Başı rahmet, ortası bereket, sonu ise günahlardan arınmaya vesile olan, içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni de barındıran Ramazan ayının sonuna geldiğimiz bugünlerde yardım kuruluşları kimse aç ve açıkta kalmasın diye yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için büyük gayret gösteriyor.

Olandan alıp olmayana veren bir köprü niteliği taşıyan yardım kuruluşları Ramazan ayı boyunca tespit ettikleri ihtiyaç sahibi aileler için yardım faaliyetlerini sürdürüp, verilen sadakaları, fitreleri, fidyeleri, zekatları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Bu kapsamda Konya’da ve Türkiye’de yapılan yardım faaliyetlerinin yanında Suriye’de Esed’in zulmünden kaçıp Afrin’deki çadır kamplarına sığınan mazlumları da korumak, onları da koruyup gözetmek gerekiyordu. Ramazan ayı öncesinde olduğu gibi Ramazan ayında da yardım kuruluşları bu bölgeye başta temel gıda ve barınma ihtiyaçlarını giderecek malzemeler olmak üzere, bölgede yaşayan insanların ihtiyacı olan malzemeleri ulaştırmak için yoğun gayret gösteriyor.

Konya’da yardım faaliyetleri gerçekleştiren önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan Hayra Koşanlar Derneği de, Konya’daki yardım faaliyetlerinin yanında yılın belli dönemlerinde kampların bulunduğu Afrin bölgesine giderek burada da yardım çalışmaları yürütüyor.

Bölgede faaliyetlerini yürüten Beklenen Uluslararası İnsani Yardım Derneği ile birlikte hareket eden Hayra Koşanlar Derneği, önceden tespit edilen ihtiyaçları Konya’dan temin ettikten sonra TIR’lara yükleyip bölgeye ulaştırıyor. Dernek, yardım malzemelerini bölgeye ulaştırmakla kalmayıp, yardımların ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasında da aktif rol oynuyor. Ayrıca faaliyetler sadece gıda yardımıyla kalmıyor. Çocuklar için oyuncaktan tutun da her yaş grubundan insanın giyim ve temel ihtiyaç malzemelerine varıncaya kadar her şey düşünülüyor. İnsanın ihtiyaç duyabileceği her şey düşünülüp bölgeye ulaştırılmaya çalışılıyor.

Yardım faaliyetlerinin yanısıra bölgede sosyal faaliyetler de yürüten Hayra Koşanlar Derneği, belirli aralıklarla Beklenen Uluslararası İnsani Yardım Derneği’nin iftar programlarının da ortağı oluyor. Bölgeye giden Hayra Koşanlar Derneği Yöneticisi Kasım Okur, bölgede yaptıkları sosyal çalışmaları ve yardım faaliyetlerini sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak, hayır sahiplerinin hayırlarının amacına ulaştığını ve maksadın hasıl olduğunu gösteriyor.

Hayra Koşanlar Derneği Yöneticisi Kasım Okur, “Bölgede Beklenen Uluslararası İnsani Yardım Derneği’nin işlettiği yaklaşık 110 yetimin eğitim gördüğü kreşteki çocukları sevindirmek için çikolata, aile fertlerine iftar paketi ve bize emanet olan fitre ve zekatlarını her yetime zarf içerisinde takdim ettik. Buradaki yetimhanede ve kreşte çocuklara İslami ilimler öğretiliyor. Kültürel değerler anlatılıyor. Normal dersler ve Türkçe dersi veriliyor. Burada kalan çocuklarımızın hepsi öksüz ve yetim. Allah tüm hayırseverlerimizden razı olsun” diyor.

RASİM ATALAY

Editör: TE Bilişim