Vali Yakup Canbolat, Milli Eğitim Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda Okuryazarlık Seferberliği'nin ilk döneminin 5 Şubat 2018 ile 15 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsadığını açıklamış ve ilgili birimlere talimat vermişti.

Vali Canbolat'ın talimatı ile 5-19 Şubat 2018 tarihleri arasında halk eğitimi merkezlerince il ve ilçelerdeki okuma yazma bilmeyenlerin tespiti için gerekli alan tarama çalışmaları yapılacak. Başlatılan çalışmaların etkin duyuru ve tanıtımı yapılacak. Kurslar, 5 Mart'ta başlatılacak  15 Mayıs'ta tamamlanacak. Seferberlik kapsamında açılacak okuma yazma kurslarında görev alan öğretmenlerin ücretleri Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karara göre ödenecek. Birinci kademe okuma yazma kurslarını başarıyla bitirenlere törenle "Okur Yazarlık Belgesi" verilecek. Seferberlik kapsamında açılacak kursların tanıtımı için radyo ve televizyon programları, pankart, afiş ve ilanlar hazırlanacak.

Konya’daki çalışmalar hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayatboyu Öğrenme Şube Müdürü Nadi Soylu, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşleri Emine Erdoğan öncülüğünde ülkemizde okuma yazma seferberliği başlatılmış oldu. 5 Şubat itibariyle seferberliğin duyuruları yapıldı. İllerde Valilerin ilçelerde ise Kaymakamların öncülüğünde komisyonlar kuruldu. Komisyonlara halk eğitim müdürleri ve muhtarlar dahil edildi. Muhtarlarımız mahallerinde okur yazar olmayan vatandaşların tespitlerini yapmaya başladılar. Bu çalışmalar Mart’ın 5’ine kadar devam edecek ve kurslar açılmaya başlayacak. İlk etapta kurslarımız Mayıs ayının sonuna kadar devam edecek.  Kurslarımızda okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımıza hitap edilecek.  Konya’da okuma yazma kurslarımız 31 ilçenin tamamında açılacak. Şu anda Konya’da halk eğitim müdürlerimiz ve muhtarlarımız çalışmalar gerçekleştiriyor. Mart başında başlayan kurslarımız Mayıs ayı sonunda sona erecek. Bu çalışmamızı bizler raporlayacağız. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımız Nüfus cüzdanları ile halk eğitim merkezlerine giderek kurslarımıza kayıt olabilecekler. Bu seferberliğinin ülkemize büyük değer katacağının farkındayız. Okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımızı kurslarımıza katılmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim