan Orta Doğu ve Körfez ülkelerine kadar farklı coğrafyalardan ziyaretçilerimizi ağırlıyoruz. Fuara katılan firmalarımız arasında Türkiye'nin ve dünyanın en önemli markaları yerini aldı. Şu anda fuara katılan firmalar, ilk kez lansmanlarını yapıyorlar. İlk kez görücüye çıkan traktörler ve biçerdöverler var. Çiftçilerimizin ve hayvancılıkla uğraşan insanların bu fuarı takip etmelerini istiyoruz” dedi.

Önal, 2020 Konya Fuarı’na yönelik de stratejik çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Sektörün ekonomik olarak daraldığı bir dönemde, güzel bir Konya fuarı yapmak için şimdiden çalışıyoruz. Konya Tarım Fuarı bu noktada sektörün amiral gemisi. Hak ettiğinin ötesine taşımaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim