30 yıllık tecrübesi ile Teknik Isıl İşlem olarak, istenilen sürede ve kalitede en uygun fiyatla her türlü ısıl işlemi yapmak için bütün sanayicilere hizmet veriyor.Teknik Isıl İşlem, atmosfer kontrollü fırınlar, indüksiyonla sertleştirme tezgâhları, kontinü fırın ve tuz banyoları ile her türlü ısıl işlem prosesini ve kumlama üniteleri ile yüzey renklendirme ve temizleme işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Teknik Isıl İşlem, sanayimize müşteri beklentileri doğrultusunda daha kaliteli, izlenebilir, tekrarlanabilir,  gelişmelere açık ve daha hızlı hizmet sunmak için 2009 yılında ISO 9001:2008 Kalite Sistemi belgesini alarak, kalitesini tescilledi. Teknik Isıl İşlem Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Büyükdişikitli 4 bin 500 metrekare alana sahip fabrikaları ile ziraat aletleri ve otomotiv sektörüne hizmet verdiklerini belirtti.


Firmanızın kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bize bilgi verir misiniz?

1987 yılında Karatay Sanayisinde atölye ölçeğindeki işletmemize makine ve takım üreticilerinin parçalarına sementasyon işlemi yaparak faaliyete başlamış olup,  bugün Birinci Organize Sanayi Bölgesinde bulunan  toplamda 4500 m2 alan üzerinde 4000 m2’ si kapalı olan yeni fabrika binamızda otomotiv, makine, hidrolik, pnömatik ve ziraat endüstrilerine yönelik üretim yapan kuruluşlara ısıl işlem ve laboratuar hizmetlerini  en son teknolojiyi kullanarak işlemlerimiz yapmaktayız. Kuruluşumuzda ıslah, sementasyonizo termik tavlama, normalizasyon, yumuşatma yaşlandırma ve gerilim giderme işlemleri yapılmaktadır. Isıl işlem yapmış olduğumuz ürünlerin yaklaşık  yüzde 50’si müşterilerimizin üretmiş olduğu nihai ürünler üzerinde ihraç edilmektedir.

Bu sektörde kendinizi nerede görüyorsunuz? 

Konya, Adana, Samsun ve Doğu bölgelerine kadar hizmet veriyoruz. İç bölgelerde ise Afyon, Burdur, Eskişehir bölgelerine hizmet veriyoruz. Konya’da 8 adet ısıl işlem yapan firma bulunuyor. Firmamız Türkiye’de ilk üçüncü sırada yerini alıyor. Kalite sistemimizin uygulanması ve sürekli iyileştirilmesi ile müşteri ihtiyaç ve beklentileri daha iyi şekilde karşılanmakta ve müşteri memnuniyetinin artırılması sağlanmaktadır. 

Fabrikanızda yapılan işlemler hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Bunlardan biraz bahseder misiniz?

Tarım, otomotiv, Devlet Demir Yolları ve makinecilere işlem yapıyoruz. Ağırlıklı olarak ziraat aletleri ve otomotiv sektörüne hizmet veriyoruz. Aşınmaması ve burkulmaması gereken yedek parçaları sertleştiriyoruz. Kopmaması gereken cıvatalara ve akislere sağlam olması için işlemler uyguluyoruz. 

Fabrikanızdaki işlem yapılan makineler hakkında bize bilgi verir misiniz? Kaç adet makine bulunuyor?
Yeni bir indüksiyon makinesi aldık ve şuanda çalışmaya başladı. Bu makinemizde genelde dişli ve ağır parçalara indüksiyon yapacak. Daha önceden de yapıyorduk ama bazı parçaların boyu büyük olduğu için makinelere sığmıyordu. Yeni makinemiz ile 120 santimetre çapında bir parçaya indüksiyon yapabileceğiz. Eskiden makinelerimiz küçük olduğu için parçaların boyu kurtarmıyordu. İlk fırınlarımız 50 santimetreydi.Daha sonra 65 santimetre fırınlar aldık. İlerledikçe fırınlarımızı yükseltmeye devam ediyoruz. Yeni fırının kapasitesi 2 tondur. 

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?
Müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmek adına önemli çalışmalar yapıyoruz. Bir yandan da firmamızı geleceğe hazırlıyoruz. Teknolojiye ve insan kaynağımıza yaptığımız yatırımları aralıksız sürdürüyoruz. Yeni iş modelleriyle daha iyisini ve daha verimlisini hedefliyoruz. Çalışmalarımızın değerli firmalarımızca da takdir toplaması bizler için ayrı bir gurur kaynağı olmaktadır. Biz geleceğe umutla bakıyoruz ve daha güçlü bir Teknik Isıl İşlem için yatırımlarımıza devam edeceğiz. Ülkemize ve firmamıza değer katmak ısıl işlem sektöründe yeniliklere imza atmak için çalışmalarımızı inşallah sürdürmeye devam edeceğiz. Bu başarımızda en büyük payı şüphesiz çalışma arkadaşlarımızda. Sektörümüzde her zaman çıtayı yükselten performansların sadece bölgemizde değil tüm ülkede takdir edilmesinden onur duyuyoruz. Bunun yanında ülkemiz adına önemli adımlar atılarak sanayimizin büyümesi gerekiyor. Katma değeri büyük işlere imza atmamız lazım. Ayrıca eleman noktasında yaşanan zorluklarda giderilmeli. Kalifiyeli elemanları bulmak ve bunları yetiştirmek artık zorlaşmış durumda. İşine sahip çıkan özverili olan elemanlar ile yol almak her daim iyi bir netice doğuracaktır. 

SAMİ KAYALAR

Editör: TE Bilişim