Makina Mühendisleri Odası (MMO) Konya Şubesi’nin Olağan Genel Kurulu Oda Hizmet binasında gerçekleştirildi. Düzenlenen Genel Kurula Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan, Şehir Plancılar Odası Başkanı Münir Günay, Harita Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Konya Şube Başkanı Süleyman Erden Şireci ile çok sayıda Makina Mühendisi katıldı.

'ODAMIZ ETKİN VE SAYGILI BİR YERE SAHİP'

Gerçekleştiren genel kurulda açılış konuşmasını yapan MMO Konya Şube Başkanı Dr Aziz Hakan Altun, görev süreci boyunca önce vatan sonra Konya doğrultusunda çalıştıklarını ifade ederek, yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi. "Şubemiz geçmişten bu yana yapmış olduğu her türlü faaliyetlerle başta Türkiye’de TMMOB’a bağlı şubeler olmak üzere ve Konya’mızda STK’lar içinde etkin ve saygın bir yere sahiptir” diyen Başkan Altun, “Göreve bu bilinçle talip olarak üzerimize aldığımız bu ağır yükü ve sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeyi çalıştık. Bu doğrultuda başta mesleki itibarımızı korumak ve arttırmak için haklarımızı her alanda savunmaya çalıştık. Üyelerimizin sahip olduğu mesleki alanlara yetkisi olmayan mesleki grupların girmemesi ve haklarımızın elimizden alınmasını engellemek için gerekli yerlerde hak arayışımızı sürdürdük. Üyelerimizin hakları, ailelerinin de haklarıdır diyerek sorumluluğumuzu yerine getirmeye çalıştık. Teknoloji çağında yaşadığımız bu zamanda bilginin en önemli hazine olduğu ve bu hazineyi elinde tutanın yarışta öne geçtiği hepimiz tarafından bilinmektedir. On yıllar önce teknoloji devi diye tabir ettiğimiz firmalar bilgide bir adım geride kalmaları ile yerlerini başka firmalara bırakmışlardır. Bu nedenle ülkeler teknoloji politikalarına ağırlık vererek üstünlüklerini korumaya veya üstün olmaya çalışmaktadır. Bizlerde bu doğrultuda meslek içi eğitimlerimize, kamusal eğitimlerimize ve öğrenci arkadaşlarımızın daha iyi yetişmesi için gerekli eğitimsel çalışmalarımıza devam ettik. Yine bu doğrultuda paneller, seminerler ve söyleşiler gerçekleştirdik. Öğrenci arkadaşlarımızın mesleki kazanımlar sağlaması için bizler onlara giderek söyleşiler ve kurslar gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı. 

'AİLE KAVRAMININ ÖNEMİNİ BİLİYORUZ'

MMO Konya Şubesi olarak aile kavramının önemini bildiklerini ifade eden Altun, "Aile bir milletin en önemli yapı taşıdır. Aile güçlü olursa millet güçlü olur, millet güçlü olursa Devlet güçlü olur anlayışı ile üyelerimiz ve ailelerine hizmet etmeye çalıştık. Bu bağlamda aile ve çocuklarımızın gelişimi ile ilgili söyleşiler ve seminerler düzenledik. Ayrıca üye ve ailelerimizin kaynaşması için sportif ve sosyal faaliyetler düzenlemeye çalıştık. Çok güzel dostluklar yaşandığı bu faaliyetlerin hayırlara vesile olmasını da Cenab-ı Allah’tan diliyorum" dedi. 

'ÜYELERİMİZİ İŞYERLERİNDE ZİYARET ETTİK' 

Görev süreci boyunca üye ziyaretlerine önem verdiklerini ifade eden Altun, şunları söyledi, "Yine bu iki yılda elimizden geldiği kadarı ile sizleri işyerleriniz de ziyaret etmeye çalıştık. Bu ziyaretleri özellikle 2018 yılının Ağustos ayından sonra ülkemizin yaşadığı ekonomik zorluktan etkilenen sizlerin sıkıntılarını bir nebze paylaşmak için arttırdık. Sizlerden aldığımız bilgiler ışığında Ülkemizin ve Konya’mızın kalkınması için gerekli açıklamaları hem basın hem de ilgili kurumlarla paylaştık. Amacımız Konya kazanırsa Türkiye kazanır sloganı ile ilimizi daha da güçlü hale getirmekti.  Ayrıca odamızın Konya’da etkinliğini ve saygınlığını devam ettirmek ve kurumlar arası diyaloğumuzu arttırmak için birçok ziyaretler gerçekleştirdik. Bu ziyaretlerde başta Konya’mız olmak üzere ülkemizin menfaati için çalışmalar yürüttük." Genel Kurulda konuşan MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan da Genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi. Seçimler sonucunda oluşan 15. Dönem Yönetim Kurulu listesi şu şekilde oluştu: Aziz Hakan Altun (Başkan), Kerim Demir, Erdal Tozoğlu, Nurettin Yıldıran, Oğuzhan Pamukçu, Sevinç Sıdaka Tekin, Ömer Aksoğan. Yedek Bahadir Demircan, Sercan Doğan, Egemen Akcan, Dolunay Sarı, Mustafa Karpuzcu, Haşmet Çağrı Sezgen, Furkan İnceli

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim