Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve bu yıl 4. Etabı tamamlanan “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” Projesi’ni yakından takip eden Yenigün Gazetesi, projeye katılan vatandaşların görüşlerine yer vermeyi sürdürüyor. Proje sayesinde ilk defa Bilecik-Söğüt bölgesine gidip görme imkanı bulan vatandaşlar, Osmanlı Devleti’nin nasıl kurulduğunu yerinde öğreniyorlar. Bu durumun farklı ve güzel duygular yaşattığını belirten vatandaşlar, Selçuklu Belediyesi’ne bu projeden dolayı teşekkür ediyorlar.

BİLECİK’İ ÇOK BAKIMSIZ BULDUM 

Proje kapsamında yapılan turlara katılan Ev hanımı Nermin Kanat, duygularını ve proje hakkındaki görüşlerini paylaştı. Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Selçuklu Torunları Osmanlı’nın İzinde” projesi kapsamında Bilecik-Söğüt bölgesine yapılan tura katıldığının bilgisini veren Kanat, daha önce Bilecik-Söğüt bölgesine gitmediğini söyledi. Bu tur sayesinde ilk defa buraya geldiğine dikkat çeken Kanat, Bilecik’le ilgili şu eleştiride bulundu, “Bu bölgeyle ilgili herhangi bir bilgiye de sahip değildim. Açıkçası tarihi olarak da çok bir bilgim yok. Bu bölgeyle ilgili herhangi bir araştırmam da olmadı. Ancak okulda okuduğumuz kadar bilgiye sahibim. Buraları göreceğiz diye eşimle baya bir heyecanlıydım. Ancak Bilecik gibi tarihi açıdan önemli bir bölgenin böyle olacağını tahmin edemedim. Ben biraz hayal kırıklığına uğradım. Çok bakımsız buldum Bilecik’i. Bir de etrafta satıcıların olduğu, çarşıların olduğu bir bölge bekledim ama yoktu.”

ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Osmanlı’nın kurulduğu bölgeyi görmenin kendilerinde farklı duygular oluşturduğunu dile getiren Kanat, “Burayı görmek tabi ki güzel bir duygu. Burayı görünce, ülkemizin nasıl zorluklarla alındığını daha güzel bir şekilde görebiliyor insan. Bu nedenle ülkemize sahip çıkmamız gerektiğini daha iyi anlayabiliyoruz. Bazı tartışmaları bırakıp bu ülkeye sahip çıkmalıyız çünkü çok zorluklarla kazanılmış. Ben hepsinden Allah razı olsun diyorum böyle güzel ve büyük bir ülkeyi bizlere kazandırdıkları için” ifadelerini kullandı. 

İSTANBUL TURLARI DA YAPILABİLİR 

Selçuklu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen organizasyonun gayet güzel ve sorunsuz olduğuna dikkat çeken Kanat, şöyle devam etti, “Sabah trene bindiğimizden bu yana herkes birbirine çok saygılı. Hiçbir saygısızlık veya olumsuz bir durum görmedik. Şoför, tur başkanımız hepsi çok güzeldi.  Biz bu turların gerçekleştirilmesini çok istiyoruz. Eşimle gelmem benim için ayrı bir güzel oldu. Çünkü eşim çalıştığı için birlikte çok fazla bir şeyler yapamıyoruz. Ben İstanbul’a da bu şekilde turlar gerçekleştirilmesini isterim. Çünkü İstanbul da çok güzel, tarihi bir bölge. Ülkemizin güzel bir bölgesi. İstanbul’a da böyle bir organizasyon yapılırsa gideriz, güzel olur. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

ÇOK GÜZEL BİR DUYGUYMUŞ 

Tura Katılan Rıza Yaprakçı da, daha önce Bilecik’e gitmediğini söyledi. Ancak Bilecik’in tarihi açıdan önemli bir bölge olduğunu belirten Yaprakçı, sözlerine şöyle devam etti, “Burada devlet büyüklerimiz, paşalarımız, padişahlarımız varmış şimdi öğrendik buraları. Osmanlı Devleti’ni elbette hepimiz biliyoruz. Okulda öğrendiklerimiz kadar, babalarımızdan, annelerimizden dinlediğimiz kadarını biliyorduk. Ama detaylı bilgimiz yoktu. Bu tur sayesinde Bilecik-Söğüt bölgesine geldik. Buradaki tarihi tur rehberlerimiz bizlere anlattılar. Osmanlı Devleti’nin o kuruluş yıllarında yaşadıkları zorlukları, yaşadıkları sıkıntıları yerinde görmüş olduk. Çok güzel bir duyguymuş. Hani derler ya, “anlatılmaz yaşanır” diye. Gerçekten de öyle. Burada gördüklerimiz, yaşadıklarımız anlatılmaz. Buraya herkesin gelip bu duyguları yaşaması gerekiyor diye düşünüyorum.”

BOL BOL FOTOĞRAF ÇEKTİLER 

Gezdikleri, gördükleri yerleri torunlarına anlatacağını belirten Yaprakçı, “Burada gördüklerimizi, dinlediklerimizi Konya’da da elbette anlatacağız. Gördüğümüz yerlerden birçok fotoğraflar çektim. O fotoğrafları torunlara, arkadaşlara gösterip buradaki gezdiklerimizden öğrendiklerimizi anlatacağım” dedi. Organizasyon hakkındaki düşüncelerini de aktaran Yaprakçı, “Gezimiz oldukça güzeldi. Organizasyon çok güzeldi. Hiçbir aksaklık yaşanmadı. Bizlere bu imkanları veren başta Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı olmak üzere bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

TEŞEKKÜRLER 

Gülperi Yaprakçı da gezinin oldukça güzel geçtiğini belirterek, “Çok güzel bir geziydi. Ben ilk defa geldim Bilecik’e. Çok beğendim. Burada dinlediklerimiz beni çok etkiledi. Organizasyon da çok güzeldi. Bizi sorunsuz bir şekilde getirdiler, götürdüler. Tur rehberlerimiz çok güzel bilgiler verdiler. Hepsine yarı ayrı teşekkür ediyorum” sözleriyle Selçuklu Belediyesi’ne teşekkür etti. 

Editör: TE Bilişim