Bir Ramazan ayını ve ardından gelen Ramazan Bayramı’nı daha geride bıraktık. 

Huzur, sükûnet ve hoşgörü şehri Konya, bu mübarek günleri de her zaman olduğu gibi, kendine yakışan bir şekilde geride bıraktı. 

Konya demişken; Bu Ramazan ayında da Konyalı olmaktan ve Konya’da yaşamaktan dolayı yine gururlu yine çok mutlu oldum. 

Nasıl mutlu olmasın insan? 

Manevi atmosferi en tepelerde yaşayan Konya, bu Ramazan ayında da bu güzelliğini gözler önüne serdi. 

Selçuklu’nun başşehri, Hz. Mevlana diyarı, Peygamberler şehri Konya, bu yıl da Ramazan ayının bereketiyle bereketlendi, Ramazan ayının nuruyla nurlandı. 

Bu açıdan Konya, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayını en güzel yaşayan şehirler arasındaki yerini alarak hafızalara kazındı. 

***

Ramazan ayının bereketi tüm şehre yayıldığı gibi hiç kuşkusuz bizlere de yansıdı.  

Vatandaşlarımızı doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmekle görevli olan bizler, Ramazan ayını daha sakin, daha dingin, daha bereketli bir şekilde geçirdik. 

Özellikle “Kötülükten uzaklaştırma, iyiliğe yaklaştırma” ilkesiyle yayıncılık faaliyetini sürdüren gazetemiz, Ramazan ayının bereketini güzel bir şekilde ortaya koydu. 

Farklı yayınlarıyla her zaman okuyucularının ilgisini çeken gazetemiz, bu Ramazan ayında da dolu dolu içeriğiyle geleneğini bozmadı. 

***

Ramazan ayı boyunca Otizmli bireyleri ve ailelerini konu alan röportajlarımız, şehit ailelerimizle yaptığımız röportajlarımız, Konya’nın birer değerleri olan alimlerimiz, “Konya’nın gülleri” olarak adlandırılan meczuplarımızı konu alan sayfalarımızla yine fark oluşturmayı bilen gazetemiz, ilkeleri doğrultusunda bir Ramazan ayını daha geride bıraktı. 

Yapmış olduğumuz bu dolu dolu sayfalarla gazetemiz, Konya’mızın değerlerine ışık tuttu, toplumsal duyarlılık oluşturarak şehrimizin gelişimine yine katkı sunmayı en üst düzeyde başarmış oldu. 

Yapmış olduğumuz sayfalarla farkındalık oluşturan gazetemiz, değerli okuyucularımızın da olumlu tepkileriyle karşılaştı. Bu anlamda, bizlere güvenen, bizlere her zaman destekleriyle güç veren okuyucularımıza da yürekten teşekkür ediyoruz. Gazetemiz bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da aynı duruş ve düsturla, ilkelerinden, ahlaki değerlere olan saygısından, milli ve manevi değerleri yükseltmeyi amaç edinen yayıncılık anlayışından vazgeçmeyecek, yoluna kararlılıkla devam edecektir. 

***

Sporla her ne kadar çok ilgili olmasam da, iş Milli Takım ve şehrimizde yaşanan bir gelişme olunca, Konya’da oynanan Türkiye-Fransa maçına da değinmeden geçemeyeceğim. Maçın teknik açıdan değerlendirmesini ilgili arkadaşlarımız mutlaka yapacaktır. Ancak benim dikkat edeceğim husus; Konya’nın yapmış olduğu ev sahipliği ve Konya’nın milli hassasiyeti… Bildiğimiz üzere üzülerek belirtmem gerekir ki; şehrimiz birçok kez çeşitli saldırılara maruz kaldı. Kalmaya da devam ediyor. Her mecrada, her fırsatta Konya’ya olan nefret, söylemlere, davranışlara yansıyor. Bu elbette ki bizim kabul edemediğimiz bir şey olduğu gibi, bizleri üzen bir durum…Şehirlerarası rekabetin, sınırların aşılmasıyla ortaya çıkan bu üzücü tablo bizleri derinden yaralıyor. Bizler Konyalı olarak şehrimizi her fırsatta savunmaya çalıştığımız gibi bu tür saldırılara da hep cevap vermeyi kendimize görev addettik. Ancak ne var ki; bizim verdiğimiz cevaplardan daha güzelini, tüm Konya, Türkiye-Fransa maçında vermiş oldu. 

Selçuklu başşehri, hoşgörünün şehri olduğunu bu organizasyonda da gösteren Konya; gerek maç esnasında Milli Takımımıza verdiği destekle, gerekse de il dışından gelen misafirlere gösterdiği ev sahipliğiyle, “Anadolu’nun kartalı” olduğunu bir kez daha gösterdi.

Umarım Konya’ya önyargıyla bakan, Konya’ya her fırsatta nefretlerini kusan kesimler, Konya’da ortaya çıkan bu güzel tabloya bir kez daha bakarlar ve Konya’nın güzel yüzünü görme fırsatı bulurlar. Çünkü milli ve manevi değerlerinden hiçbir zaman ödün vermeyen şehrimiz, geçmişten aldığı güçle, geleceğin Türkiye’sine en güzel katkıyı sunmaya devam edecektir…Saygı ve sevgilerimle…