Düzenlediği yaz etkinlikleri programında öğrencilere Kur’an, 5 vakit namaz, ahlak ve maneviyat giysileri giydiren AGD Karatay Temsilciliği, yaz etkinlikleri programını düzenlediği muhteşem bir final ile tamamladı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karatay Temsilciliği, okulların kapanmasından kısa bir süre sonra başlattığı yaz etkinlikleri programının finalini önceki akşam düzenlediği kapanış programıyla gerçekleştirdi.

Zindankale Kültür ve Sanat Merkezi Süleyman Şah Salonu’nda düzenlenen AGD Karatay Yaz-Et Kapanış Programı’na AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, AGD Karatay Temsilcisi Yusuf Özcan, AGD Konya Şube ve Karatay Temsilciliği yöneticileri, Yaz-Et öğrencileri ve aileleri katıldı.

Etkinliğin sunumunu dahi genç öğrencilerin yaptığı Yaz-Et Kapanış Programının açış konuşmasını yapan AGD Karatay Temsilciliği Ortaokullar Komisyonu Başkanı Orhan Kaya, yaz boyunca öğrencilerle birlikte verimli bir dönem geçirdiklerini, bugün ise ekilen tohumların meyvelerini alma günü olduğunu söyledi.

AGD Karatay Temsilcisi Yusuf Özcan ise, AGD Karatay Temsilciliği olarak gençlerin milli ve manevi yönden doyurulmaları için çaba harcadıklarını, yapılan bu etkinliklerin temelinde insanı doğru bir şekilde eğitmek ve yetiştirmek olduğunu ifade etti.

AGD Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak da, “Yaz etkinliklerinde emeği geçen başta Karatay İlçe Temsilcimiz Yusuf Özcan olmak üzere yönetim kurulu üyelerine ve yaz etkinliklerinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. İnsanların en hayırlısı insanlara faydası dokunanıdır diyor Peygamber Efendimiz, AGD ve MGV olarak yarım asırdır, Karatay’da Konya’da, Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında insanlığa ve gençliğe faydalı olmak için çalışmalarını yürütüyor. Hepimizin bildiği gibi bir milletin asıl gücü tankı, topu tüfeği değil, imanlı ve inançlı gençliğidir. İmanlı ve inançlı bir gençlik yetiştirebilmek için hep birlikte gayret ediyoruz. Yaz etkinliklerimizi bitiriyoruz ama bu eğitimlerimizin biteceği anlamına gelmez. Çünkü okulların açılmasıyla beraber inşallah Kaşif Grupları ile eğitimlerimiz yeniden başlamış olacak” dedi.

“Sene içerisinde Peygamber Efendimiz’in izinde bir gençlik olsun diye Siyer-i Nebi çalışması, kış etkinlikleri, eğitim kampları düzenledik” diyen Parlak, “Birçok çalışmamız oldu. Kış döneminde de yaz döneminde de öğrenci kardeşlerimizin yanlış alışkanlıklara bulaşmaması için eğitimin düzenli bir şekilde devam etmesi için gayret gösteriyor, genç kardeşlerimizi Anadolu Gençlik Derneğimize teslim etmenizi canı gönülden istiyoruz. Biz bu programlara başlarken, öğrencilerimize Kur’an giysisi giydirdik, 5 vakit namaz giysisi, ahlak ve maneviyat giysisi giydirdik. İnşallah yaz kurslarında giydiğimiz bu giysiler, bu aşk ve imanla devam eder ve bu şekilde rabbimizin huzuruna çıkanlardan oluruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından düzenlenen çeşitli etkinlikler sahnede sergilendi. Öğrencilerin yaz etkinlikleri kapanış programındaki performansı, katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Programın sonunda öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

HARUN YILMAZ

Editör: TE Bilişim