2016 yılında Karatay Üniversite içinde hizmet vermeye başlayan Simidhane hakkında dergimize özel açıklamalarda bulunan Ahi Grup Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Ali Kabran, “Ahi Şirketler Grubunun gıda sektöründe kurulan ilk firması olan Simidhane, ‘Ahi Evran’ duruşunu bozmadan hizmet vermeye devam edecek. İnşallah hedefimiz Simidhane’yi dünya markası haline getirmek” dedi.  2016 yılında dört genç girişimci ile kurulan Simidhane, ilk işletmesini KTO Karatay Üniversitesi kampüsüne açtı. Kısa zamanda gençlerin beğendiği ve vakit geçirdiği bir mekân haline gelen Simidhane, simit ve unlu mamullerine getirdiği soluk ile geleneksel ve modern lezzetleri harmanlayan da bir menüye sahip.

‘SİMİDHANE, AHİ ŞİRKETLER GRUBUNUN GIDA SEKTÖRÜNDE Kİ İLK YÜZÜ’

Simidhane’nin Ahi Şirketler Grubunun gıda sektöründe ki markası olduğuna dikkat çeken ve samimi bir ortalıkla kurulduğunu vurgulayan Durmuş Ali Kabran, “Simidhane’nin kuruluşu 2015 yılında Genç MÜSİAD yönetiminde bulunmamızda ki sürecin ardından başlayan bir macera diyebiliriz. Maceramızı Ali Arslan, Remzi Yüzbaşıgil, Ahmet Karakuş ve şahsım olmak üzere dört ortak olarak sürdürüyoruz. O dönemlerde MÜSİAD içerisinde kurduğumuz samimi kardeşlik duruşu hâlihazırda da devam ediyor ve bunun ilk meyvesi olan Simidhane’de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Simidhane 2016 yılının Nisan ayında Karatay Üniversitesi içerisinde faaliyetlerine başladı ve Ahi Şirketler grubunun gıda sektöründe ki ilk yüzü. Şirket ismimizden de anlaşıldığı üzere aslında Ahi Evran duruşunu sergilediğimiz bir merkezde diyebiliriz. Burada ürün kalitesini bozmadan, temsil ettiğimiz kişileri mahcup etmeden, örnek bir davranış içerisinde satışlarımızı gerçekleştiriyoruz.” Dedi.

‘BİZ İNSAN SAĞLIĞINA ÖNEM VERİYORUZ’

Karatay Üniversitesi içerisinde bulunan ilk şubesinde birçok çeşit ürünü sunduklarını ifade eden Kabran, “Bilindiği üzere burada imalat yapamıyoruz. Ürünlerimiz buraya yarı mamul olarak geliyor, sonrasın da fırınlarımızda pişiyor ve yarım kalan ürünü böylelikle tamamlıyoruz. En büyük avantajımız istenilen bir ürünü sıcak ve fırından daha yeni çıkmış halde servis ediyoruz. Ben bu noktada bir konuya özellikle dikkat çekmek istiyorum. Bizim Simidhane olarak en önemli özelliğimiz mide problemi yaşayan kişilerde her hangi bir sorun teşkil etmeyen ürünler sunmamız. Biraz daha açmamız gerekirse bilindiği üzere poğaça ve benzeri ürünler mide hassasiyeti yaşayan kişilerde yanmalara sebep olur ve çoğumuzda bu durumdan şikâyet ederiz. Ancak bizim ürünlerimizde böyle bir durum söz konusu değil. Nedenini sorarsanız ciddi anlamda imalatımızı yaptığımız yere ve ürün kalitemize güvenmemizden kaynaklı. Netice itibariyle ürünlerimize, imalatımıza ve kendimize güveniyoruz. Klişe bir söz olacak belki ama yemediğimiz veya bizi rahatsız eden hiçbir ürünü burada satmıyoruz. Biz paradan daha çok insan sağlığına önem veriyoruz. Bu bağlamda kahvaltı tabaklarımız, aperatiflerimiz, tost çeşitlerimiz, 23 çeşit poğaça ve simitlerimiz, tatlı ve kahve çeşitlerimiz bulunmaktadır. Ayrıca birbirinden özel sunumlarda hazırladığımız soğuk ve sıcak içecek çeşitlerimizde bulunuyor. Yine öğrencilerimizin tercih ettikleri arasında yer alan pizza ve salataca çeşitlerimizde satış yaptığımız ürünlerimiz arasında. Kısacası soğuktan sıcağa ne ararsanız, damağınıza yakın hissettiğiniz lezzetlerin hepsi satış ağımız içerisinde bulunuyor. Tüm ürünlerimizde a sınıf kalite ve hijyen ilkesi bulunuyor. Helal ürün sunup, helal kazanç elde etmek için çalışıyoruz.” Dedi.

‘SAĞLAM ADIMLARLA BÜYÜYECEĞİZ’

İlk günden itibaren marka yatırımlarını üst düzeyde gerçekleştirdiklerini ve bu sayede marka algısını yükselttiklerini vurgulayan Durmuş Ali Kabran, “Firma olarak yatırımlarımızı üst seviyede gerçekleştirdik. Bu sayede hem güven kazandık hem de markamızı belirli bir yere taşıdık. Bu yönde ilerlemek bizim için oldukça önemli ve bu önemin artı olarak döneceğini de biliyoruz. Hizmet vermeye başladığımız ilk süreçte ciddi anlamda uzun yıllar hizmet veren ve birçok yerde şubesi bulunan bir marka olarak ifade kullananlar oldu ama bizler Konya’da Karatay Üniversitesi içerisinde bulunan yerimizin tek olduğunu anlattık. Bu algı bizleri memnun etti. Hala güzel geri dönüşlerde alıyoruz. İnşallah hedefimizde Türkiye genelinde büyüme olgusu bulunuyor. Ancak ilk etapta Konya Üniversiteleri sonrasında da TOBB’a bağlı Üniversiteler içerisinde yer almak istiyoruz. Lezzetimizi bozmadan birçok noktada yer almak zor bir iş olsa da edindiğimiz tecrübelerle birlikte ağımızı genişletmek isteriz. Açıkçası aldığımız olumlu tepkilerde bizleri büyümeye itekliyor. Yakaladığımız ivmeyi inşallah dediğim gibi önce üniversiteler geneline yaymak daha sonrasında da kademeli ve sağlam adımlarla birlikte markamızı bir dünya markası haline getirmek.” Dedi.

‘KALİTEDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ’

Simidhane’yi bilindik bir yüz yapan en önemli özelliğinin kalite olduğunun altını çizen Kabran, “Her geçen gün üzerine koyarak yürüttüğümüz işlerimizin başarılı olmasının en önemli etkenlerinden birisi de hiç tartışmasız kaliteli olması. Bu noktada koşulsuz şartsız üst düzey yatırımlar yapıyoruz. Aldığımız ve sattığımız her ürüne dikkat ediyoruz. Özellikle müşteri portföyümüzün öğrenci olması bizleri iki kat daha kaliteye ve hijyene yönlendiriyor. İkinci sezona girdiğimiz okulumuzda düşüncelerimizi ve kalitemizi değiştirmeden ilerlettiğimiz satış ağımız çok şükür meyvelerini her geçen gün toparlamaya devam ediyor. Kesinlikle kaliteden asla taviz vermedik ve vermeyeceğiz” dedi.

FAHRİ ALTINOK

Editör: TE Bilişim