Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Afrin bölgesini kontrol altına alarak yeni bir destan yazdı.  20 Ocak'ta başlayan operasyonların 58'inci gününde Afrin şehir merkezi teröristlerden arındırıldı, TSK ve ÖSO kent merkezine girdi. Afrin'in merkezine Türk Bayrağı'nı diken Mehmetçik zaferi, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin Yıldönümünde Türk Milleti'ne ve şehitlerimize armağan etti. Bölge halkı, Mehmetçik'i sevinçle karşıladı. PKK/PYD/YPG/DEAŞ terör örgütleri ise Mehmetçiğimiz ve ÖSO karşısında tutunamayarak arkasına bakmadan kaçtı. Afrin merkezin alınması, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıldönümüne denk gelmesi ayrı bir gurur yaşattı. Türk Milleti, Afrin'deki zafer için Allah'a şükretti, Mehmetçiğe dua etti. Başarıyla sonuçlanan Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nı değerlendiren sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ise zaferin dış güçlere karşı verilebilecek en güzel cevap olduğunu ve Afrin'de yeni bir tarih yazıldığını belirtti.   

TARİH AFRİN OPERASYONU İLE YENİDEN YAZILMIŞTIR

Afrin zaferinin Çanakkale Zaferi ile aynı güne gelmesinin büyük bir coşku oluşturduğunu ifade eden AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı da şunları kaydetti: “20 Ocakta başlayan Zeytin Dalı harekatı operasyonu dün kahraman Mehmetçiğimizin ve Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Afrin merkezini hainlerden temizlemiş olması ve bunun da Çanakkale Zaferinin yıldönümüne gelmesi büyük bir coşkuyu yaşattı. Tarih tekrar tekerrür ediyor. Bölge insanı yıllardır yerinden edilmişti. Acı çekiyordu ve son operasyon döneminde acımasızca siviller ve çocuklar kalkan yapılmaya başlandı. Terör örgütlerini bölgeden temizlendi. Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan tüm ordu mensuplarımıza, emniyet mensuplarımıza ve devlet yetkililerine teşekkür ediyorum. Büyük bir coşku ile Türk Bayrağı dalgalandı; Afrin’de. Türkiye için  tehdit unsurları da yavaş yavaş ortadan kaldırıldı. Dünyanın bunu görmesi lazım.  Türkiye’nin terörle mücadelede ne kadar samimi olduğu bu operasyonla görülmüş oldu. Operasyon başarılı bir şekilde sonuçlandı. Bundan sonra Türkiye için tehdit oluşturacak ne varsa bu millet bunun farkında. Afrin operasyonu Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere 81 ilde yaşayan vatandaşlarımızın desteği ile başarı ile tamamlanmıştır. Tarih Afrin operasyonu ile yeniden yazılmıştır. Afrin operasyonunda şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet, yaralı askerlerimize ve gazilerimize acil şifalar diliyorum.” 

TÜRK ORDUSU AFRİN’DE BÜYÜK BİR ZAFER İMZA ATMIŞTIR

Türk Silahlı Kuvvetlerin Afrin’de büyük bir zafer kazandığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Başkanı Barış Bektaş da, “Kahraman Türk ordusu Afrin’de büyük bir zafer imza atmıştır. Bizler vatanı ve milleti için her zaman kahramanca mücadele eden ordumuza güvendik. Güvenmeye de devam ediyoruz. Ordu bir ülkenin onurudur, bir ülkenin namusudur. O nedenle vatanın güvenliği için, bayrağı için mücadele eden ordumuza şükranlarımı sunuyorum. Afrin merkezinin zeytin Dalı Harekâtı’nın 58. gününde teröristten temizlenmesi ve bu başarının Çanakkale Deniz Savaşı’nın 103. yıldönümünde, olması başarıyı daha da anlamlı kıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ve bu vatan uğruna şehit olmuş şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anarken, bu vatan uğruna gazi olan gazilerimize Allah'tan acil şifalar diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin her başarısının arkasındayız” ifadelerini kullandı.

