Milli Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) tarafından Bayır Diamond Otel'de “Hak ve Adalet Konferansı” düzenlendi. Düzenlenen programa Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı  Oğuzhan Asiltürk, Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Salih Turhan, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar, Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, MİLKO Genel Sekreteri İlyas Tongüç, Din Görevlileri Birliği Derneği (DİNBİRDER) Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, Yeni Bir Dünya Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Selman Esmerer, ÖĞDER Genel Başkanı Hamdi Sürücü,  Anadolu Gençlik Derneği, ESAM, Cansuyu Yardımlaşma Derneği gibi MİKO üyesi kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda konuşan  Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı  Oğuzhan Asiltürk, “Allah'ın gönderdiği, peygambere, kitaba göre mümin olmanın 6 tane şartı vardır. Allah'a, meleklerine, kitaplarına, peygamberlerine iman ve dünyanın geçici olduğuna iman ve kadere iman. Kadere iman dediğimiz zaman hayrın da şerrin de Allah'tan geldiğini inanıyoruz. İnsanın bir iradesi var, Allah bize iyi veya kötüyü seçme imkanı vermiş” dedi.

ALLAH'IN KURALLARINI ARKA PLANA ATTIK

Asiltürk, konuşmasının devamında, “Bu dünyada yaşarken birbirime karşı görevlerimiz var. Müminler kardeştir. Ayette böyle buyruluyor. Ayette ayrıca, 'Birbirinizin arasını düzeltin' buyruluyor. Müminler olarak biz buna iman ederiz ve bunun için çalışırız. Günümüze baktığımızda ülkemizde bir grup diğerine batıl diyor, o da diğerine batıl diyor. Parti fark etmeksizin birbirimizin kardeşiyiz. Gruplar birbirine düşman. Bu böyle devam etmez. Böyle topluluklar geçmişte helak oldular. Bu bilinen bir şey. Niye? Allah'ın emir ve yasaklarını arka plana attılar. Türkiye'de de yaşanan bu değil mi? Yolsuzluk, rüşvet, adam kandırma, namus tecavüzü, hepsi var bu ülkede. Bunu kimler düzeltecek, bizler düzelteceğiz. AK Partili kardeşlerimizle birlikte düzelteceğiz. Çünkü bizler kardeşiz. Yaşadığımız sorunların çözümü kardeşliği yeniden tesis etmektir. Hoşgörü ile hareket etmeliyiz” ifadelerini kullandı. 

HAK DEĞİŞMEYEN GERÇEKLERDİR

MİLKO Genel Sekreteri İlyas Tongüç, “Hak ve adalat olarak adı konmuş olan ve Türkiye'nin dört bir yanında yapılacak konferanslarımızın ilkini Konyamızda yapmaktan mutluluk duyuyorum. Hak ve adaletin olduğu toplumlarda mutluluk ve huzurun olduğunu, hak ve adaletin olmadığı toplumlarda ise mutluluk ve huzurun olmadığını görüyoruz. Hak ve adalet dediğimiz şey lafla ifade edebileceğimiz bir şey değildir. Yerine getirilmesi emek ve gayret ister” dedi. AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak da, “Hak ve adalet merkezli bir dünya için bu programları organize ediyoruz”dedi. Din Görevlileri Birliği Derneği (DİNBİRDER) Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım da yaptığı konuşmada, şu ifadelere yer verdi: “Hak değişmeyen gerçekler demektir. Adalet ise herkese hakkını vermektir. Kur'an'da hak kelimesi türevleri ile 290  yerde geçer. Batıl hakkın zıttıdır. Hak insan hayatındaki düzen içinde hava ve su ne ise, hak ondan daha mühim bir şeydir. Hak her zaman üstündür. Batıl ise sahtedir ve yok olmaya mahkumdur. İnsan ya haktan ya da batıldan yana olur. İnsan ancak hakkı üstün tutarak kazanabilir. Ya iman eder hak esaslara göre hakkı üstün tuta, ya da kuvveti üstün tutar, batılı tercih eder.” ifadelerini kullandı. 

YA MİLLİ GÖRÜŞ OLMASA İDİ?

MEDYADER Genel Başkanı ve Milli Gazete / Tv5 Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kurdaş da, şöyle konuştu, “İnsanlar kavramlarla düşünüyor. Hak ve adalet kavramı üzerine yapılan bu konferans yol açıcı olacaktır. Bazı şeyler yokluğu ile belli olur. Milli Görüş hareketinin yokluğunu düşündüğünüz zaman, ne kadar önemli işler yaptığını fark ediyorsunuz. 1969'da Erbakan hocamız besmeleyi çekmemiş olsa idi, Konya, hocamızı Meclise göndermemiş olsa idi, Milli Nizam, Milli Selamet, Refah, Fazilet, Saadet Partileri kurulmamış olsa idi, MGV – AGD kurulmamış olsa idi, Milli Gazete 46 yıldır 'Hak geldi Batıl zail oldu' diye bir sesi haykırmamış olsa idi acaba Türkiye'de geriye ne kalıyor? Milli Görüş bu hizmetleri yapmamış olsa idi, Müslümanlar, ümmet adına yapılmış hiçbir hizmet olmayacaktı. Elhamdülillah, Allah'ın lütfu ile bizler önemli bir hizmet veriyoruz. Mevlana şöyle der; Adalet, nedir?  Meyve ağaçlarına su vermektir. Zulüm nedir? Diken sulamaktır. Adalet her nimeti yerli yerine koymaktır. Milli görüş hareketi her şeyi yerli yerine koyan bir nizamı koymaya çalışan bir teşkilattır.” dedi 

GENÇLİK KAVRAMI DA ÖNEMLİ

AGD – MGV Genel Başkanı Salih Turhan da konuşmasında, “Hak ve adalet kadar gençlik kavramı da önemlidir. Gençlerin büyük bir ahlaki problem içinde olduğu değerlendirmelerini yapıyoruz. Fakat problemin kendisi gençlikmiş gibi davranıyoruz. Yine bir bakıyorsunuz; Deizm tartışması çıkt. Son dönemde liselerde 'Deizm'e kapılan gençlerin çokluğundan bahsedildi. Ne demek 'deizm'? Ben Allah'a inanıyorum, İslam'ı kabul ediyorum ancak (haşa) din benim hayatıma müdahale etmesin' diyen gençler ile karşılaşıyoruz. Bunun sebebi gençler midir yoksa büyüklerinin onlara olan örnekliği midir? Ben Müslümanım diyen insanların Allah'ın yasakladığı faizle iç içe olması sorunu var. Birçoğumuzun takip ettiği dizilerde ahlaksızlıklar var. Yanlışın varlığını ifade ederiz ama gençlerimize örnek olma hususunu yerine getirmiyoruz. Gençlerimizin kötülüğe buluşmaması için,Kur'an ve sünneti hayatımızın merkezine almalıyız, örnek olmalıyız” ifadelerine yer verdi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim