Yaz mevsimiyle beraber pek çok hastalık artan sıcaklıklarında etkisi ile gün yüzüne çıkabiliyor yada etkisini arttırabiliyor. Hem kendimizi  güneşin zararlı ışınlarından hem de bunaltıcı sıcaklardan korumak oldukça önemli.

En büyük risk grubu ise yaşlılar, gün içerisinde güneş altında çalışmak zorunda kalanlar ve kronik hastalığı olanlar. Sıcaklardan korunurken bu durumlara karşıda tedbir almak çok önemli.

Sıcakların en çok tetiklediği durumlardan olan kalp rahatsızlıkları hemen hemen her yaştan kişinin başına gelebilir hale geldi. Sıcaklar ile solunum sıklığında oluşan değişimler, terleme ve bunların beraberinde hipertansiyon ve damar sertliği gibi problemleri olan hastalar ani inme ve kalp krizlerine karşı en büyük risk  grubu olmakta. Bu tür durumları desteklemek  adına  Üzüm Çekirdeği Ekstresi gibi proantosiyanidin bakımından zengin ve kalp-damar sağlığınızı destekleyici takviyelere ihtiyaç duyabilirsiniz.

Tabi bu yaz aylarında en önemli olan sıvı kaybını engellemek.. Yaz aylarında vücudumuzun sıvı ihtiyacı artar ve eğer yeterli miktarda sıvı alımı olmazsa böbrek taşı oluşumu gibi durumlarla karşılaşabiliriz. Bunun yanında yavaşlamış idrar akımı enfeksiyon oluşumuna zemin hazırlayabilir..

Yapılan bir çok çalışmada ortamdaki sıcaklık artışının migren ataklarını arttırdığı ile ilgili veriler bulunmakta. Nem oranı, ani ısı artışı gibi etmenlerle beraber artan sıvı kaybı yaz aylarında migren ataklarının artmasının en büyük sebeplerinden. Bu konuda günlük olarak alacağınız Magnezyum,    Co-Enzim Q10 gibi takviyeler hem migren ataklarınızın şiddetini hem de sıklığını azaltmada yardımcı olabilir.

Ve son olarak diyabet hastaları.. Sıcaklığın en çok etkilediği diğer bir hastalık grubu ise diyabet hastaları. Terleme sebebi ile vücuttan atılan elektrolitler diyabet hastalarının baş düşmanı. Mevsim nedeniyle karpuz,üzüm gibi  glisemik indeksi yüksek meyvelerin bolca tüketilmesi, sıcaklar nedeniyle oluşan düzensiz uyku durumu diyabet hastaları için sorun yaratan diğer etmenler. Kan şekeri dengelemek için alınabilecek Zeytin Yaprağı Ekstresi  yada Çörek Otu Tohumu Yağı gibi ürünler bu sıcak havalarda size yardımcı olabilir.

İçinizi ısıtacak güzel bir yaz dilerim..