Konyaspor’da geçen sezon alınan Türkiye Kupası’nın ardından Aykut Kocaman ayrıldı ve bir süre belirsizlik yaşandı. Gelebilecek teknik adamların içinde en uygunu olan Mustafa Reşit Akçay getirildi takımın başına. 

Yaşanacak sistem değişikliği Konyaspor’da sancılı olacak gibi görünüyor. 

6 oyuncunun ayrılmasından sonra neredeyse her bölgeye transfer gerekiyordu. Ne kadar başarılı bir takım olsa da hoca değişikliğinin ardından bu süreç kaçınılmazdı. 

Bunun üstüne takımın iki önemli ismi Barry Douglas ve Jagos Vukovic’in (büyük ihitimalle) gitmesi, işleri iyice karıştırdı. Baştan aşağı yeni bir kurmak zorunda kalındı desek yeri olmaz. 

Transferde halen eksik bölgeler var. Sol bek ve stopere birer yabancı oyuncu alınacak. Vukovic’in gidecek olması dengeleri büyük ölçüde değiştirdi. Yeni gelecek oyuncuların takıma alışma süreci uzun sürerse sıkıntı yaşanabilir.

İki ayrı kulvar ve sonrasında Türkiye Kupası maçları kondisyon açısından da takımı oldukça zorlayacaktır. 

Konyaspor, Süper Kupa maçı oynayacağı için ligi bir hafta önce açacak diyebiliriz. Yaklaşık üç haftalık bir süre var. Ancak henüz transferde dahi belirsizliğin sürmesi camiayı endişeye sürüklüyor. 

Burada en önemli noktalarda bir tanesi Vukovic’in durumunun bir an önce netleşmesi. Takımda kalırsa bu sezonu faydasız geçireceğini düşünüyorum. Kendisi gitmeyi çok istiyor. Aslında haklı da, bu onun son transfer şansı olabilir. Önümüzde sene itibari ile üst düzey takımlarda teklif alacağını sanmıyorum.

İyi bir bonservis bedeli ile çiçeklerle uğurlayabiliriz. Hep güzelliklerle hatırlayacağımız bir oyuncu olacak.

Konyaspor’un yapacağı iş en kısa sürede bu bölgeye transfer yaparak yeni sezona hazır girmek.

***

Konyaspor’da yeni sezon fikstürü çekildi. İlk hafta, güçlü bir kadro kurup 50.yılında şampiyonluk hedefleyen Trabzon deplasmanına gidilecek.

Okuduğum ve takip ettiklerime göre Trabzonspor camiası yeni sezon öncesi oldukça heyecanlı. Tamamen dolu bir stadyumda yeni sezonu açacağız. İlk hafta olduğu için sonuçları kestirmek zor. Ama galibiyet ile başlamak, arkaya iyi bir rüzgar almak demek olacaktır.

Fikstür çekiminden önce biraz duygusal davranarak ilk hafta Göztepe veya Fenerbahçe maçlarını istemiştim. Uzun yıllar sonra Göztepe maçı taraftar açısından da güzel bir başlangıç olabilirdi. 

İç sahada bir Fenerbahçe maçı ise oldukça heyecan verici olurdu. Aykut Kocaman’ı ağırlamak herkesi mutlu ederdi sanırım. 

Ancak istediğim iki takım da son haftalara isabet etti. Göztepe ile 16.hafta, Fenerbahçe ile 17.haftada karşılaşacağız. Yeni sezon öncesi bir şeyler öne görmek zor ama kim bilir, belki Aykut Kocamanlı Fenerbahçe ile çok önemli bir maça çıkarız…