Emekli Albay Erdinç Öztürk, 'Anadolu Aslanı' diye tabir ettiği askeri Bahattin Ateş için bisiklet turuna çıktı. Antalya’dan çıkarak Konya’ya kadar pedal çeviren Öztürk, bütün engelli bireyler adına da bu turu düzenlediğini söyledi. Turlarını bundan sonra da devam ettireceğini ifade eden Öztürk, askeri Bahattin Ateş’e senin için tur düzenleyeceğim demesi üzerine, ‘onur ve gurur duyarım komutanım’ deyince tereddüt etmeden Antalya’dan yola çıktığını belirtti. Açıklamalarda bulunan Öztürk, “Van Komando Taburunda Bölük Komutanı iken Anadolu Aslanı diye tabir ettiğim askerlerimden bir tanesi geçirdiği kaza neticesinde tekerlekli sandalyede hayatını sürdürüyor. Onun için ve tüm engelli bireyler için bu yola çıktım. Antalya, Isparta, Konya ve Konya’dan tekrar Antalya’ya döneceğim. Türkiye’de ki tüm engelli bireyler ve Bahattin Ateş adına bugün Konya’dayım” dedi. 

ANADOLU ASLANI İÇİN YOLA ÇIKTI!

Emekli Albay Erdinç Öztürk, Anadolu Aslanları diye adlandırdığı askerlerden bir tanesi olan engelli Bahattin Ateş için pedal çevirdi. Antalya’dan yola çıkarak Konya’ya gelen Öztürk, turlarına devam edeceğini dile getirerek sözlerine şu şekilde devam etti:  “1973’de Kara Harp Okulundan mezun oldum. 1999 yılında emekli oldum. Emekli olduktan sonra çeşitli sektörlerde çalıştım, çalışmayı bıraktıktan sonra topluma bir fayda olsun diye bir dernek ile tanıştım. Bu dernek engellilere hizmet veren bir dernekti. Engelli çocuklarla ilk temasım bu şekilde oldu. Tanıdıklarımızın engelli çocukları vardı ama böyle yakın hissetmemiştim. Bir insanın engelli niteliği ne olursa olsun normal bir insan gibi hayatını yaşayamayışına çok yakından şahit oldum. Spor yaşantım vardı ve bunu bisiklete çevirmiştim. Bisikletle şehirlerarası turlar yapmaya başladım. 2 defa Çanakkale, 1 defa Ankara ve 19 Mayıs’ta Samsun’a gittik. Bu sefer tek başıma çıkmamın sebebi ise; Van Komando Taburunda Bölük Komutanı iken Anadolu Aslanı diye tabir ettiğim askerlerimden bir tanesi geçirdiği kaza neticesinde tekerlekli sandalyede hayatını sürdürüyor. Antalya’da yaşıyordu ben hem onu ziyarete gidiyordum hem de spor yapıyordum. Kendisine sordum; ‘Bahattin, senin adına ben bir tur düzenlemek istiyorum, ne dersin’ diye. oda ‘onur ve gurur duyarım komutanım’ deyince bende tereddüt etmeden Antalya’dan yola çıktım. Antalya, Isparta, Konya ve Konya’dan tekrar Antalya’ya döneceğim. Türkiye’de ki tüm engelli bireyler ve Bahattin Ateş adına bugün Konya’dayım”

GİTTİĞİM YERLERDE ASKERLERİMİ GÖRMEK BANA ENERJİ VERİYOR 

Engellilerin sesine kulak verilmesi gerektiğini de dikkat çeken Öztürk, gittiği yerlerde askerleriyle karşılaşmanın kendine enerji verdiğini de söyleyerek, “Antalya’dan geçtiğimiz Pazar günü çıktım. Şuan Konya Ovasında bir çok askerim var ve buradan nasıl çıkacağımı düşünüyorum. Benim için gerçekten son derece mükemmel oldu. Devamlı pedal çevirip gittiğimiz turlarda yıllar önceki Anadolu Aslanları ile karşılaşmak bana büyük bir gurur veriyor. Şuanda hiç yorgunluğum yok onun sevincini yaşıyorum. Esas vermek istediğim mesaj; toplumun içinde olup da başımızı çevirdiğimiz, görmemeye çalıştığımız engel nedenin dolayı hayatını sürdüremeyen çocuk veya yetişkin insanları, mutlaka fark edelim. Engellinin, engeli olmayalım. Engellinin sesi olalım, engelliye ses verelim. Onların bizden istediği sadece sevgi” diye konuştu. 

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim