Selçuklu Belediyesi’nin ilçeye ve şehre kazandırdığı önemli yatırımlardan biri de Selçuklu Kongre Merkezi. Açılır açılmaz önemli bir ihtiyacı karşılayan ve oldukça beğenilen Selçuklu Kongre Merkezi, Anadolu’nun en büyük kongre merkezi olarak dikkat çekiyor. Anadolu’nun kalbinde, kadim Selçuklu başkentine önemli bir eser kazandıran Selçuklu Belediyesi, Selçuklu Kongre Merkezi ile Konya’nın kongre turizminden önemli bir pay almasını sağlayacak. 33 bin metrekarelik alanda sahne yüksekliği, sahne genişliği, koltuk konforu, ses ve akustiği ile Türkiye'nin en güzel salonlarından birinin inşa edildiği Selçuklu Kongre, toplamda 18 salonu ile Konya'ya yeni bir ufuk açıyor. 116 milyon TL'ye mal olan bu yatırım, Selçuklu Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla yapıldı. Selçuklu Kongre Merkezi ayrıca mimarisiyle Konya'ya değer katan bir bina olarak dikkat çekiyor. 860 araçlık otoparkı da bulunan Selçuklu Kongre Merkezi, her türlü ayrıntının düşünüldüğü bir mekan haline getirildi. 

SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATA KATKI

Selçuklu Kongre Merkezi’nde her türlü teknik donanımının en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş durumda. 2000 kişilik salonuyla göz kamaştıran Selçuklu Kongre Merkezi’nin bu salonu, sahne yüksekliği, sahne genişliği ve teknik altyapısı ile Türkiye'deki tüm gösterilerin yapılabileceği bir standarda sahip. Ayrıca sanatçı odaları, dekor depoları, kulis ve prova odalarından oluşan bir kompleks inşa edilmiş durumda. Burada aynı anda 18 salon Selçuklu’ya ve Konya’ya hizmet ediyor. Yatırımın Konya'nın kongre turizmine çok önemli bir katkı sağlaması ve Konya’daki otellerin doluluk oranına ve ziyaretçi sayısına büyük bir katkı sağlaması hedefliyoruz. 

EN İYİ TEKNİK ALTYAPI 

Büyük emeklerin harcandığı Selçuklu Kongre Merkezi’nin teknik altyapısı oldukça iyi bir şekilde yapılmış durumda. Her detayın düşünüldüğü Selçuklu Kongre Merkezi’nde tavanda bulunan yaklaşık 2 metrekarelik bir plakanın üzerinde 250 bin delik bulunuyor. Bu delikler ise akustik standartla bir performans için yapıldı. Böylece teknik altyapısı ile Türkiye'nin en iyi salonlarından birisini Selçuklu Belediyesi Konya’ya kazandırmış oldu.

 

Konya’da yapılacak kültürel ve sosyal etkinliklere ev sahipliği yapacak olan Selçuklu Kongre Merkezi için büyük beklentiler oluştu. Çeşitli etkinliklerin şimdiden gerçekleştirildiği Selçuklu Kongre Merkezi, daha farklı organizasyonlara da ev sahipliği yapacağı düşünülüyor. 

Özellikle 130 bine yakın üniversite öğrencisinin bulunduğu, buna bağlı olarak birçok bilimsel toplantının yapıldığı Konya’da bu toplantıların artık Selçuklu Kongre Merkezi’nde yapılması bekleniyor. 

ABDULLAH AKİF SOLAK 

Editör: TE Bilişim