Geçtiğimiz günlerde başlayan ve başarılı şekilde devam eden Barış Pınarı Harekatına Konya Gazeteciler Cemiyeti ve Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) başkanlığı tarafından tam destek geldi. Bedesten Çarşısı içerisinde bulunan Kapu Camii önünde öğlen namazı çıkışında vatandaşlara, sonrasında ise Bedesten Çarşısı esnafına bayrak dağıtım etkinliği gerçekleştirildi.

Bayrak dağıtım etkinliğini gerçekleştiren Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, “Ordumuzun şu anda yürütmekte olduğu Barış Pınarı Harekatına destek vermek amacıyla bugün burada bu bayrak dağıtım etkinliğini gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Askerlerimizin her zaman yanında olduğumuzu ve destekçileri olduğumuzu bilmelerini isteriz. Umuyorum ki esnaflarımız bugün burada dağıtmış olduğumuz bayrakları dükkanlarının en güzel yerine asacaklardır. Ordumuzun yürüttüğü bu harekatı dünyaya duyurmak biz gazetecilerin görevi. Ama üzülerek söylüyorum ki yaygın basının bazı temsilcileri söylemleriyle ülkemizi temsil etmiyor. Uluslararası arenada Türkiye’yi bütün ülkeler ciddi manada sıkıntıya sokmak için gayret gösteriyorlar. Milletimiz, ordumuzun ve devletimizin arkasında. İnanıyoruz ki bu operasyon başarı ile sonuçlanacaktır. Dünya bizi anlamasa da terörün bitmesi için, milletimizin güvenliğini sağlamak için bu operasyon gerçekleşecektir. Bizler arzu ediyoruz ki ulusal alanda gazetecilik yaptığını iddia eden arkadaşlarımızın Türkiye’de boş işlerle, yerel siyaset işleriyle uğraşmak yerine ülkemizi haber anlamında daha iyi şekilde temsil etsinler. İnşallah ordumuz bu operasyonu başarılı şekilde sonuçlandıracak” ifadelerini kullandı.

‘55 BİN ESNAFLA TAM DESTEK VERİYORUZ’

Bedesten Çarşısı’nda yapılan bayrak dağıtım etkinliğinde konuşan Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Karabacak da, “9 Ekim de başlamış bulunan Barış Pınarı Harekatına, Konya Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte düzenlemiş olduğumuz bayrak dağıtım etkinliği ile 55 bin esnaf ve sanatkâr ve 84 meslek odası olarak sonuna kadar destek verdiğimizi duyurmak istiyorum. Bu operasyon sadece ülkemiz için değil diğer civarlarda da oluşabilecek terör örgütü yapılanmasını ve terör koridorlarını önlemek amacıyla başlamış bir operasyondur. Ahilik geleneğiyle yoğurulmuş bir esnaf milleti olarak eskiden olduğu gibi şimdi de ordumuzun her zaman yanındayız ve bundan sonrası içinde bu böyle olacaktır. Rabbim ordumuzu muvaffak kılsın, Rabbim şehit olan kardeşlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

BERKCAN BAŞ

Editör: TE Bilişim