6-10 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Anadolu Mektebi Kız Öğrenciler Kampı Eskişehir-Hasırca’da 12 ilden 120 öğrencinin katılımı ile başladı.

Hasırca kampında bugün yazar Handan Acar Yıldız Anadolu Mektebi öğrencilerinin misafiri oldu. Öğrencilerle bir araya gelen Yıldız çok verimli bir sohbet gerçekleştirdi.

Etkinliğin devamında doğa yürüyüşü yapan ve bisiklete binen Anadolu Mektebi öğrencileri daha sonra Mustafa Kutlu Anadolu mektebi ilkeleri üzerine fikir alışverişinde bulundu.

ANADOLU MEKTEBİ NEDİR?

Tarım ve Köy İşleri eski Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü’nün 2012’de Sakarya Üniversitesi’nde küçük bir öğrenci grubuyla başlattığı “Okuma grubu çalışması”, Nisan 2017 itibariyle ülkemizin 28 şehrinde çok sayıda lise ve üniversite öğrencisinin dâhil olduğu bir mektebe dönüştü. Okuma gruplarına 2016 yılı içerisinde “Anadolu Mektebi” adı verildi. Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında Ekim 2016’da imzalanan protokol neticesinde yapılan faaliyetler, sivil tarafının yanısıra resmi bir hüviyet de kazandı.

METE ALİ MAVİŞ 

Editör: TE Bilişim