Alt ve üstyapı yatırımlarının dışında sosyal projeleriyle de sık sık gündeme gelen Selçuklu Belediyesi, özellikle eğitim ve kültürel faaliyetleri ile dikkat çekiyor. İlçeye kazandırdığı kütüphanelerle beğeni toplayan Selçuklu Belediyesi, şimdi de Açık Hava Kütüphanesi Projesi’ni hayata geçirdi.

Altyapı ve üstyapı çalışmalarını başarıyla sürdüren Selçuklu Belediyesi, ilçenin topyekun yükselmesini sağlamak adına çeşitli alanlarda da önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. İlçenin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamayı amaç edinen Selçuklu Belediyesi, bu kapsamda çeşitli projeler yürütüyor. Özellikle ilçeye kazandırdığı kütüphaneler ile göz dolduran Selçuklu Belediyesi, ilçeye 78 adet kütüphane kazandırdı. Son olarak geçtiğimiz günlerde farklı bir konseptle dizayn edilen çocuk kütüphanesinin açılışını yapan Selçuklu Belediyesi, kütüphane projesine bir yenisini daha ekledi. Açık Hava Kütüphanesi Projesini hayata geçiren Selçuklu Belediyesi, ilçenin farklı 2 noktasında hizmete sunduğu Açık Hava Kütüphanesi’ni tüm Konya’ya yaymayı hedefliyor.

EĞİTİM VE KÜLTÜRE ÖNEMLİ HİZMET

Sosyal ve kültürel projelerde örnek çalışmalar yürüten Selçuklu Belediyesi, Selçuklu Değerler Eğitimi (SEDEP) Projesi ile dikkatleri üzerinde toplarken, SEDEP’in sınırları aşan bir marka olmasını sağlamış durumda. Buna ek olarak eğitime olan yatırımlarını sürdüren Selçuklu Belediyesi, ilçeye pekçok fiziki imkanlar sağlamış, yeni okullar, yeni spor salonları kazandırmıştı. Bunlarla birlikte ilçenin okuma düzeyini yükseltmeyi amaçlayan Selçuklu Belediyesi, kütüphane yatırımlarıyla da ses getirmişti. Bu kapsamda Selçuklu Belediyesi ilçeye bugüne kadar 78 adet kütüphane kazandırdı. 2020 yılında ise 20 kütüphaneyi daha açmayı hedefleyen Selçuklu Belediyesi, bu alandaki başarısını git gide yükseltiyor.

SON YATIRIM ÇOCUK KÜTÜPHANESİ

Selçuklu Belediyesi kütüphane anlamında yaptığı yatırımların sonuncusunu geçtiğimiz günlerde hayata geçirdi. Farklı konseptiyle Konya’da ilk olma özelliği taşıyan çocuk kütüphanesi, büyük beğeni toplamıştı. Kütüphanede Digital eğitim içeriklerine ve bilgi bankalarına ulaşım için her türlü teknik donanım ve internet altyapısı sağlanmış, zekâ oyunları, geleneksel Türk oyunları, kitap, dergi ve diğer basılı ve dijital yayınların teminini ile mimari proje uygulanarak çocukların hizmetine sunuldu.

ŞİMDİ DE AÇIK HAVA KÜTÜPHANESİ

Çocuk Kütüphanesi’nden sonra şimdi de Açık Hava Kütüphanesi Projesi’ni hayata geçiren Selçuklu Belediyesi, yine ses getirecek bir projeye ilk adım attı. “Al Götür, oku getir” sloganıyla yola çıkılan projeyle, vatandaşların kitaba daha kolay ulaşması sağlanıyor. Araba şeklinde oluşturulan kitaplıklarla kitaplar vatandaşların hizmetine sunuluyor.

ŞUAN 2 BÖLGEDE BULUNUYOR

Açık Hava Kütüphanesi şuanda Selçuklu Kelebekler Vadisi önünde ve Sille’de bulunuyor. Her bir kitaplıkta yaklaşık 800 kitabın bulunduğu kitaplıklarda şuanda toplamda yaklaşık bin 600 kitap bulunuyor. Şimdilik 2 bölgede başlatılan projeye yakın zamanda Nene Hatun Parkı ve Sille Baraj Parkı da dahil edilecek. Ancak Nene Hatun Parkı ve Sille Baraj Parkı’na yapılacak Açık Hava Kütüphanesi farklı bir konseptte yapılacak. Ağaçlara zarar verilmeden, ağaçların tema olarak ele alınacağı projeyle oluşturacak kitaplık, vatandaşların hizmetine sunulacak.

KONYA’YA YAYILMASI AMAÇLANIYOR

Selçuklu Belediyesi projeyle hedefini büyük tutuyor. Alınan bilgilere göre projenin iler ki dönemlerde Konya’ya yayılması planlanıyor. Proje vatandaşlardan beğeni alırsa, Açık Hava Kütüphanesi’nin kısa zaman içerisinde Konya’ya yayılacağı düşünülüyor.

ABDULLAH AKİF SOLAK

Editör: TE Bilişim