Göz sağlığıyla ilgili her türlü tetkik ve tedavide öncü olan Dünyagöz Hastanesi Konya Şubesi, başarısını dünyaya duyurmuş durumda. Son teknolojik teknik altyapısı ve deneyimli kadrosuyla başarılı bir sağlık hizmeti sunan Dünyagöz Hastanesi Konya Şubesi, başarılı bir operasyona daha imza attı. Bir süredir Almanya’nın Frankfurt şehrinde yaşayan gurbetçi Mehmet Ali Çay’ın gözünde oluşan kamaşma ve bulanık görme rahatsızlığının şifasını Dünyagöz Hastanesi Konya Şubesi’nde buldu. Çay’ın gözünde, daha önce Almanya’da yüksek miyopi ve astigmati nedeniyle göziçi merceği yerleştirilmesi neticesinde yıllar sonra gelişen katarakta bağlı bulanık görme rahatsızlığı oluştu. Muayenesinde daha önce gözüne kalıcı göziçi lens ameliyatı yaptıran Çay’ın gözündeki lensin gözde yapışıklıklara ve kornea tabakasının yapısında bozulmaya ve katarakta neden olduğu tespit edildi. Bu nedenle göz sağlığı bozulan ve ışıklı ortamlarda kamaşma yaşayan görme düzeyi yüzde 10’a kadar düşen Çay, Almanya’da birçok sağlık kuruluşuna başvurdu. Ancak tedavisi hem pahalı hem de riskli olduğu için Almanya’da istediği tedaviyi olamadı. Almanya’da gittiği bir sağlık kuruluşunda Çay’a Dünyagöz Hastanesi Konya Şubesi’ne gitmesi tavsiye edildi. Bunun üzerine Almanya’dan Konya’ya gelen Çay, Dünyagöz Hastanesi Konya Şubesi’ne başvurdu. Hastanenin Başhekimi muayene ve tetkikler sonucunda; Prof. Dr. Ümit Kamış Çay’a göziçinde ön kamarada bulunan ve artık zarar veren göziçi lensinin çıkartılması, oluşan kataraktının alınması ve yerine de net görmesi için Trifokal göziçi lensinin konulması ameliyatının olması gerektiği ve böylece gözdeki şikayetlerinin ortadan kalkacağı ve görme düzeyinin artacağını söyledi.. Prof. Dr. Kamış tarafından gerçekleştirilen başarılı bir Femtosaniye lazer yardımlı katarakt ameliyatı ve mevcut göziçi lensinin Trifokal göziçi lensi değiştirilmesi ameliyatı ile sağlığına kavuşan Çay, hastaneden mutlu ve göz sağlığına kavuşmuş ışıklı ortamlardaki kamaşma şikayeti de kaybolmuş ve görmesi tam düzeye çıkmış şekilde hastaneden ayrıldı.

DÜNYAGÖZ’ÜN TÜM EKİBİNE TEŞEKKÜRLER

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çay, göz sağlığının önemine dikkat. Uzun yıllardır Almanya’nın Frankfurt şehrinde yaşadığını, gözünde yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle orada birçok sağlık kuruluşuna başvurduğunu anlatan Çay, şunları söyledi, “Daha önce gözümdeki miyopi ve astigmata bağlı olarak yaşadığım bulanık görmenin tedavisi için Almanya’daki bir hastanede gözüme göz içi mercek tedavisi yaptırmıştım. Fakat bu ameliyatta gözüme takılan mercek gözümde ciddi rahatsızlığa neden oldu ve zamanla görme düzeyim düştü ve ışıkta kamaşma olmaya başladı.  Yeniden tedavi olmak istedim ancak Almanya’da bu ameliyat hem çok pahalıydı hem de Almanya’daki doktorlar bu ameliyatın çok riskli olduğu söylediler. Gözümü kaybedebilirdim. En son Almanya’daki bir sağlık kuruluşunda Dünyagöz Hastanesi’nde bu ameliyatı olabileceğim söylendi. Ben de Konya’ya geldim ve Dümyagöz Konya hastanesine başvurdum. Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ümit Kamış hocam bu ameliyatı burada yapabileceklerini söyledi. Hiç tereddüt etmeden ameliyatı kabul ettim. Başarılı bir şekilde ameliyatım gerçekleştirildi ve şimdi sağlığıma kavuştum. Dünyagöz Hastanesi Konya Şubesi’nin tüm ekibine ve Prof. Dr. Ümit Kamış hocama teşekkür ediyorum.”

SAĞLIK HŞZMETİNDE ÜLKEMİZ DÜNYA LİDERİ

Sağlık noktasında Türkiye’nin iyi bir konumda olduğuna dikkat çeken Çay, “Biz hem Avrupa’ya, Amerika’ya özeniyoruz ama ülkemiz, güçlü teknolojik altyapısı, hizmet kalitesi, hastane koşulları ve doktorların cerrahi başarısı açısından çok iyi bir durumda. Avrupa’da sağlık hizmeti almak oldukça pahalı ve Türkiye’deki iyi standartlar da yok. Türkiye’deki uzmanlarımız, doktorlarımız da çok iyi. Adını dünyaya duyurmuş isimlerimiz var. Bence bunun kıymetini bilmeliyiz” dedi.

BİZ DE MUTLUYUZ

Çay’ın başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştuğunu belirten Dünyagöz Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Kamış da, “Hastamız bizim ismimizi Almanya’da duymuş ve bize problemiyle başvurdu. Geldiğinde gözleri katarakt ve gözün ön kamarasındaki göziçi lensinin zarar verici etkisiyle bulanık görür durumdaydı. Gerekli tetkik ve muayene sürecinin   ardından ameliyat kararını aldık. Yüksek teknoloji olan Femtosaniye Lazer kullanarak gerçekleştirdiğimiz katarakt ameliyatı ve eşzamanlı olarakta mevcut göziçi lensinin Trifokal göziçi lensi ile değiştirilmesi ameliyatı son derece başarılı sonuçlandı ve hastamız gözlüksüz olarak hem yakını ve uzağı net görür hale geldi ve hastamızı sağlığına kavuşturduk. Hastamızı mutlu ettiğimiz için biz de oldukça mutluyuz” diye konuştu.

DÜNYAGÖZ HAKKINDA

Dünyagöz Hastaneler Grubu Hakkında:1996 yılında hizmet vermeye başlayan Dünyagöz Hastaneler Grubu, gözün tüm branşlarında göz ve göz çevresi sağlığına dair sorunlar için 500 farklı tedavi yöntemiyle göz sağlığı hizmeti veriyor. Ülkemizde branş hastaneciliği ile yeni bir dönem başlatan Dünyagöz Hastaneler Grubu, günde 8000 poliklinik ve 1000 ameliyat kapasitesiyle yurt içi ve yurt dışında toplam 28 ayrı noktada sağlık hizmeti veriyor.

Dünyagöz; teknolojisi, öğretim üyesi ve uzman doktorlardan oluşan 250 kişilik medikal kadrosu, 2000 personeli ile kısa sürede dünyanın medikal referans merkezi haline geldi. Türkiye çapında İstanbul, Ankara, Antalya, İzmit, Adana, Samsun, Tekirdağ, Bursa, Konya, Sakarya ve Gaziantep’te olmak üzere 11 ayrı ilde 20 şube ve yurt dışında Almanya’nın Frankfurt ve Köln, Gürcistan’ın Tiflis, Azerbaycan’ın Bakü, Hollanda’nın Amsterdam ve Nijmegen şehirlerinde, Kırgızistan’ın Bişkek ve Kosova’nın Priştine olmak üzere 8 ayrı noktada hizmet vermektedir. Dünyagöz yurt dışındaki yatırımlarına aynı hızla devam edecek olup 2019’da İzmir’deki yeni merkezi ile birlikte daha geniş bir coğrafyaya yayılmayı hedefliyor. Türkiye’de sağlık turizminin öncülüğünü üstlenerek dünyanın 147 ayrı yabancı ülkeden yılda ortalama 80 bin hastaya hizmet vererek Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Başarı Belgesi’yle ödüllendirilen Dünyagöz 2019 da yurt dışında gerçekleştireceği yeni atılımlarıyla sağlık turizmi hacmini büyütmeyi hedefliyor.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim