Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Selçuklu Temsilciliği’nin düzenlemiş olduğu 2019 Yaz-Et kapanış programı Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda gerçekleştirildi. Düzenlenen programa AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, AGD Selçuklu İlçe Başkanı Durmuş Ali Kara, AGD Konya ve Selçuklu Şubesi yöneticileri ve aileleri katıldı.

‘10 NOKTADA 500 KİŞİ İLE YAZ ET ETKİNLİKLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK’

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren AGD Selçuklu İlçe Başkanı Durmuş Ali Kara, “Selçuklumuzda 10 noktada 500 kişi ile, Türkiye’mizde yüzlerce noktada binlerce kişi ile yaz et etkinliklerimizi gerçekleştirdik, gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Yaz-Et’lerimizde Kur’an eğitimimizin yanında, sosyal ve kültürel faaliyetle zenginleştirilmiş bir program izledik. Gençlerimiz En güzel arkadaşlıkları bu programlarda kazandı. Yıllar sonra gülümseyerek hatırlanacak anılar hafızalara kazındı. Efendimizin mücadelesinde ki ruh ile, Fatih sultan Mehmet’in gemileri karadan yürütmesi, Selahattin Eyyübi’nin haçlılar karşısında ki mücadelesi, Seyit Onbaşı’nın 350 kilogramlık mermiyi “ya Allah diyerek” kaldırmasında ki ruh Milli görüş ruhudur, inancıdır mücadelesidir. Bu inanç ile dolu dolu bir yaz etkinliklerinin sonuna gelmiş bulunmaktayız. Her sonun bir başlangıç olması düsturu ile çalışmalarımız yürütmekteyiz. Önümüzde deniz kampları, okulların açılması ile birlikte haftalık okul sohbetleri, haftalık sosyal etkinlikler, aylık divanlar ile eğitim süreçlerimiz devam edecektir. İnsanların en güzel örneği Efendimiz (S.A.V.)’in hayat mücadelesini hatırlayacak, sizden beriyiz demek sureti ile Mekke’nin Fethi kutlamalarında bir araya geleceğiz. Kış ayı müminin hasatı hadisi mucibince ev sohbetleri, çalışan gençlik sohbetleri ile buluşacağız. Eğitim kamplarımız, baharla sosyal etkinliklerimizin artacağı uzun bir süreç hepimizi beklemektedir. Biz AGD olarak hazırız. Davetimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, Rabbimize şu dua ile sözlerimizi bitiriyoruz. Rabbimiz bizi burada bir araya getirdiği gibi Efendimizin Liva-ül Hamd sancağı altında bir araya getirsin” ifadelerini kullandı. 

‘KONYADA BİNLERCE GENCİMİZ İLE YAZ ETKİNLİKLERİNDE BULUŞTUK’

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak da yaptığı konuşmada, “Allaha şükürler olsun bir sezonu yaz etkinliklerini, yaz kurslarını bitirmiş oluyoruz. İnşallah meleklerinin alınlarından öptüğü gençlerimiz ile beraberiz. Nasip olursa bu programdan da sonra kış etkinliklerinde de Anadolu Gençlik Derneğimizin çalışmalarında hep beraberce olacağız. Velilerimize teşekkür ediyoruz. Konyamız’da binlere gencimize aynı şekilde yaz etkinlikleri yapmış olduk. Bu noktada emeği geçenlerden Allah Razı olsun. Bu sene Selçuklumuzun her köşesinde her notasında etkinlik yapan Selçuklu Başkanımız Durmuş Ali Kara ve Yönetimine teşekkür ediyor ve kendilerini tebrik ediyoruz” dedi.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim