Konya’da verdiği eğitimlerle, düzenlenen sosyal etkinlikler ve faaliyetlerle dikkat çeken Selçuklu Merkez Camii, önemli bir ilim yuvası haline gelmiş durumda. Adeta bir külliye gibi derslerin işlendiği camide; hafta içi hergün öğleden sonra Kur’an’ı Kerim dersleri, Pazartesi günleri yatsı namazından sonra ney dersleri, Salı günü yatsı namazından sonra (kadınlara), Perşembe günleri yatsı namazından sonra (erkeklere) tefsir dersleri, Cumartesi günleri öğleden sonra Gençlik Buluşması, Çarşamba günleri yatsı namazından sonra ise hadis dersleri gerçekleştiriliyor. Bunun yanında çocuklara ve yetişkinlere hafızlık eğitiminin de verildiği camii, tüm bu eğitimlerle adından söz ettiriyor. Derslerin yanında camide çeşitli sosyal faaliyetler, söyleşiler de yapılıyor.

KREŞ HİZMETİ DE VAR

Selçuklu Merkez Camii’nde Kur’an Kursu’nun yanında Kreş eğitimi de veriliyor. Çocuklar anneleri ile birlikte dönem boyunca Kur’an-ı Kerim ve Arapça dersleri alıyor. Bu örnek uygulamayla cami ve Kur’an kursu çocuk sesleriyle şenlenirken, bu uygulama adeta örnek oluyor.

TAM DONANIMLI FİZİKİ ALTYAPI

Selçuklu Merkez Camii’nin başarılı İmam-Hatibi Hidayet Eskici, eğitim ve diğer faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi. Önce cami ve kurslarının teknik altyapısı hakkında bilgiler veren Eskici, “Kur’an Kursumuzda ve kreşimizde adeta külliye şeklinde eğitim yapıyoruz. Bin 400 metrekare alanda 14 sınıf bulunuyor. 6 sınıf kreş öğrencisi (125 kişi) 3 sınıf bayan öğrenci, 3 sınıf erkek öğrenci vardır. Mutfağımız, yemekhanemiz, öğretmen odamız, oyun sınıfımız, bilgisayar sınıfımız mevcuttur” dedi.

DERS İÇERİKLERİ GENİŞ

Kur’an Kursu’nda ve camide yapılan derslerin içerikleriyle ilgili bilgiler veren Eskici, “burada öncelikle Kur’an’ı Kerim dersleri veriyoruz. Bunun yanında Siyeri Nebi derslerimiz var. Yine Tefsir ve Hadis derslerimiz var. Ayrıca Makam ve ney derslerimiz de mevcut. Dolayısı ile oldukça geniş bir ders yelpazemiz bulunuyor” diye konuştu.

HEM ANNELER HEM ÇOCUKLAR HAFIZ OLACAK

Kurslarında önemli bir ayrıntıya dikkat çeken Eskici, hem çocukların hem de annelerin eğitim gördüğünün bilgisini verdi. Bu durumun çok güzel bir sonu beraberinde getireceğine değinen Eskici, “Bizde hafızlığa devam eden öğrencilerimiz ve aynı zamanda yetişkin hanım kardeşlerimiz var. Dolayısı ile hem annesi hem de çocuğu kursumuzda birlikte hafız olacaklar” ifadelerini kullandı.

AZİM ÇOK ÖNEMLİ

Eskici, hafız olmayı düşünen ya da hafızlık yapan gençlere de önemli tavsiyelerde bulundu. Hafızlığın manevi anlamda oldukça önemli bir unsur olduğuna değinen Eskici, hafızlık yaparken yapılması gerekenleri de sıraladı. Önce öğrencilerin azimli olması gerektiğini vurgulayan Eskici, “Öğrencilerimiz gayretli olmalılar. Gayret ve azim oldukça önemli. Bıkmadan, yorulmadan hafızlığa devam etmek önemlidir. Bunun yanında hafızlığı unutmamak da ayrı bir önem taşıyor. Hafızlığı unutmamak için de günlük olarak az da olsa tekrar yapmak gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilişim