2012 yılının Aralık ayında başlayan Numune Hastanesi biraz sıkıntılı bir yapım süreci yaşadı

‘Yapıldı, yapılacak’, ‘Firmalar fesh etti’ derken sonunda otel konforunda güzel bir hastaneye kavuştuk. Evet, yeni Numune Hastanesinin binası tamamlandı ve 13 Aralık’ta poliklinikler hizmete girdi. 

15 Ocak itibariyle de  15 ameliyathane, 40 adet birinci basamak yoğun bakım, 15 adet 2. basamak yoğun bakım, 10 acil yoğun bakım olmak üzere yoğun bakım ünitelerini de devreye girmesi planlanıyor.

Önümüzdeki hafta acil hizmetlerin de faaliyete girmesi bekleniyor 

Ay sonu itibariyle de servis katları, ameliyathaneler ve diğer bölümlerle birlikte hasta kabulüne başlayacak. Hastanedeki yöneticiler gece geç saatlere kadar çalıştılar. 

Eskiden kalan binalarda hastanenin ihtiyaç duyduğu destek hizmetleri, kafeterya, bazı idari birimler, bazı poliklinik hizmetleri, nükleer tıpla ilgili bazı birimler olmak üzere yapılacak bir planlama ile değerlendirilecek.

Numune hastanesi de yeni yerine taşınacak. Oradaki işi aksatmadan buradaki hizmeti yönetmek de kolay bir süreç değil

Hastane yeni binasının şehir merkezinde olması insanların ve bizlerin aklına takılan diğer bir soru! Beşyol kavşağına yakın olan hastane acaba çevresinde ki trafiği kaldırabilecek mi? 

Yetkililer hastanede bulunan otoparkların sorun oluşturmayacağını söylüyor. 

Beşyol ile Nalçacı arasında ki eski numune hastanesini geçen yol kapandı ancak trafik ışıklarındaki dönüşler açıldı

Bin 250 yatak kapasitesi ile ülkemizin en büyük hastanelerinden biriside Şehir Hastanesi olacak.

Sağlık turizmi açısından son derece iddialı olan şehrimizin eli şehir hastanesi ile birlikte daha da güçlenecektir.

Geçtiğimiz günlerde Şehir Hastanesi inşaatının belli nedenlerden dolayı diğer şehirlere oranla daha geç başladığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, “Şehir hastanesinin inşaatı teknik nedenlerle gecikmeli başlamıştı. Fakat gördük ki hastanemizin en kısa sürede tamamlanması için yüklenici firma, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve yetkililerimiz tüm gayretleriyle çalışıyorlar. Bu mevsimde, hava şartlarının olumsuz olduğu dönemde dahi 600 işçi inşaatta çalışıyor. İnşallah hastanemizi planlanan tarihten daha önce hizmete açacağız ”demişti

Öncelikle yeni Numune Hastanesinin şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, inşallah şehir hastanesinin de biran önce yapılmasını bekliyoruz.