Yeni Büyükşehir Yasası'nın çıktığı 2014 yılından bu yana, yasayı en iyi uygulayan şehirlerden biri olarak dikkat çeken Konya'da, "Merkezde ne varsa, kırsalda da aynı hizmetler olacak" anlayışıyla kırsal mahallere birçok hizmetler götürüldü. Bunun en güzel örneklerinden birini de Selçuklu Belediyesi verdi. Selçuklu Belediyesi, merkeze kazandırdığı projelerle şehrin prestijine katkı sunarken merkeze yeni bağlanan mahallelere de ihtiyaçlar doğrultunda hizmetler kazandırdı.  Yeni Büyükşehir Yasası ile Selçuklu'ya bağlanan Başarakavak Mahallesi'ne sosyal tesis kazandıran Selçuklu Belediyesi, böylece mahalledeki büyük bir ihtiyacı gidermiş oldu. Açıldığı günden bu yana mahalleliye büyük hizmetler veren Başarakavak Sosyal Tesisleri, çok sayıda organizasyona ev sahipliği yapıyor. 

350 KİŞİLİK SOSYAL TESİS

Yeni Büyükşehir Yasası'yla birlikte yeni bağlanan mahallelere hizmet götüren Selçuklu Belediyesi, bu kapsamda Başarakavak Mahallesi'ne sosyal tesis kazandırdı. 451 metrekarelik bir alana sahip olan Başarakavak Sosyal Tesisleri, yaklaşık 350 kişilik bir kapasiteye sahip. Mahallelinin her türlü organizasyonlarına cevap veren Başarakavak Sosyal Tesisleri, mahallelinin önemli bir açığını kapatmış oldu. Başarakavak Sosyal Tesisleri'nde mahalle sakinleri düğün, nişan, kına organizasyonları yapabiliyor. Cüzi bir bedel ödeyerek bu tür hizmetlerde kullanılabilen Başarakavak Sosyal Tesisleri, farklı organizasyonlara da ev sahipliği yapıyor. Mahalledeki kurum ve kuruluş temsilcilerinin toplantıları, mahalle muhtarlığı tarafından organize edilen programlar da burada gerçekleştirilerek önemli bir hizmet alanı olarak dikkat çekiyor. 

HER TÜRLÜ İHTİYAÇ DÜŞÜNÜLMÜŞ

Başarakavak Sosyal Tesisleri'nde tesislerin kullanım amacına uygun olarak her türlü imkan düşünülmüş durumda. Kapasitesine göre sandalye ve masa donanımının bulunduğu Başarakavak Sosyal Tesisleri'nde, tam teşekküllü mutfak da bulunuyor. Düzenlenen organizasyonlarda bu mutfak aktif olarak kullanılarak, ihtiyaçlar giderilmiş oluyor. Ayrıca organizasyonların en önemli aktörlerinden olan sahne dekoru da Başarakavak Sosyal Tesisleri'nde düşünülmüş durumda. Ses sistemiyle birlikte bütüncül olarak düşünülen sahne sistemi, sosyal tesiste yapılan organizasyonlarda başrol olarak görev alıyor. Ayrıca organizasyonlarda vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek adına bayan ve erkek olarak iki ayrı tuvalet de mevcut. Bunun yanında, engellilerin de düşünüldüğü sosyal tesiste, engellilere özel tuvalet de mevcut. Böylece sosyal tesis, tüm mahalle sakinlerinin kullanımını kolaylaştırmak için önemli bir merkez olarak düşünülmüş. 

MAHALLE SAKİNLERİNDEN TEŞEKKÜR 

Başarakavak Mahalle Sakinleri, mahallelerine sosyal tesis kazandıran Selçuklu Belediyesi'ne teşekkür ediyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başarakavak Mahalle Muhtarı İbrahim Özkay, Selçuklu Belediyesi'nin mahallelerine önemli hizmetler yaptığını söyledi. Yol, kaldırım gibi hizmetlerin yanında, mahallenin sosyal hayatına katkı sağlamak amacıyla Sosyal Tesis yapıldığını dile getiren Özkay, şunları söyledi, "Mahallemizin sosyalleşme adına önemli bir ihtiyacı vardı. Bu ihtiyacı gidermek adına Selçuklu Belediyemiz, güzel bir sosyal tesis kazandırdı. Bu sosyal tesis açıldığı günden bu yana aktif olarak kullanılıyor. Burada mahalle sakinlerimiz düğün, kına, nişan organizasyonlarını yapabiliyor. Ayrıca resmi kurumlarımız burada toplantılar yapabiliyor. Yine asker eğlenceleri gibi organizasyonlara da bu sosyal tesisimiz ev sahipliği yapıyor. Biz de muhtarlık olarak mahallemizin sosyal hayatına katkı sunmak adına çeşitli organizasyonlar yapıyor. Yine bu organizasyonları da Başarakavak Sosyal Tesisleri'nde yapabiliyoruz. Son olarak, Yaşlılar Haftası münasebetiyle bir program tertipledik. Bu programı biz her yıl yapıyoruz. Bu programda Huzurevi'nden gelen yaşlılarımızı burada ağırladık. Yine bu programı da Başarakavak Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirdik. Bu anlamda sosyal tesislerimiz mahallemizin önemli bir ihtiyacını gidermiş oldu. Özellikle düğün, nişan, kına gibi organizasyonlar için şehir merkezine veya farklı ilçe merkezlerine gitmeye gerek kalmadan, bu tür organizasyonları kendi mahallemizde güzel bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Bu nedenle, mahallemizin sosyal hayatına katkı sunan Başarakavak Sosyal Tesisleri'ni mahallemize kazandırmada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." 

ABDULLAH AKİF SOLAK 

Editör: TE Bilişim