AFRİN DEMEK ANKARA DEMEK’TİR 

Afrin zaferinin 18 Mart Çanakkale Zaferi ile aynı güne gelmesinin önemli olduğunu ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya il Başkanı Av. Murat Çiçek, “Ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimi ile birlikte ülkemiz üzerinde emelleri olanlar net bir şekilde ortaya çıktı" dedi. "Özellikle 7 Ağustos’ta oluşan milli ruh ile birlikte ülkemiz yeni bir sürece girdi" diyen Çiçek, "Bu noktada liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’nin bu süreçteki tavrı ve tutumu ile birlikte yeni bir anayasa süreci ile partili cumhurbaşkanlığı seçimi sistemi derken ülkemiz ile ilgili birçok noktada daha net ve sağlam adımlar atılmaya başlandı.  Bizler başından beri Terörle müzakere olmaz, terörle mücadele olacağını ifade ediyorduk.  Sınır güvenliğimiz için önce Fırat Kalkanı Operasyonu ile önemlim başarılar elde edilmişti.  Afrin, Menbiç  ve Fırat'ın doğusu Kandil'e kadar terör unsurların elinde.  Ülkemiz açısından bir tehdit. Afrin demek Kilis demek, Afrin demek Hatay demek, Afrin demek Ankara demek.  Siyasi istikrarın sağlanmış olması ile Afrin’de büyük bir zafere imza atıldı.  Bu noktada Cumhur İttifakı'nın vermiş olduğu güven, istikrarın sağlanmış olması, milli birlik ve beraberliğin sağlanmış olması da hükümetimize destek vermiş ve Afrin operasyonunu başlamış, başarılı ile sonuçlanmıştır. Afrin operasyonunda görev alan Türk Silahlı Kuvvetlerimize teşekkür ediyorum. Zaferin 18 Mart tarihi ile aynı güne denk gelmesi zaferi daha da önemli kıldı.  Afrin operasyonu başta olmak üzere bu vatan uğruna şehit olmuş askerlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de Allah'tan şifa diliyorum.  Milliyetçi Hareket Partisi olarak terörle mücadele durmadan devam etmesini diliyorum. Milliyetçi Hareket Partisi terörle mücadele konusunda hükümetinin arkasındadır” dedi. 

ZEYTİN DALI HAREKATI ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR HAREKATTI

Saadet Partisi İl Başkanı Av. Hasan Hüseyin Uyar da, Zeytin Dalı Harekatı'nın Türkiye’nin güvenliği için önemli bir harekat olduğunu belirtti. Uyar, "Operasyonun bize göre birinci kısmı başarı ile tamamlandı.  Sınırımızın güvenliği için Türk Silahlı Kuvvetleri Irak sınırına kadar operasyonların devam edeceğini düşünüyoruz. Dualarımız kahraman Mehmetçik ile. Allah ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Afrin zaferinin Çanakkale Zaferi ile aynı güne denk gelmesi Cenab-ı Allah'ın bir lütfü. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin düzenlediği Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında görev almış askerlerimiz başta olmak üzere tüm güvenlik güçlerimizden Allah razı olsun. Operasyonlar kapsamında şehit olan askerlerimize Allahtan rahmet, yaralı askerlerimize Cenab-ı Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi.

TÜRK ORDUSU DÜNYA’YA BAŞARISINI GÖSTERMİŞTİR

Türk milletinin gücü karşısında hiç kimsenin duramayacağını ve herkesin geri adım atacağını Afrin zaferi ile bir kez daha göstermiş olduğunu ifade eden Büyük Birlik Partisi Konya İl Başkanı Osman Seçgin, “Türkiye'nin 30 yıldan bu yana teröre karşı ciddi mücadele verdiğini son dönemlerde özellikle Suriye'de iç savaş sonrası PKK/PYD'nin Suriye'nin kuzeyine yerleşmesi dolayısıyla Türkiye  ciddi adımlar attı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ve büyük Türk milletinin gücü karşısında hiç kimsenin duramayacağını ve herkesin geri adım atacağını Afrin zaferi ile bir kez daha göstermiş olduk. Türkiye'nin kararlılığı karşısında kimsenin bölgede direnemeyeceğini ve bölgede Türkiye'ye rağmen bir plan kuramayacağını da bütün dünya bu vesileyle görmüş oldu. Operasyonu haklı bularak destekleyen Avrupa ülkeleri ve diğer dünya devletlerini de Türk-İslam coğrafyasındaki kardeş ülkelerimize de teşekkür ediyorum. Hükümetten Terörle mücadelede karalılıkla devam etmesini diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olmuş askerlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı. 

