Konya’da cezaevinde bulunan hükümlülerin eğitimlerine yönelik çalışmalar ve gayretler güzel gelişmeleri de beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında

Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü olan 29 yaşındaki Abdulkadir Geylani Tekgöz, cezaevindeyken sadece Kuran-i Kerim okumayı öğrenmekle kalmayıp aynı zamanda hafız olmuş, Tekgöz için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlenmişti. Yaşanan bu güzel gelişmenin ardından güzel bir haber daha geldi. Konya Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü49 yaşındaki Hüseyin Cebeci, cezaevinde başladığı üniversite eğitimini tamamlayarak, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden (NEÜ) birincilikle mezun oldu.

2010 yılında, 40 yaşında Vezirköprü Kapalı Cezaevine lise mezunu olarak giren hükümlü Hüseyin Cebeci,2011 yılında kazandığıAçık Öğretim Dış Ticaret ve Pazarlama bölümünden dikey geçiş yaparak geçtiği, Açık Öğretim İktisat Fakültesinden mezun oldu. Ardından 2017 yılında Üniversite sınavı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Un ve Unlu Mamuller Teknolojisi (Değirmencilik) Programını kazanan Hüseyin Cebeci, 49 yaşında yeniden mezun olma heyecanını yaşadı. Hüseyin Cebeci, Gıda İşleme Bölümünden birincilikle, Meram Meslek Yüksekokulundan ise ikincilikle mezun olmanın sevincini yaşadı. Cebeci, tören esnasında yaşadığı mutluluğu dile getirerek, kendisine destek olan herkese teşekkürlerini iletti.

Meram Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme BölümBaşkanı Öğretim Görevlisi Hakan Vatansev ise, öğrencileri Hüseyin Cebeci ile gurur duyduklarını ifade ederek kendisine başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim