Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu  hacı adaylarının hac kayıt işlemleri sırasında izlemesi gereken hususlarla ilgili  İl Müftülüğünde açıklamalarda  bulundu.   Konya’da 2019 yılında ilk defa hacca gitmek için kayıt yaptıracakların ön kayıt işlemlerinin 8-14 Aralık tarihlerinde yapılacağını söyleyen Müftü Ahmet Poçanoğlu ,  “İlk defa hacca gitmek isteyenlerin müracaatları 08- 14 Aralık 2018 tarihleri arasında ilgili bankalara online veya doğrudan (Albaraka Katılım Bankası, Halk Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım) 20.-TL ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra; Başkanlığımız “www.hac.gov.tr” internet adresinden elektronik ortamda veya il ve ilçe müftülüklerine form dilekçe ile müracaat ederek kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Hacı adaylarının internet adresinden elektronik ortamda veya müracaat formunda, kuraya birlikte katılmak istenen kişi/kişileri varsa, mutlaka bunları belirtmelidirler. Hac fiyat aralıklarını göz önünde bulundurarak “Oda Tercihli’’ veya “Otel’’ konaklama türlerinden birini tercih edeceklerdir” dedi

KAYDI OLANLAR OTOMATİK YENİLECEK

Müftü Poçanoğlu, önceki yıllarda hac kaydı olup 2018 yılında hac kurasına katılan, ancak kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının ise kayıt yenileme işlemlerinin 8 Aralık 2018 tarihinde Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılacağını kaydetti.  Poçanoğlu,  “ 2018 yılında hac kurasına katılıp kesin kayıt hakkı elde edemeyen hacı adaylarının kayıt yenileme işlemleri 08 Aralık 2018 tarihinde Başkanlığımız tarafından yapılacaktır. Kaydı Başkanlıkça Otomatik yenilenenlerden; Adres, il/ilçe, konaklama türü, kura birlikteliklerinde veya iletişim bilgilerinde Cep Telefon değişikliklerinde değişiklik talebinde bulunanlar, 08 - 14 Aralık 2018 tarihleri arasında il/ilçe müftülüklerine müracaat ederek işlemlerini yaptıracaklardır. Vatandaşlarımızın iletişim bilgilerini mutlaka girmeleri gerekmektedir.  Kura çekimi sonrası hacca gitmeye hac kazanan vatandaşlarımız Kesin Kayıt Yaptırabilir belgelerini cep telefonlarına gelecek olan SMS şifresi ile alabileceklerdir. Yabancı uyruklu olanların kayıtları alınmayacaktır” ifadelerini kullandı.

KURALAR 28 ARALIK’TA 

Hac yolcularına farklı hizmet seçenekleri sunabilmek maksadıyla Mekke ve Medine’deki bina ve otellerin fiziki yapıları ile Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi’ye olan mesafeleri dikkate alınarak ve verilen hizmetler açısından hac konaklama türlerinin belirlendiğini ifade eden Poçanoğlu, “  Hac yolcularına farklı hizmet seçenekleri sunabilmek maksadıyla Mekke ve Medine’deki bina ve otellerin fiziki yapıları ile Mescid-i Haram ve Mescid- i Nebevi’ye olan mesafeleri dikkate alınarak ve verilen hizmetler açısından hac konaklama türleri belirlendi. Bunlar Oda Tercihli Konaklama Türü ve Otel Konaklama Türü. Hac kuraları, 28 Aralık 2018 Cuma günü saat 15.00’da çekilecek ve aynı gün internetten ilan edilecektir. 2019 yılı hac ücretleri Suudi Arabistan Riyali (SAR) olarak tahsil edilecektir.   Kesin Kayıtla ilgili detaylı bilgiler bilahare ilan edilecektir.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim