Senelerdir bu millet telefonla kandırılıyor ama bir türlü bu sahtekârlar yakalanıp cezalandırılamıyor.

Bir mesaj geliyor telefona 3000 TL son model telefon kazandınız yaptıgınız alışverişler sonucu biriken puanlar karşılığı kazandınız bu telefonu 3 gün içerisinde almazsanız hakkınız ölüyor 

İnsanlarımız saf, temiz kalp li doğrudur diye veya olur belki kazanmışımdır diye hem numarayı arıyor karsınıza çıkan kişiyi telefonun rengini dahi nasıl olsun diye soruyor pes doğrusu.

Eee bizim vatandaşa bedava olsunda şadırvan suyu olsun önemli değil 

Kardeşim neden, niye sen kimsin bana 3000 TL telefonu veriyorsun diye sorunca ben vermiyorum devlet veriyor diye söylüyor.

Devletimizde bu islere karıştırdılar ya. Helal olsun valla.

Ama 150 TL ödeyip PTT alacaksın mal geliyor.

Bakın PTT gelen malın içinden çıkana! 

Emzikken tutunda naylon telefona, anahtarlığa,  biberona kadar daha aklınıza ne gelirse en son çöp çıkıyor.

Dün haberlerde telefonda muhabir soruyor, kardeşim sizler son model telefon dediniz 100tl telefon çıktı. “Nasıl iştir efendim bir yanlışlık olmuştur olmaz öyle şey” diyerek artık çöz çözebilirsen parayı verip kargoyu aldın iş bitti, bu insanların telefonları açık, yerleri bellidir. Neden bu insanlara bu yaptıklarının hesabı sorulmuyor?

Simdi de 5000 kişiye Umre yolu diye mesajlar geliyor. Arayan kargo şirketi 

-Buyurun kardeşim

- 5000 kişilik umreye gidecekler içerisine seçildiniz, 

- Eeeeeee 

-Size bir kargo gelecek 

-Evet

- İçerisinde dini kitaplar seccade olacak bu kargo bedeli 97 TL.  Bu kargoyu aldınız mı kargo kolisinin üzerinde barkot nosu olacak bunu bize bildireceksiniz bizde işleminizi gerçekleştireceğiz.

Kim gönderiyor Umreye diyorsun, Türkiye deki is adamları birleştiler dernek aracılığı ile insanları gönderiyorlar.  Kim bu dernek telefonunu ver arayalım, dernek ismi yok telefon numarası verilmiyor.

İyi iş adamları birleşti de hayır için Umreye insanları gönderiyor da bunun yanında bu dini kitapları ne diye satıyorlar cevap yok 

Vallahi umre adı altında Allahın evini de bu kutsal yerleri bu işe karıştırıyorlar da helal olsun size anınızdan öpmek lazım. 

Tatil kazandınız. Nerede? Antalya'da 3 gün. Eeee ne yapacağız? Yarın Konya da falanca otelde akşam yemeği var. Evet! Buraya iki kişi katılıyorsunuz ve belgelerinizi alıyorsunuz.

Gidiyorsunuz bedava yemek ardından saatlerce devre mülk satmak için uğraşıyorlar, başlıyorlar 20000 TL düşe düşe 5000 TL'ye kadar iniyorlar.

Hiç kimse kimseye bedavaya otelde yemek verir mi?

Benim kara yüzüme mi hevesli adam.

Öyle bir toplum olduk ki bedava nerde biz orada.  Ayıp, günah. Kul hakkı, devletin parası, yetimin hakkı diyen yok. 

Mahalle baskısı deniyor ya eskiden 20 yıl önceleri falan insanlar sahtekârlık yapacak, insanları dolandıracak, devletin parasını çalacak, kul hakkı yiyecek pek ender rastlanır bu tip insanları da vatandaşlar dışlar toplumun dışına iter. Bu insanlarda konu komşunun, akrabanın yüzüne bakamaz hale gelir, utanırlardı.

Ama simdi bakıyorsun AR damarları çatlamış insanların.

Bu işte devletimizin suçu çok... Yasalar sahtekârlardan yana çıkıyor. İnsanlar borçlarını ödemedi mi evime icra gelecek malı mülkü toplayacaklar diye utanır borcunu öderdi.

Simdi çıkan kanunlarla adamın maaşına icra koyamıyor, adam verdiği çek den sorumlu olmuyor, 2500 TL altındaki evrakları isleme koyamıyorsun.

Eeeeeeeeeeeeeee ne olacak?  Sonunda meydan sahtekârlara kalacak, toplum iyiden iyiye yozlaşacak ondan sonra diyeceğiz ki ALLAH hakkımızda hayırlısını versin.   Düzen böyle ne yapalım? Niye hakkımızda hayırlısını versin Cenabı Hak? Bizleri yaratırken akıl vermiş,  yol göstermiş.  Bize iki yol göstermiş, şu yoldan gelirseniz benim yanıma, öbür yoldan gelirseniz Cehenneme korum sizleri demiş.

Cenabı Hak bizim ne haltlar karıştırdığımızı bilmiyor mu da hakkımızda hayırlısını versin?