Kar lastiği, zincir gibi ürünlerin yanında lastikler için kar çorabı da kullanılmaya başladı. Karlı ve buzlu yol koşullarında eşsiz yol tutuşu ve direksiyon hakimiyeti sağlayan kar patinaj çorapları, yola tutunma özelliği ve dayanıklılığı  son derece yüksek ileri teknoloji tekstil ürünlerinden imal edilmiş. Kar çorabının üretiminde, kış aylarında kar lastiği takmak istemeyen sürücülerin yalnızca karlı ve buzlu zamanlarda bu çorabı takarak rahat etmesi amaçlanmış. 

Kumaşının sağlamlığıyla da dikkat çeken kar çorabının dayanıklılığını sağlamak için bazı kurallara dikkat etmek gerekiyor. Sadece karlı ve buzlu yollarda kullanımı, çorabın lastiğe tam oturması, aracın en fazla 40 kilometre hız ile sürülmesi, sadece soğuk su ile yıkanması, asfalta, ana yola ulaşınca lastikten çıkartılması bu kurallardan bazıları. 

Meram Sanayi de bulunan Kayalılar Oto Aksesuar İşletmeni Mustafa Kayalılar, ürünün ilgi çektiğini belirtti. "Hazırlıksız yakalandığımız zamanda her zaman yanımızda kış lastiği bulunamazken kar çorabı rahatlıkla taşınarak ve bir o kadar pratik takılarak hayatımızı kurtarıyor. Kar çorabıyla birlikte kış aylarında birçoğumuzun araç kullanımı kolaylaşıyor" diyen Mustafa Kayalılar, ürünle ilgili şunları söyledi: "Karlı ve buzlu yol koşullarında yol tutuşu ve direksiyon hakimiyeti sağlayan kar çorapları, ileri teknoloji tekstil ürünlerinden imal edilmiştir. Uluslararası test, sertifikalandırma kuruluşları ve tüm araç üreticileri tarafından yüksek güvenli sürüş sağladığı onaylanmış; tüm Avrupa, Amerika ve Kuzey Ülkelerinde 20 yıldan uzun süredir zincirin muadili olarak kabul görmüştür. Ürünü biz de satmaya başladık. Şu an için yavaş yavaş bir ilgi var. Ama insanlar hemen kar çorabının parçalanacağını düşünüyor ama bilinçli kullanıldığı takdirde uzun ömürlü bir üründür. Lastiğin karda kaymasını engelliyor ve sürücüye güvenli bir sürüş imkanı sunuyor. Test edilmiş bir ürün. Bu açıdan sürücüler rahat bir şekilde kullanabilir" dedi.  

"Zincir her mevsimde kırılır ya da paslanır. Kar çorabı uzun vadeli kullanım sağlar" diyen Kayalılar, şu bilgileri verdi: "Araç mekanik aksamına, çelik jant veya jant kapağına, ABS ve ESP gibi elektronik sistemlere zarar vermez. Kurulumu iki dakikada yapılabilmektedir. Sürüş sırasında titreşim ve ses yapmaz. Bu yönleriyle uluslararası test ve sertifikalandırma kuruluşları ve tüm araç üreticileri tarafından yüksek güvenli sürüş sağladığı onaylanmıştır."

TEVFİK EFE 

Editör: TE Bilişim