Yaz ayları geldiğinde hepimizin içi enerji ile dolar. Hele ki Chicago gibi bir yerde yaşayıp -47 dereceden çıkıp yaza kavuştuysanız içiniz kıpır kıpır olur. Bir de buna tatil heyecanı eklendi mi ruhunuzun enerjisine bedeniniz yetişemeyebilir 

Deniz, güneş ve yazın yoğun aktiviteleri insanı yorgun düşürebilir. Terleme nedeniyle su ve mineral kaybedilmesi de halsizliğe yol açabilir. Bunun üstesinden gelebilmek için beslenmeye dikkat etmek ve bol bol su içmek önemlidir. 

Yaz aylarında gündüz denizde / havuzda yüzmek, akşamları gezmek eğlenmek normalden de fazla enerji gerektirebilir. Yazın sıcak günlerinde her zaman kalorili ya da yüksek enerjili besinler de yenemeyebilir. Bu yüzden harcanan enerji ile alınan enerji arasında da fark olabilir.

Yazın enerjisine yetişebilmek için besin desteklerinden de faydalanılabilir. İçeriğinde vitamin / mineral karışımının yanısıra enerji verecek içerikleri barındıran ürünler tercih edilebilir. Ginseng hızlı enerji vermesi açısından destekleyici olabilir. 

Yaz aylarında güneşin pek çok yararlı etkisi olsa da aynı zamanda oksidasyona neden olabileceği için antioksidanlardan faydalanmak önemlidir. Bu sayede güneşin yaşlandırıcı etkilerinden de korunabilirsiniz. Son dönemin popüler antioksidanlarından biri olan zeytin yaprağı ekstresi de iyi bir alternatif olabilir.

Hepinize enerjisi ve keyfi bol bir yaz ayı dilerim.