Dönem dönem dövizle birlikte yukarı yönlü hareketlilik yaşayan altın, yükselişe geçti. Küresel ve bölgesel gelişmelere bağlı olarak reaksiyon gösteren altın fiyatları son yılların en yüksek seviyelerini gördü. Altın fiyatlarının yükselmesi, evlilik hazırlıkları yapan çiftleri kara kara düşündürmeye başladı. Tüm zamanların en yüksek seviyesi altının gramında 309,35 lirayı aşarak rekor tazelerken, çeyrek altının fiyatı ise 505 TL’ye ulaştı. Altın fiyatlarının artmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir, altındaki yükselişin süreceğine dikkat çekti.

‘ALTIN ÇOK KIYMETLİ BİR MADEN’

Altın fiyatlarının yükselmesinde ulusal ve uluslararası birçok unsurun olduğunu ifade eden Başkan Kuşdemir, “Altının yükselmesini tetikleyen unsurlar var. Gelişmelerden bir tanesi bölgemizde olan hadiseler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan haklı olarak bir beyanatta bulundu ve “Şubat ayının sonuna kadar İdlib’de Esed unsurlarının bölgeyi boşaltmazsa, biz boşaltmasını biliriz. Biz müdahale ederiz” dedi. Çin'de yayılan koronavirüs salgını ve iç piyasada Merkez Bankası’nın faiz oranlarını düşürmesi insanları farklı mecralara yönlendirdi. Faiz oranlarının düşmesi, insanları faizden alacağı nemanın az olacağı kanaatiyle altına yönlendiriyor. Altın çok kıymetli bir maden. Bu talep ve gelişmeler altın fiyatının yükselmesine neden oluyor.  Bugün itibarıyla bu fiyatlara ulaştık. Fiyatların daha da artacağını tahmin ediyorum. Tepe noktası neresidir onu kestirmemiz zor. Altının son 10 yılın zirvesine çıkması, altının inişli çıkışlı grafik çizebilmesinden. Altın yatırımında sakin olmak gereklidir. Panik yapılmamalı, fiyat düşüyor diye, elindeki altınları hemen elden çıkarmamalı, gelişmeler takip edilmeli. Altın zaten uzun vadeli yatırım aracı olduğu için mutlaka kazandıracaktır. Bugün altın fiyatı yüksek gibi gözükse de önümüzdeki süreçte, bu günkü fiyatlar düşük kalacak gibi gözüküyor” ifadelerini kullandı.

‘ALTIN ALAN KAYBETMEMİŞTİR’

Altına yapılan yatırımın hiçbir zaman kaybettirmediğine dikkat çeken Kuşdemir, “Altına yatım yapan mutlaka kazanmıştır. Önümüzdeki süreçte de altın fiyatlarının da artışın süreceği konuşuluyor. Altına talep olduğu sürece altın, yatırımcısına kazandırmaya devam edecek. Aynı zamanda vatandaşlara kar oranını sağlayacaktır. Düğün yapacak çiftlerin altın alımına öncelik vermesini tavsiye ediyorum. Genç kızlarımızın yanında altın bir kat daha değerlidir. Bir düğün yapacak kimse önce altın der. Hem yatırım amaçlı, hem de takı olarak kullanıldığında kızlarımızda vazgeçilmez unsurudur” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim