Yazarlar arasında mesleki dayanışmayı geliştirmek ve ülkemizin kültür hayatına yazarların katılımını sağlamak amacıyla kurulan Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi kurulduğu günden itibaren Konya’nın kültür ve sanatına katkı sunmaya devam ediyor. Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi ilan ettiği “Kültürel Etkinlik Takvimi” çerçevesinde yıl boyunca pek çok farklı alanda kültürel faaliyetler gerçekleştiriyor. Gerçekleştiren etkinliklere ise Konyalı sanatseverler yoğun ilgi gösteriyor. 

DÜŞÜNCE İNSANLARI YENİ NESİLLERLE BULUŞTURUYOR

Türkiye Yazarlar Birliği’nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, “Türkiye’de en fazla üyeye sahip ve etkili bir yazar kuruluşu olan TYB, siyaset üstü tavrı, demokratik yapısı ve modern teşkilatlanması ile, üyelerinin dışında ülkemizdeki tüm yazar, fikir adamı ve sanatçıların kendilerini ifade edebildikleri bir mesleki kurumdur. 1994 yılında kurulan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, bünyesinde yazar, şair, öykücü, akademisyen, gazeteci, televizyon programcısı, güzel sanatlar ve musiki ile ilgilenen sanatçılar ve kültür adamlarından oluşan 200’ün üzerinde üye barındırmaktadır. Üyelerimiz, TYB Konya Şubesi’nin ev sahipliğinde çeşitli kültürel faaliyetlerde bulunmaktadır. TYB Konya Şubesi toplumumuzun kültürel kimliği doğrultusunda yetişen ve gelişen düşünce insanlarımızın yeni nesillerle buluşmalarına ve toplumumuzun onları tanımalarına önemli katkılar sunmaktadır. Bu katkılarını hem yurtdışı, hem de yurtiçi etkinlikler yaparak gerçekleştirmektedir” ifadelerini kullandı. 

BİRLİK VE BERABERLİĞİ ÖNEMSİYORUZ 

Yazarların birlik ve beraberliği önemsediklerini ifade eden Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Prof. Dr. Hayri Erten, “ Türkiye Yazarlar Birliği yazarların birlikteliği ve beraberliği önemseyen bir dernek, sivil toplum kuruluşu. Bizler de bu birlik ve beraberliği korumak için çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Herkese kapımız her zaman açıktır. Bunu Konyalı yazarlarımızın ve Konya kamuoyunun bilmesini istiyorum” dedi. 

2018 YILINI DOLU DOLU GEÇİRECEĞİZ 

Yıl içerisinde gerçekleştirecek etkinliklerin takvim olarak kamuoyuna sunulduğunu ifade eden Erten, “Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi uzun yıllardır yıl içerisinde yapacağı etkinlikleri bir takvim çerçevesinde gerçekleştiriyor. Bu etkinlikleri de önceden belirliyor, bunu bir takvime alıyor. Zamanı geldiği zamanda sırası ile yerine getiriyor. Türkiye Yazarlar Birliği’nin şubeleri içerisinde yıllık etkinliklerini yıllık takvim olarak açıklayan tek şubeyiz. Etkinliklerimizi önceden duyurmamız ile etkinliklerimize katılacak misafirlerimiz planlarını bu etkinliklere göre organize ediyorlar. 2018 yılı içerisinde de Türkiye Yazarlar Birliği olarak düşündüğümüz ve yapmak istediğimiz etkinliklerimiz var.  Bizler mümkün oldukça diğer STK’ların yapmış olduğu etkinliklerin tekrarından kaçınmayı hedefliyoruz. Farklı olmayı hedefliyoruz. Bizlerin Ankara merkezli düzenli olarak düzenlediğimiz programlarımız var. Bunlar Necip Fazıl Kısayürek,Mehmet Akif Ersoy’a dönük, Cahit Zarifoğluna dönük rutinleşmiş programlarımız var. Aynı zamanda geçmiş yıllarda yapılmış Mevlana şiir Şöleni, Uluslar arası aşıklar bayramı gibi.  Geçen yıl hem Mevlana şiir şölenini Türkiye’nin çok farklı illerinden tanınan bilinen şairlerimizi getirdik. Onları burada Mevlana Gül Bahçesinde şiirlerini okuma imkanı verdik. Şairlerimizi tanıtmaya çalıştık. Uluslar arası Aşıklar Bayramını da Ekim ayının 20’sinde gerçekleştirdik.  Yine bu etkinliğimizi 2018 Ekim ayının başında gerçekleştireceğiz. Aşıklar Bayramını ve Mevlana Şiir Şölenini Konya Büyükşehir Belediyesi ile beraber organize ediyoruz.  Cahit Zarifoğlu çocuk senliğimizi Selçuklu Belediyesi ile organize etmeye çalışıyoruz. Bizler yerel kurumlarımızın hepsinden istifade etmek isteriz. Birlikte onlarla panter ve paydaş olmak isteriz. Konya’da bulunan üniversitelerimiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü ve belediyelerimiz ile çalışmalar yapmaya çalışıyorum. Ben bu konuda herkese teşekkür ediyorum. Çocuk edebiyatı üzerine panel planlıyoruz. Bu yıl Cengiz Aytmatov’un vefatı ile ilgili program yapmayı düşünüyoruz. Yine Tarık Buğra’nın doğum yılı ile ilgili program yapmayı düşünüyoruz. Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi olarak 2018 yılı dolu dolu olarak Konyalı düşünürlerimizin ve yazarlarımızın istifadesine sunacağız” ifadelerini kullandı. 

DUALARIMIZ MEHMETÇİKLERİMİZLE 

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, olarak Afrin operasyonunu desteklerini belirten Erten, “Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı’nı Türkiye Yazarlar Şubesi olarak destekliyoruz. Kahraman ordumuzun, hükümetimizin yanındayız. Bu coğrafyada asırlardan beri huzur içerisinde yaşıyoruz. Dualarımız kahraman ordumuz ve Mehmetçiğimiz ile”  ifadelerini kullandı.

MUHAMMED ESAD ÇAĞLA

Editör: TE Bilişim