15 Nisan tarihinde başlayan denizlerde av yasağı, 1 Eylül tarihi itibariyle sona erdi. ’Vira bismillah’ diyen balıkçılar tezgahları şenlendirdi. 1 Eylül itibari ile av yasağının kalkmasının ardından Konya Balık Hali'nde hareketlilik başladı. Tezgahların adeta balıklarla süslendiği balıkçılarda, vatandaşlar balık hasretini gideriyor. Balıkçılar bu sene, fiyatların vatandaşların kesesine göre olacağı ifade edildi.

Balıkçı esnafı Mehmet Yavuz, “Balık sezonumuz 1 Eylül itibariyle açıldı. Şu anda tezgahlarımıza kaliteli ve güzel hamsi , istavrit,  sardalya geliyor. Mevsimin balığı uskumru, hamsi ve sardalya. Fiyatlarımız mevsimine göre uygun. Şu ana kadar balık satışlarımızda istenilen seviyeye ulaşamadık. Önümüzdeki günlerde işlerimizden daha da umutluyuz” dedi. Balık alacak vatandaşlara da tavsiyelerde bulunan Yavuz, “ Balık alacak vatandaşlarımız alacakları balığın taze ve parlak olmasına dikkat etsinler. Balıklarımız günü birlik geliyor. Okullarımız da açıldı. Velilerimize öğrencilerimize haftada 2-3 gün balık yedirmeleri konusunda tavsiyelerde bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

HANGİ BALIK KAÇ PARA?

Sezonun açılmasıyla balık fiyatları hakkında bilgiler veren Mehmet Yavuz , "Bugün balık halinde balık fiyatlarımız Hamsi 15 TL, İstavrit 10 TL, Sardalya 10 TL, Uskumru 30 TL, Sazan 10 TL, Turna balığı 25 TL, Palamut 35 TL, Somon 20-50 Tl arasında, Alabalık 12 TL, Kaya Levreği 30 TL, Lüfer 80 Tl, Sarı Kanat ve İstavrit 25 TL  ve Kefal 10 TL  Tüm Konyalıları  da yeni sezonun taze balıklarından tüketmeye davet ediyoruz" dedi.

Öte yandan Konya Balık halinde  tezgaha dizilen taze balıkları alan vatandaşlar ise, “Mevsimin ilk balıklarını  almaya başladık. Balığı soframızda her mevsim eksik etmemeye çalışıyoruz. Fiyatlar normal kışın da bu fiyata yiyorduk. Balıkçılar bu yıl fiyatların uygun olacağını söylüyor. Bizler için balık ucuzlarsa daha iyi olur ve daha fazla tüketiriz ” diye belirttiler.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim