Konya Büyükşehir Belediyesi’nin Başbakanlık Tanıma Fonu ile birlikte yürüttüğü “Kahvehanelerin İhyası Projesi” kapsamında 100 kahvehanenin kıraathaneye dönüşme projesi devam ediyor.

Bu kapsamda şuana kadar 52 kahvehane kıraathaneye dönüştü. Kahveye gelen müşteriler için kitap okuma yarışmaları, tiyatro gösterileri ve sohbetler düzenlenecek. Açıklamalarda bulunan Konya Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Odası Başkanı Cemal Çınardalı 52 kahvehanenin kıraathaneye dönüştüğünü 13 kahvehanede de çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Kahveye gelen müşteriler için Çanakkale turu da düzenleyeceklerini belirten Çınardalı katkılarından dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. 

52 KAHVEHANE, KIRAATHANEYE DÖNÜŞTÜ

Konya Kahveciler, Çay Ocakları ve Büfeciler Odası Başkanı Cemal Çınardalı şuana kadar 52 kahvehanenin kıraathaneye dönüştüğünü ifade ederek 13 kahvehanenin de çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kahvehane gelen müşterileri Çanakkale’ye de götüreceklerini belirten Çınardalı, “Kahvehanelerin Kıraathaneye dönüşmesi projesinde bizlere büyük destek veren Konya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. Şuana kadar proje kapsamında yapılan 52 kahvehanemiz sahiplerine eksiksiz olarak teslim edildi. 13 tane kahvehanemizin önümüzdeki günlerde tadilatları ve kütüphaneleri yapılmaya başlayacak. Bu projemiz bittikten sonra kahvehanelerde müşterilerimize sohbetler, tiyatro gösterileri düzenleyeceğiz. Bunun akabinde kahvehaneye gelen müşterilerimizi Çanakkale gezisine götüreceğiz” diye konuştu. 

KAHVEHANELERİN EKONOMİK DURUMU İYİ DEĞİL

Kahvehanelerin eskiye oranla ekonomik durumlarının kötü olduğunu da dile getiren Başkan Çınardalı; sözlerine şu şekilde devam etti: “Kahvehanelerin eskiye oranla ekonomik olarak durumları zayıf. 1 TL’ye çay satıyoruz ve en ucuz dinlenme yerleri. Belediyemiz kahvelerimizi; modern, hijyen ve havadar hale getirdi. Temiz ve hijyen olan yerlere milletimiz biraz daha rağbet etmeye başladı. Lüks cafeler ile bizim mücadele edecek gücümüz yok. Bizim esnafımız kendi yağıyla kavrulan, devletine vergisini ödeyen, vatanını milletini bilendir. Her zaman devletimizin yanında olan kuruluşlarız.”

DERNEKLERE DENETİMLER ARTMALI!

Derneklere yapılan denetimlerin artması gerektiğini de vurgulayan Başkan Çınardalı, derneklerin kendilerine haksız rekabet uyguladıklarını belirterek;“Dernek ve kafelerin herhangi bir oyunu oynatmaları yasal değildir. Kahveciler Odası olarak bizim denetleme, mücadele etme yetkimiz yok. Büyükşehir Belediyemize, İlçe Belediyelerimize, Emniyetimize bunları zaman zaman bildiriyoruz. Okey, tavla, iskambil gibi oyunları oynatılmamasını ve denetimlerin artmasını istiyoruz. Bu tür yerler hem bizim kazancımızı bölüyor, hem müşterilerimizi çalıyor hem de bizle haksız rekabet yapıyorlar” dedi. 

ESNAF ODALARINDAN MEHMETÇİĞE DESTEK OLACAK UYGULAMA

Esnaf odaları olarak Afrin’de yürütülen operasyona destek olmak amacıyla uygulama başlattıklarını dile getiren Çınardalı şu şekilde bahsetti; “Esnaf odaları olarak yapmış olduğumuz toplantıda Afrin operasyonuna katılan Mehmetçiklere destek olmak için odamız üyelerine birer mesaj göndereceğiz. Yardımda bulunmak isteyen üyelerimizde Mehmetçiğimize destek olmak amacıyla maddi yardımda bulunacak”

HÜSEYİN MENEKŞE

Editör: TE Bilişim