AFRİN ZAFERİ VERİLEBİLECEK EN GÜZEL CEVAP OLDU

Afrin Zaferinin uluslararası ilişkiler açısından güzel bir cevap olduğunu dile getiren Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Çalış, “Öncelikle Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Afrin Harekâtı Uluslararası İlişkiler açısından dosta düşmana Türkiye’nin neler yapabileceğini gösteren önemli bir harekâttır. Eğer Türkiye’nin üzerinde oyun oynanacak olursa Türkiye’nin kendi hakkını ve hukukunu savunabileceğini gösteren bir durumdur. Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya dönük, terörün içerisine çekmeye dönük hareketlere de verilmiş çok güzel bir cevaptır Afrin zaferi. Türkiye’nin tehdit edici tüm unsurları da temizlemesi lazım. Suriye sınırının güvenli bir hale getirilmesi gerekiyor. Türkiye’de ki Suriyelilerin de geri döneceği güvenli bir ortamın orada oluşturulması lazım” dedi. 

KENDİ OYUNUMUZU KENDİMİZ KURACAĞIZ

Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güçlü bundan sonraki süreçte Batılıların sözlerine inanılmamasının gerektiğini vurgulayarak, “Ordumuzun Afrin zaferinden dolayı son derece memnunuz. Bu zaten olması gereken bir zaferdi hatta geç bile kalındı. Türk Devletini yönetenler şunu çok iyi bilmeli; Amerika, İngiltere, İsrail merkezli tüm batılı devletlerle yapacağımız her türlü görüşmeler de yaptıklarını asla unutmayacağız. Batılıların en inandırıcı tarafı sözleridir. Anlaşmalarda son derece güzel konuşurlar ama tam aksini yaparlar. Yöneticiler batılılar ile yapılan her görüşmeden sonra mutlaka tedbirli olmalılar. Yıllardır bunlara kanarak çok oyunlara getirildik. İnşallah bundan sonra getirilmeyeceğiz ve kendi oyunumuzu kendimiz kuracağız. Türkiye yeniden büyük ülke olma yolunda hızla ilerliyor. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Şu anda en çok ihtiyacımız olan birlik ve beraberliktir. Çanakkale’nin 103. Yıldönümündeki zaferi yeni bir zaferle taçlandırdıkları için ordumuzu kutluyor ve tüm İslam dünyasına hayırlara vesile olmasını diliyorum” diye konuştu. 

BÖLGENİN İNSANLARINI RAHATLATICI ADIMLAR ATACAĞIZ

Afrin bölgesinde yardımlarının devam ettiğini, zaferden sonra da devam edeceğini dile getiren İnsani Yardım Vakfı (İHH) Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal sözlerine şu şekilde devam etti: “Emperyalist ülkelerin bize karşı kurdukları tuzaklardan bir tanesini bertaraf ettik. İslami hassasiyeti olan toplulukların beraber olarak toplanmasıyla, büyük kamu desteği ile olabildiği kadar operasyon temiz gerçekleşti elhamdülillah. Buradaki muzafferimiz ile değil inşallah sonda olmayacak. Rabbim bize daha güzel zaferler göstersin. Lakin bizim dikkatimizi ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz gerekiyor. Bizim tekrardan önümüze çıkacaklarını bilerek yeni hedeflere daha sağlam hazırlanmamız lazım. Bazen bir zafer rehaveti beraberin de getirir ve işin kolay olacağını düşünürüz ama bu rehavet kayıplara da yol açabilir. Sınırımızda ki sorunları halledip sınırımızın daha uzağında ki sorunlara müdahale edebilecek duruma da gelmemiz lazım. Çünkü biz sahiplenmezsek kimse sahipleniyor. Afrin Harekâtı başladığı günden itibaren biz İHH olarak kurtarılan bölgelerde insanlara yardım ulaştırmaya başlamıştık. Yardımımızı bugüne kadar hiç kesmedik. Şu anda bölge genelinde yardımlarımız devam edecek. Ordumuz bir takım şer odaklarını temizlerken bizde bölgenin insanlarını rahatlatıcı adımlar atacağız. Ümmet şuurunu kuvvetlendirici yönde çalışmalarımızı devam ettireceğiz."

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA/HÜSEYİN MENEKŞE 

Editör: TE Bilişim