Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD)’nin Türkiye genelindeki 23’ncü şubesi olan Konya Şubesi, düzenlenen program ile Form İşhanında açıldı. Gerçekleştiren açılışa ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı,  AK Parti Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Hakan Özer, AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç Konya Müteahhitler Birliği Başkanı Şaban Topal, GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, Vakıflar Bölge Müdürü İbrahim Genç, ASRİAD Genel Başkan Yardımcıları İsmail Keleş, Sıtkı Abdullahoğlu, Cemil Yıldız, Hüseyin Yılmazer, Nesim Ayyıldız ile Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra ASRİAD Elazığ Şube Başkanı Yakup Baş ile Elazığ Şube üyeleri, Genç ASRİAD Başkan ve Yönetim Kurulu, Konya Tabipler Odası Başkanı  Seyit Karaca ile çok sayıda davetli katıldı.

‘ASRİAD BİR İŞADAMLARI ÖRGÜTÜDÜR’

ASRİAD, kuruluşu üzerinden henüz bir yıl yeni geçmiş olan işadamları derneği olduğuna dikkat çeken ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, “ASRİAD, kuruluşu üzerinden henüz bir yıl yeni geçmiş olan işadamları derneğidir. Ülkemizin özellikle ekonomide çok fazla ihtiyacı olan temel bir konuyu Nitelik konusunu milletimizin gündeminde tutmak, gücümüz oranında çözümüne katkı vermek ve gerektiğinde bu alanlarda inisiyatif almak üzere oluşturulmuştur. Temel sloganımızı da Önce Nitelik  olarak belirleyip kendimiz bu alana odakladık. Artık bu kavram, bizim yol haritamızın sancağı haline geldi.  Ekonomide hakkaniyetle iş yapmak ve işi sürdürülebilir kılmak hayati derecede önemlidir. Bunun için manayı ve maddeyi birlikte düşünmeyi gerektirir. Geçmişi ve geleceği birlikte yoğurmayı gerektirir. Ekonomiyi ve ahlakı birlikte taşımayı gerektirir. Üretimi, tüketimi, rekabeti tasarlarken, çevreyi de, insanı da ve geleceği de hesaba katmayı mecbur kılar. Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) İşte bu yaklaşım, bu niyet, bu duygu ve düşüncelerle vücut bulmuş bir işadamları örgütüdür” dedi.

‘İMALAT SANAYİİ İSTEDİĞİMİZ KIVAMA ERİŞTİREMEDİK’

Ülkemizin son 15 yıllık süreçte bazı kabuklarını kırdığı, önemli bir kısım atılımlar yaptığını ve özellikle altyapı anlamında sorunlarını büyük oranda çözdüğü ifade eden Danışman, “Ülkemizin son 15 yıllık süreçte bazı kabuklarını kırdığı, önemli bir kısım atılımlar yaptığı ve özellikle altyapı anlamında sorunlarını büyük oranda çözdüğü görülmektedir. Ancak, gerçek bir ekonomik rekabet ve kalıcı bir gelişme için gerekenleri yapma noktasında henüz yeterli bir seviyede değiliz. Bununla kastettiğim şudur: İmalat sanayii istediğimiz kıvama eriştiremedik. Katma değeri yüksek ürünlerin bilgi üretimini, teknoloji üretimini, inovasyonunu henüz tatmin edici boyutlarda yapamıyoruz. Bu durum bizi 800 Milyar dolarlık Milli Gelir eşiğinde beklemeye mahkum ediyor. Bu handikapı aşmak zorundayız. Kamusuyla, özel sektörüyle ve üniversitesiyle gerekeni yapıp bu işi çözmek zorundayız. Dijital ekonomi çağı bize, derin ağır sanayi rekabetlerine dalmadan aklı ve beceriyi daha iyi kullanarak bir adım öne geçme fırsatlarını sunuyor. 250 civarında üniversitesi olan bir ülke olarak artık çok ciddi anlamda bilgi, teknoloji ve know-how üretme makamındayız. Bunu yapmalıyız. Bunu da yapabiliriz. Son yıllarda savunma sanayiinde gösterdiğimiz performans bunun önemli bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

‘BÖLGEMİZİN VE COĞRAFYAMIZIN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAĞIZ’

ASRİAD Konya Şubesi Başkanı Mustafa Balta ise yaptığı konuşmada, bir ülkenin ayakta durmasının 3 temel şartı bulunduğunu dikkat çekerek, “  Bir ülkenin ayakta durması bilindiği üzere üç güçle kaimdir. Bunlar; İlmi Güç, Siyasi Güç, Ekonomik Güç. Biz de ekonomik sahada üstlendiğimiz misyonumuzu ülkemize ve şehrimize katkı sağlamak amacıyla kullanma gayreti içinde olacağız. ASRİAD, iş hayatının ve ona bağlı olarak tüm sosyal çevrenin, hakkaniyet,adalet ve dürüstlük ilkelerine bağlı olarak yeni bir anlayış kazanmasını sağlamak ve bağımsız bir STK örneğini, Konya’mıza ve ülkemize kazandırmak amacıyla kurulmuştur.  ASRİAD , inancından kaynaklanan büyük bir sorumluluk anlayışı ile iş hayatında var olmak, örgütlü  bir yapı oluşturmak ve sorumluluğunun gereğini yerine getirmek düşüncesinde olan insanların teşebbüsünün eseridir. Örgütlenmemizin temel ekseni, değerlere duyarlı insanları ortak bir zeminde buluşturmaktadır. Derneğimiz, inanç, ahlak ve vizyonu pratikle yoğurup çevresine önderlik yapacak ve öncelikle coğrafyamızın gelişmesine katkı sağlayacaktır. Türkiye, vizyoner olmak için son derece müsait bir ülkedir. Bizler de ülkemizin avantaj sağlayan bu özelliğini yine ülkemizin ve insanımızın menfaatine doğru bir şekilde kullanmak niyetindeyiz” dedi.

‘HERKES ELİNDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYOR’

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da programda yaptığı konuşmada, “  Bu ülke hepimizin. Türkiye’yi büyütmek , daha yaşanılır kılmak, Bölgede yaşananlara karşı çok daha güçlü bir duruş ortaya koymak adına bu ülkede yaşayan herkes elinden gelen gayreti gösteriyor.  İş alemi de pek çok zorluklara rağmen büyümeye devam ediyor. İhracattaki rakamlar ortada. Üreten bir ekonomi. İnsanların ihtiyacını karşılama noktasında hem bu ülkede yaşayanlara , hem de dünyaya mal satan yeni teknolojiler ülkede katma değeri artıran, gelecek nesillere çok daha güçlü bir ülke bırakma içinde olan herkesi tebrik ediyorum”  ifadelerini kullandı.

‘İŞADAMLARMIZ İSTİHDAMA KATKI SUNUYOR’

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da İşadamların toplumsal gelişme içerisinde büyüme faaliyetleri gösterdiklerine dikkat çekerek, “  İşadamlarımız çok büyük hizmetler veriyorlar. İşadamlarımız gecelerini gündüzlerine katıyorlar.  Ellerini, kollarını değil gövdelerini taşın altına koyuyorlar. Bunun için istihdama ve üretime katkı sunan, ülke gelişimine katkı sunan bütün işadamlarımıza teşekkür ediyorum.  Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Asra damga vuracak hizmetler yaparlar. Konyamız için ülkemiz için ve bütün insanlık için hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum” dedi. Konuşmalar sonrası ASRİAD  Konya Şubesinin açılış kurdelesi dualar eşliğinde ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman,  ve Konya Protokol üyelerinin  katılımıyla kesildi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim